Bomba gibi olacak, offf deli bir işlemci olacak denilen ınteller bomba gibi patlamış.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 24 Ekim 2024; 18:47:3 > |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (366. sayfa)
-
-
Dantelim gene döktürmüş (!)
İş nm düşürmekle olmuyormuş değil mi
3nm ile gene p/w da cortlamış
Kaç senedir kullandığım 5800x3d im oc siz dantelin yeni cpu larını tokat manyağı yapmış ki co -30 verilmiş benim cpu daha da tokatlar bunları
Şu ortamda 7800x3d en iyi oyun cpu suyken 9800x3d üstüne %5 ile bile gelse artık adam 700$ msrp koyarsa kimse ses edemez çünkü rekabet yok şu an. Ha alan az olur ama gene olur. En iyisini almak isteyen paraya bakmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 24 Ekim 2024; 20:46:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Intel klasigi...6-11 islemciler sadece tek bir Anakartla Z170 ile calısabilecekken millete kac tane Anakart aldırdı.Gitti 8700K yı 10600K dedi pin ekledi, 9900K 10700K oldu.13-14 aynı nesil zaten Sadece 3.5 tane islemci nesli cıkardı aslında 6. nesil 11. nesil kısmen yeni ve 12 ve 13. nesil ve bunlara Dunya Anakart aldırdı.Yetmedi bir Anakart daha alın dedi.
AMD ise hala AM4 e İslemci cıkarıyor.Eger ki Intel 8-9-10. Nesil islemci gibi DDR4 ler 4800-5000MHZ lerde calıssa o olumsuz durumda baya bertafaf edilirdi.
Bugun ekstrem is yapmayanlar,oyunları son detayına kadar oynamayacaklar icin Ryzen 5600 ya da 12400 ile 12GB VRAM lı bir VGA ile 6750XT,3080 gibi uzun yıllar daha kullanırlar.
-
Intel Fanboyları gibi marka yancılığı yapmak istemiyorum fakat Intel gerçekten fena çuvallamış durumda. Son yıllarda Ryzen ile AMD zaten sağlam şekilde geliyordu.
Bu yeni Core Ultra serisi tamamen revizyon nesli olmuş. 14. ve 13. nesili elden geçirip NPU eklemişler. TDP'yi biraz düzeltmişler. İş yüklerinde biraz daha performanslı hale getirip sunmuşlar. Fazlası değil.
Oyunlarda ise durum bambaşka. AMD 7000X3D serisinden geri kaldığı yetmezmiş gibi üstüne şimdi gelecek 9000X3D'lerden bariz geride kalacaklar. 9000x3d serisi mevcut 7000x3d serisinin üstüne ortalama %15 performans koyacak deniliyor. Core Ultra ile 9000X3D arasındaki fark daha da açılacaktır.
AMD'nin bu hali bana Athlon / Athlon XP dönemini hatırlatıyor. Rakibinden bariz şekilde üstündü. Eğer kritik hata yapmaz soketi uzun süre destekler ve bozmadan devam ederse intelin işi gerçekten zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 25 Ekim 2024; 10:57:13 > -
Teşekkürler. Daha önceden almayı düşünmüştüm ama öyle kaldı gitti. Sizin ve diğer arkadaşların teşvikiyle almış oldum.
Çiçek sepetinde 403.40 tl satılıyordu. 600 tl ye göre baya uygun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim :) Bence AM5 kullananların mutlaka alması gerekir diye düşünüyorum. İyi yaptınız bence :)
-
Arkadaşlar yeni Agesaları deneyen oldu mu? 1:1 de 6200mhz üzerine çıkamıyoruz hala değil mi? yada 2:1 olarak kullanıp yüksek mhz de performans 1:1e göre artış olma durumu yoktur değil mi?
Uzun zamandır BIOS a girmedim geçen zamanda bir değişiklik oldumu merak ediyorum :) şuan 6000mhz de stabil kullanıyorum PC yi maceraya gerek varmı?
-
%15 oyunlarda değil yanlış bilgi vermeyelim.cinebench gibi benzeri programların ortalaması.Oyunlarda beklenti ortalama %8 civarı.
-
Bence artık uğraşma derim hocam :) ben bıraktım.
Anakartı x670e hero yaptım, expo ayarını da expo Tweaked seçtim gecikme 66ns oldu 75nsden düşüp.
