Şimdi Ara

Anadolu mu Meslek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, kardeşim düşük bir puan aldığı için (%31.) İstanbul'da anadolu lisesine giremiyor. Ancak Kocaeli'nde en düşük puanlı olanlara girebiliyor. Bu durumda sizce Kocaeli'ne taşınıp orada bir anadolu lisesine mi girmek mantıklıdır yoksa iyi-orta dereceli bir meslek lisesine girmesi mi mantıklıdır?

Benim düşünceme göre kötü bir anadolu lisesi muhtemelen önceden düz lise olduğu için kalitesi çok kötü olacaktır. Ama orta derece bir meslek lisesine girse bile okulu fena olmayacaktır. Hem üniversite sınavında da başarısız olursa sınavsız iki yıllık bölümlerden birine geçebilecektir. Oradan da ikinci bir şansla dikey geçiş sınavıyla dört yıllık bir üniversiteye yerleşebilecektir.

Yani kısacası meslek lisesinde üniversiteye girme şansı daha çok olduğu için bana meslek lisesi mantıklı geliyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler.

• Meslek girsin, lise için şehir değiştirmeye değmez bence, hem daha kolay olur onun acısından zira acık konusmak gerekirse %31 yapan biri çok zorlamazsa zaten kotu bır unı. kazanır.
  • Başka tavsiyesi olan?
  • Merhaba bende kardeşim için lise arıyorum senin gibi
    Şimdi kocaeline gitmek kardeşin için kötü bir tercih. istanbuldan kocaeliye millet 18-19 yaşında alışamazken 13-14 yaşındaki çocuk nasıl alışsın başka bir şehre.
    ikincisi o dedigin lise 95% eski bir düz lise, anadolu lisesi sadece adında yazıyor, gelenek olarak düz lise geleneği devam ediyor. Ordan üniversite sınavında başarılı olması çok düşük bir ihtimal. Herkes kötü kötü üniversitelere gidiyor, çoğu da gidemiyor. Ama senin kardeşin meslek lisesine giderse, hem lise yılları mutlu geçer (istanbul + mesleğini öğreniyor, çok zorlanmaz) üniversite sınavında başarısız olunca da iki yıllık bir yere gider orda 4 yıllığa bile geçebilir (adalet yüksekokulundan ankara hukuka geçen var) mutlu bir hayat sürer.

Meslek lisesi yazsın, burdan 2 3 yıl sonra bana dua eder :D
  • ADP+P A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, biz ailecek başka şehre taşınmaya aslında alışığız memur çocuğu olduğumuz için, o çok büyük bir sorun olmazdı. :D

Ama diğer dediklerine tamamen katılıyorum.
  • Sağlık meslek tutuyorsa.

Tutmaz demeyin ikinci tercihlerde yazın sağlık meslekleri.
  • Meslek lisesi kesinlikle endüstri olmasın. Ticaret falan olsa daha iyi olur ortam açısından. Endüstride 10 kişiden 9u serseridir kardeşininde bunlardan biri olma olasılığı %90 birde bonzai falan alışırsa orda erken yaşta çürür gider. Hele birde kızsa gerekirse Hakkaride anadolu okusun...
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.