Şimdi Ara

Amerikadan Avrupaya Kargo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pek çok kez konusu açıldı fakat ya konu yeterli cevaba kavuşamadı yada durumlar farklıydı. Şimdi sormak istediğim şey şöyle birşey.

Amerikada yaşayan arkadaşım var ve Türkiyeye gelme planları vardı o yüzden ona fotoğraf makinesi ve fotoğraf makinesi ekipmanları ile dolu bir çanta yaptırdım. Çantanın değeri yaklaşık 6.000 TL kadar.

Fakat gelişinde problem çıktı ve dönemiyor. Ben de Avrupadayım. Türkiye de olsa biliyorum imkansız bir olay muhakkak gümrüğe takılır, yolda çalınır, araba çarpar, başına bir iş fln gelir ama Portekizde yaşadığım için sormak istiyorum

Amerikadan Portekize çantayı kargolasa;
    1- Gümrük gibi birşeylere takılıp vergidir, paradır istenir mi? İstenirse ne kadar?
    2- Yolda başına birşey gelme olasılığı nedir?
    3- Tahmini kargo ücreti ne kadar olur? (yaklaşık 5-6 kg civarında çanta)
    4- Hangi firma ile gönderilirse daha az sorun yaşarım (Bazı konularda FedEx ile gönderilerin gümrükte takılma ve sorun yaşama olasılığının daha düşük olduğu söyleniyordu)
    5- Siz ce bu riske girmeye değer mi? Yoksa 3-5 ay daha bekliyeyim mi? (Ekipmanlara istiyaç miktarım %65-%70 civarında yani olsa güzel olur ama olmaması beni mahfetmez)

Biraz uzun oldu biliyorum ama inş güzel cevaplar alırım.

• Konu hakkında bir şey bilmiyorum ama türkiyeden daha kolay eline geleceği kesin kargoda tutsa tutsa 100 tutar
  • 100 ne hocam? dolar euro tl?
  • benzeri bi durum benimde başıma geldi, konu hakkında fikri olan yokmu?
  • Aynı şeyi polonya için merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamecii -- 3 Eylül 2015; 13:21:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.