Şimdi Ara

Anahtarli Kasa (Video Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
4
Favori
3.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar baska forumdaki bir arkadaş. Her türlü kasaya anahtarlı olarak çalıştıracağını söylüyor. Vede fiyat olarak 30 TL istiyor.Bunu kendim yapamaz mıyım ? Video :

İlyas İLERİyoutube
    Anahtarlı Bilgisayar - İlyas İleri - Sezer Öztürk
    http://www.youtube.com/watch?v=bNYZYf3NjOc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıldakalıcı -- 25 Temmuz 2011; 13:38:37 >

• yapabilirsin ben yapmıştım zamanında
    bu anahtarlı telefonlar vardı bizde onu söküp parçanın ayaklarına anakartala power butonu arasına bağlamıştım anahtarı çevirdikten sonra start butonuna bastığımda çalışıyodu makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAYKO_MATRIX

yapabilirsin ben yapmıştım zamanında
    bu anahtarlı telefonlar vardı bizde onu söküp parçanın ayaklarına anakartala power butonu arasına bağlamıştım anahtarı çevirdikten sonra start butonuna bastığımda çalışıyodu makine

Sadece anahtarı çevirince çalışmaz mı ?
  • bilgisayarı açma butonundaki kabloları anahtara baglarsan anahtarı çevirince çalışır
    eğerki butona giden kablonun birisini butondan ayırırda devreye seri olarak anahtarı bağlarsanda önce anahtarı çevirmeden buton işlemez anahtarı çevirince power buton çalışır.
  •  Anahtarli Kasa (Video Eklendi)

Anladığım kadarıyla devre bu şekilde olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesin09 -- 25 Temmuz 2011; 22:03:59 >
  • mesajım bulusun.
  • benim pc de öle çalışıyor o arkadaş da biraz abartmış ticaretinde bi dozu war inşallah bu arkadaş esnaf olmaz yoksa çok kazıkçı olur istesin istesin 10 lira istesin fazlası haramdır insan ALLAH dan korkar.formulü basit herhanqi bir elektronikçiden iki kademeli anahtar iste hatta orda tarif et o yardımcı olur maliyeti 5 lira power kablosunun uclarınıda anahtarın uclarına bağla bitti qitti 30 lira verilmez verende olmaz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her nevi anahtarlı kiliti kullanabilirsin bu iş için. Tabi kasanın ön paneline uyacak ebatta bişeyler olması lazım. Posta kutusu kilidiyle bile yaparım bunu. Hatta daha absürd yollar da bulunabilir ama gerek yok mike... 30TL çok değil ama kendin yapmak varken ne gerek var...
  • Bende düşünüyorum fakat HAF 912 kasamı yeni topladım denemeye korkuyorum anakarta zarar verme riski nedir?

eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 28 Temmuz 2011; 13:04:43 >
  • Elinize sağlık, daha önce birisi yapmıştı benzerini. Ama bu daha estetik olmuş..
  • Eline sağlık, tebrikler.
  • Bilgisi olmayan 30 lirayı verir anca o adama.

O parçayı elektronikçilerden satın alabilirsiniz.

Zor bir şey değil.
  • herhangi bi riski yok benim pc şuan uzay modda kabloları değdirip çalıştırıyorum hatta tornavidayı direk anakarttaki ön panel soketlerinin oldugu yere sokupta çalıştırmışlıgım var :D
  • arkadaşlar bende bunu yapmayı düşünüyorum fakat nasıl bir anahtar almamız gerekiyor hertürlü anahtar oluyormu kabloları neresine bağlayazağız
  • Bu arkadaş forumdan değil mi ?
    Kardeşi kasasını boyamıştı öneri falan istemişti kasayı benzettim ya da ben ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Bu arkadaş forumdan değil mi ?
    Kardeşi kasasını boyamıştı öneri falan istemişti kasayı benzettim ya da ben ?

Aynen kasa tanıdık geldi
  • Arkadaşlar bu kasa benim kasam. Videoda öğlesine 30tl yazdım saka manasında zaten sonunda xd var ayriyeten iletişim bilgilerimide vermedim. tamamen saka amaçlı

yapmak istiyen arkadaşlar söyle anlatayım olayı.

En yakın oto elektirikçiye gidiyorsunuz. Selamun Aleyküm Abi Aleyküm Selam. Bana Çıkma Kontak Anahtarı Lazım. Diyorsun.
    Adam Sana 4 Kademeli Tofas Anahtarı , Anadolu Anahtarı Veriyor Fiyatı 5Tl -10 Tl Arasında
    4Kademelide

Marşa Giden Kobloları Power Swichine Baglıyorsunuz. Kasanızda Isık Var ise o Anahtarıda diğer Kademelere Baglıyarak Anahtarı Çevirince ısıkların Yanmasını Sağlıyabilirsiniz.

Ben Bulamadım. Anahtarı'ya Diyorsaniz. Nette Kontak Anahtarları Var 10 Tl Civarında.

Kolay Gelsin. Oradaki "3 0Tl "Tamen İşin Şakasıdır.
  • Videonun altında biri zaten yazmış nasıl yapılacağını
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyasileri

Arkadaşlar bu kasa benim kasam. Videoda öğlesine 30tl yazdım saka manasında zaten sonunda xd var ayriyeten iletişim bilgilerimide vermedim. tamamen saka amaçlı

yapmak istiyen arkadaşlar söyle anlatayım olayı.

En yakın oto elektirikçiye gidiyorsunuz. Selamun Aleyküm Abi Aleyküm Selam. Bana Çıkma Kontak Anahtarı Lazım. Diyorsun.
    Adam Sana 4 Kademeli Tofas Anahtarı , Anadolu Anahtarı Veriyor Fiyatı 5Tl -10 Tl Arasında
    4Kademelide

Marşa Giden Kobloları Power Swichine Baglıyorsunuz. Kasanızda Isık Var ise o Anahtarıda diğer Kademelere Baglıyarak Anahtarı Çevirince ısıkların Yanmasını Sağlıyabilirsiniz.

Ben Bulamadım. Anahtarı'ya Diyorsaniz. Nette Kontak Anahtarları Var 10 Tl Civarında.

Kolay Gelsin. Oradaki "3 0Tl "Tamen İşin Şakasıdır.

hocam bu kontağın her kademesi için ayrı kablomu çıkıyor nasıl birşey ışıklarıda bağlaya bilirsiniz demişsin ben molez ile şerit led bağladım onuda çalıştıra bilirmiyim

şöyle birşey olur mu
    1.kademede: şerit ledler
    2.kademede: fanlar
    3.kademede: sistem
    4.kademede: reset

• benden önce yazan arkadaş güzel düşünmüş. birde gerçek motor lazım kasaya ıııığ ıııığğnnn yapması için
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.