Şimdi Ara

Amfi ısınma ve far kısılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır. Eğer açtıysam kusuruma bakmayın. Ses sitemi konusunda hiçbir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar allah rızası için cevaplarsa çok sevirim. Kafayı yemek üzereyim.
    Hemen konuya giriyorum 2012 model fiat linea marka bir aracım var aracıma sıfır bir şekilde bügün yani 16.07.2020 tarihinde mağazadan 2500 watlık mobass marka anfi aldım. Ayrıca 1000 watlık 30 cm çıkma bir kutulu woofer aldım. Birde 2 adet soundmax mx6 300watlık midrange lerim var biri sol kapıda diğeri sağ kapıda. Fakat şöyle bir sıkıntım var amfi yarım saat veya 1 saat kullanım sonrasında el vurulmayacak kadar ısınıyor. Çok fazla forumlara baktım herkes ısınması normal demiş. Ayrıca ses sistemini takan ustaya tekrar gittim ona gösterdim ayrıca anfiyi aldığım yeri aradım ikiside ısınmasına normal dedi. Başlarından beni savmak için mi dediler bilmiyorum. Ayrıca ses sistemini taktırdığım andan itibaren arabanın iç ve dış lambalarının hepsi bass vurdukça kısılıyor fakat tamamen kapanmıyor sadece gözle bakınca kısıldığı anlaşılıyor Ritim tutuyor bass ile birlikte. Ayrıca Sıcaklık işi kafama aşırı takıldı arabayı yakmaktan çok korkuyorum. Artık ses sisteminden falanda geçtim.

2 adet sorum var

ilk Sorum şu ben şimdi ısınma işini ve lambaların gelip gitmesi işini çözmek için 1000 watlık woofer çıkartıp onun yerine 500 watlık 20 cm bir woofer taksam amfi yine fazla elektirik çekermi yıne ısınmaya devam edermi ? Yoksa wooferın istediği kadar mı çeker ?

İkinci sorum 500 watlık 20cm bir woofer takarsam o lambaların kısılması gidermi ?

Cevap veren herkese şimdiden canı gönülden teşekkür ederim. Çok sağolun

• Kasaplara ses sistemi yaptırırsan böyle oluyor, kaliteli malzemeyle yavaş yavaş ses sistemi kurmak varken hepsini bir anda alıcam diye dandik dundik amfiler alıyorsunuz böyle oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan emin ol dah önce hiç ses sistemi ile ilgili tecrübem omadı onun için böyle bir durum yaşadım. Senden ricam sana bağlantı kablolarının fotolarını atsam yanlış birşey varmı diye bakabilirmisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apkdgn

Furkan emin ol dah önce hiç ses sistemi ile ilgili tecrübem omadı onun için böyle bir durum yaşadım. Senden ricam sana bağlantı kablolarının fotolarını atsam yanlış birşey varmı diye bakabilirmisin ?
    Ben pek anlamam hocam, tavsiyem yapan yere götürün. Başka elektrikçi daha önce yapılmış daha doğrusu kötü yapılmış bir işlemle uğraşmak istemez. Amfiyi koltuk arkasına mı monte ettiler? Hangi ildesiniz? Yönlendirebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli ki amfi aşırı derecede akım çekiyor ki bu kadar ısınıyor. Genel de marka olarak duyulmamış amfiler böyle oluyor, çok akım çeker, çok ısınır, performans alamazsınız, ayrıca ısıdan kaynaklı mosfet arızaları verir. Arıza sizdeki amfide mi yoksa o marka ve model amfilerin hepsi mi öyle önce onu bulmak lazım. Bunların harici pek bir yorumda bulunamayacağım, ama tavsiyem daha önce insanlar tarafından alınıp beğenilen ve olumlu yorum yapılan cihazları almak daha mantıklı.

Ayrıca 1000 watt yerine daha düşük güçlü bir subwoofer takmak yükü bir nebze da olsa azaltacağı için ısınmayı belki azaltabilir, ama emin değilim amfi sorunluysa küçük subwoofer taksanız bile sorun devam edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 22 Temmuz 2020; 14:31:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.