Şimdi Ara

AMD X2 4200+ s939 Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aynı soruyu soğutma bölümünde de sordum fakat tatmin edici bir yanıt alamadım. Herhalde o bölümü okuyan fazla kişi yok. Admin arkadaşlar oradaki mesajı silebilir.

İşlemciyi değiştirmeden önce tek çekirdek 3000+ kullanıyordum.
    Sycthe Ninja işlemci soğutucusuyla fansız hiç bir sorun olmuyordu.
    Yeni aldığım X2 4200+ ile aynı soğutucuyu önce fansız taktım. Windowsta bir problem yoktu ama oyunlarda 1 saat kadar sonra bilgisayar kendini kapatmaya başladı.
    Bende üzerine 12cm Revoltec Fan taktım. 1000 RPM de dönüyor, çok fazla hava üflemeyen sessiz bir fan.

Fanlı halde 15 dk. lık Everest Stability Test'in sonuçları:
    CPU max. 65 C
    CPU#1 / Core#1 70 C
    CPU#2 / Core#2 82 C

1) Testi kapanmadan tamamladı fakat sıcaklıklar çok yüksek değil mi? Yoksa işlemciyi %100 zorladığı için normal mi?
    2) Bu üç tane ayrı ısı ne oluyor?
    3) Problem nerden kaynaklanıyor olabilir?

4) Daha güçlü bir fan mı takmam gerek? Özellikle Sycthe Ninja kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    (soğutucuyu çıkartıp, temizleyip tekrar ısı iletici sürdüm gene bir fark yok)

• 1)cok yuksek tabiki heleki bu olcumleri bu havalarda aldıysan ilerde buyuk sorun olur,ama once cpu nun voltajı ve diger degerlerini oc degerlerindeyse normale dondur sorun devam ediyorsa kesinlikle fanında bir problem vardır.
    2)bu ısılar everestin ozel testlerinde cpu nun verdigi tepkiler sonucu olusan ısılardır,bu tur ozel testler islemcin cift cekirdek oldugu icin cekirdek ısı olcumlerini epromlardan alıpta gosteriyor.
    3)bana gore fan,fanın baglantılarını kontrol et,cpuya takılı olup olmadıgına bak,cıkartıp ozel iletim macunlarından sur oyle yeniden monte et eger yinede ısınıyorsa o zaman yan kapagı acıpta test et,eger sorun boyle kayboluyorsa o zaman yeni ve daha guclu bir fan al.
    4)marka ve isime bakma internette bir suru fan testleri var inceleyip ona gore sec
    quote:

Orjinalden alıntı: DemonicMajesty

Arkadaşlar aynı soruyu soğutma bölümünde de sordum fakat tatmin edici bir yanıt alamadım. Herhalde o bölümü okuyan fazla kişi yok. Admin arkadaşlar oradaki mesajı silebilir.

İşlemciyi değiştirmeden önce tek çekirdek 3000+ kullanıyordum.
    Sycthe Ninja işlemci soğutucusuyla fansız hiç bir sorun olmuyordu.
    Yeni aldığım X2 4200+ ile aynı soğutucuyu önce fansız taktım. Windowsta bir problem yoktu ama oyunlarda 1 saat kadar sonra bilgisayar kendini kapatmaya başladı.
    Bende üzerine 12cm Revoltec Fan taktım. 1000 RPM de dönüyor, çok fazla hava üflemeyen sessiz bir fan.

Fanlı halde 15 dk. lık Everest Stability Test'in sonuçları:
    CPU max. 65 C
    CPU#1 / Core#1 70 C
    CPU#2 / Core#2 82 C

1) Testi kapanmadan tamamladı fakat sıcaklıklar çok yüksek değil mi? Yoksa işlemciyi %100 zorladığı için normal mi?
    2) Bu üç tane ayrı ısı ne oluyor?
    3) Problem nerden kaynaklanıyor olabilir?

4) Daha güçlü bir fan mı takmam gerek? Özellikle Sycthe Ninja kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    (soğutucuyu çıkartıp, temizleyip tekrar ısı iletici sürdüm gene bir fark yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkocoglu -- 26 Kasım 2007; 14:41:27 >

• Artic Coolingin 12cm lik fanını aldım, 1600RPM. Diğer fanı da eski yerine, kasanın arkasına taktım.

15 dk.'lık Everest Stability Test sonuçları:

CPU Max. 53 C
    CPU#1 Core#1 Max. 57 C
    CPU#1 Core#2 Max. 70 C

Sonuçlar eskisine göre çok daha iyi.
    Bu arada anakartın bios ayarlarında Everest'teki CPU yazan sıcaklık görünüyor. Yani en düşük olan.
    Bilgisayarda kitlenme ya da kapanma olmuyor.
    Kafamı karıştıran 3. sıcaklık. Bir zararı olur mu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.