Şimdi Ara

Android'e artık flash yok..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Android 4.1'in duyurulmasının ardından Flash desteği sunmayacağı ile ilgili haberler gelmişti ama Adobe'nin bu konudaki kesin ve net açıklaması, tüm umutları suya düşürdü.

Android 4.1 Jelly Bean tanıtıldı veyeni özelliklerinin yanında Flash desteği olmayacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Android kullanıcıları bu konudan oldukça şikayetçi olsalar da, hatırlarsanız Adobe'nin bu konudaki tavrı aslında çok netti.

Firma Jelly Bean işletim sisteminin Flash için sertifika almadığını ve almayacağını açıklayarak, mobil Flash'ın artık ortadan kaldırılacağını bir nevi açıklamış oldu.

Dünyanın ilk ve tek Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemli tableti Nexus 7'de yapılan testlerde de, Adobe'un artık tarayıcı üzerinden yükleme seçeneklerini sunmadığı ortaya çıktı.

Kısacası artık mobil cihazlarda Flash desteği göremeyeceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. iOS'ta zaten olmayan eklenti, Android'den de elini ayağını çekmiş oldu.

Kaynak:http://www.haber7.com/bilim-tek/haber/897413-androide-artik-flash-yok

Beyler şimdi tüm androidlerde flash destegi kalkıyor mu yoksa bundan sonraki cihazlarda mı olmayacak. Flash destegi olmayan teli ne yapacagız yahu at çöpe gitsin

• Benim de önem verdiğim birşey bu Flash çoğu kişi için ancak hayati ve olmazsa olmaz birşey değil...
    Eski sürümlerle beraber kullanılabilir sanıyorum sorun olmaz umarım ?
  • apple da yokken çok önemli birşeydi şimdi androidtende gidince önemsiz olur
    Bu kararla kendi ipini çeker adobe zaten html5 ile flashın tahtı sallanıyordu şimdi hepten kaybeder
  • Aynen. Flash yoksa iş biter milyarlık telefonlar çöpe. Ama mesela symbian telefonlarda skyfire diye bi program sayesinde flash içerikli siteler kullanılabiliyordu. Belki öyle bi çözüm bulunabilir
  • Tahminen ne zaman başlar bu uygulama?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle bi yorum gelmiş ;http://shiftdelete.net/android-4.1de-flash-destegi-olmayacak-38254.html

Ne kadar acemice yorumlar yapılmıs.. Flash bundan sonra Android 4 cihazlar icin Google play de olmayacak. Onun dısında su an yuklu cihazlardaki flash lar yok olmayacak, kullanmaya devam edeceksiniz, sadece guncelleme almayacak. Bundan sonra yeni Android 4 cihazlar icin de google dan apk sini bulup yukleyebilirsiniz. Root+custom rom kullanıcıları icin zaten hic bir sıkıntı yok..
  • Benim için en önemli şey Flash desteği açıkçası.. neyse HTML5 desteği gelir o zaman
  • günceleme yapmasak kullanmaya devam eder miyiz ki flashı
  • Tam olarak onu demek istemiyorlar sanırım. Güncelleme gelmeyecektir. Olurmu öyle flash siz. Ios muyuz biz. :)

• Aynen büyük ihtimal öyle olacak gibi ..

• Telefonu aldığım günden beri 1 veya 2 kez kullanmışımdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

Benim için en önemli şey Flash desteği açıkçası.. neyse HTML5 desteği gelir o zaman

HTML5 zaten var ki
  • marketten kalkmış meğer sorun yok flash devam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.