Şimdi Ara

anakartım nasıl tamir edilirki???bios yüklenmiyor sanırsam...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gigabyte ie845... anakartım var.sorunsuz çalışıyordu.winampi açıp mp3leri sıraladım ve dinlemek için play tuşuna bastım.parçayı çalmaya başladı ve kısa süre sonra bilgisayarım kendini resetledi. bir kaç hafta öncede buna benzer bir kendiliğinden resetlenmesini gözlemledim. fakat bunun işletim sisteminden olabileceğini düşündüm.win98 ve winxp sorunlu çalışıyordu çünkü. diğer taraftan mandrakede ise sorunsuz çalışıyordu pc.donanımlarım p1.7+ 256kingstone333mhz ram+80gb maxtor hdd+tnt32mb m64 ekran kartı+cdrom+cdrw vs..

pc kendini resetledikten sonra bios bilgileri göründü. aygıtları gösterdi ramı ve işlemciyi daha sonra açılmadı. bende bir kez el ile resetledim. ekrana gelen görüntü çok garipti. ekran görüntüsü sol taraftaki bios logosu felan sağ tarafa kaymış ve yatay,renkli çizgiler görünüyordu.ve hiç bir aygıtı göstermiyordu.işlemciyi ramıda dahi. daha sonra bir kez daha reset yaptım bu kez "duraksız bip" sesi verdi ve endişelenip bilgisayarı direk kapattım. daha sonrada açılmadı.

anakartım ramı 266mhz ile çalıştırıyor ki bendeki 333mhz. yaklaşık 2 yıl oldu anakartımı alalı.garanti kapsamınada girmiyormuş. temmuz 2002de yürülüğe felan girdiğinden bahsediyorlar. bu yüzden garanti kapsamında değilde belli bir ücret karşılığında 35$!!! anakartı onarabileceklerinden bahsettiler. anakarta elle müdehale edilerek nasıl onarabilirlerki diye bir soru geldi aklıma. anakartlar el değmeden ve sıcak lehim kullanılmadan yapıldığını biliyorum. Egesis firması bunu nasıl yapabilecek. eğer cmos ayarları veya bios bilgilerinin yeniden yüklenmesi anakartı yeniden ayağa kaldıracaksa bunu bende yapabilirmiyim. anakartım dualbios özelliği var.

bu konuda fikirlere ihtiyacım var.elle yapılabilecek müdehalelerle düzeltebilirmiyim. diğer taraftanda garantiyle ilgili bir çözüm olabilirmi?anakartı egesisten alırken 3 yıl garantili olarak almıştım ama bu sadece konuşulandı.faturada yada herhangi bir belgede 3 yıl garantili olduğunu yazmamışlardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.