Mis gibi çalışıyor cl32 6400mt/s olarak.
Zaten 6000-6200-6400 fark falan hissetmeyeceksin :) stabilite daha önemli.
Valla ipc olarak bile yüzde 15se eğer fena değil. Zaten 4k oynayıp grafik kalitesine yüklenen adam için düz model bile yeter.
Bu Expo Tweaked olayı cidden harika bir şey. Hiç uğraşmadan 65 ns düşürüyor gecikmeyi. Expo I iken 75 ns civarıydı. TUF B650 Plus Wifi mobo 7800x3D cpu 6000cl36 bellek ile bu değerler. Expo I ayarındayken oyunlarda bazı minik anlamsız takılmalar vardı demek ki bunu açınca düzeldi her şey. Şu an en ufak bir takılma vb. hiçbir şey yok mükemmel. İp gibi. 5800x3D ile bu kadar mutlu değildim açıkçası.
-
Valla hocam gerçekten pratik ve harika bir olay. Ben techpowerup forumunda sormuştum bi kaç hafta önce oradan arkadaşlar söyledi ram ile uğraşmadan expo Tweaked aç geç baska ayarla uğraşma diye.
Hakikaten bi baktım alt gecikmeleri kendisi otomatik ayarlamış daha da düşürüp. Aida64 ile bi baktım 75.6nsydi 66ya düştü direkt. Bir de yeni agesalarda performansı arttırdı son 1 aydır. Yazma okuma hızları yükseldi biraz daha. Daha stabil düzgün çalışıyor.
5900x ve x570 hero kullanırken tek özlediğim şey 4dimm ram olayı stabil hale gelmişti. 4x16gb 3600 cl16 kullanıyordum sorunsuz. Şimdiki am5 ile 4 dimm açınca hız 5200e düşüyor. Umarım mevcut 7000 ve 9000 serisinde de bu olay düzgün hale gelir. Yüksek hızda 4dimm olayı geliştirilir. Tek handikapı bu.
7800x3d de 7700x e göre ciddi performans düşmesi oluyordu.Onu çözmüşler.9700x ile 9800x3d aynı performansı veriyor artık yapay bench lerde güncel leak lere göre.am6 a kadar hiçbir sıkıntı yaratmayacak cpu geliyor.arrow like hayal kırıklığı ile am5 sistem olayım kesinleşti artık.kasımı bekliyoruz.
-
Arrow like incelemelerine baktım kimse memnun değil. Youtubeda büyük editörler gamersnexus HardwareUnboxed falan hepsi gömmüşler.
Soket Am5 bence bu yıl oturdu. Sorunları baya bi azaldı. Çoğu şeyi düzelttiler. 9000x3dler ile durum daha iyi hale gelir. Seneye bu zamanlar 9950x3d falan almayı düşünüyorum fiyatlar oturup yeni işlemciler yaygınlaşınca.
Amdnin uzun soket desteği bulunmaz nimet.
İşlemcini upgrade et geç.
Anakartla uğraşmadan.
hadi hayırlı olsun bakalım.
Bende senin ram ayarları kopyaladım, En azından artık 6000 yerine 6400 1:1 modda FCLK 2200 yeni Bios ile stabilite yakaladım. Birazda böyle kullanalım :)
-
Eyvallah hocam çok sağol :)
O ayarlar sorunsuz çalıştırıyorsa eğer kullan gitsin hocam :) en azından benim ayarlar bi işe yaradıysa ne güzel o zaman :)
Aynen hocam gayet iyi şuan mis gibi akıyo :)
Ben bakacağım yeni 9000X3D lerde kayda değer bir artış olacak ise eğer ki haftaya düşer incelemeleri o zaman geçerim belki...
-
Herifler dalga geçermiş gibi bir de 2025 sonuna kadar destek diyor, rezilliğin son perdesi. İntel'in acilen bu kısa ömürlü soket yapısına son verip, AMD ile kapışacak seviyeye gelmesi lazım yoksa AMD son kullanıcının da gözünün yaşına bakmaz, fiyatlarda indirim şöyle dursun, ürünleri el yakacak seviyeye getirebilir.
-
Hocam bende expo destekli ram yok.x670e-a docp1 ayarında 6000 mhz sorunsuz kullanıyorum.Sizin ayarı yapabiliyor muyum? DOCP1 açık kalmaya devam mı edecek expo tweak açınca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X