- Herkese merhabalar. Western Digital Elements 2.0 2TB Harici hard diskim var. Eski kasa, adaptörle çalışanlardan. Aniden çalışmamaya başladı. Şu ana kadar hiç bir şeyi bu kadar dikkatli ve özenli kullandığımı hatırlamıyorum. Ne en ufak bir darbe ne de hasar aldı. Sanki elinizde taşmak üzere olan bir bardağı taşır gibi hassas davrandım. Buna rağmen durup dururken çalışmaması acaip canımı sıkıyor. İçinde ; 2009 bu yana arşivlediğim filmler, Gitar eğitim videoları (En önemlisi) , Ps3 ve xbox360 oyunları. Duvarkağıtları arşivi ve bir sürü dosyam var. Bilgisayarıda bilinçsiz kullanan ya da bu işten hiç anlamayan biri değilim. Her hangi bir setup kurarken yarım saat inceleyip öyle kurarım ( Berbat toolbar ve eklentilerden sakınmak için). Bu hardiski çıkarırken her zaman '' Donanımı güvenle kaldır'' seçeneği ile çıkarttığımı da bilmenizi isterim. Yani en fazla 3-5 kez elimde olmadan güvenli olarak çıkarmamışımdır. Bunun dışında adaptör sürekli prize takılı şekilde kullandım. İşim bittiğinde dahi adaptör takılı idi. Herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Şu anda RAW formatında ve disk açılmıyor biçimlendirmeniz gerekli diyor.
1-2 ay öncede Kullandığım Laptopun HDD si bozuldu. Bende 32 gb lık flashdiske win7 kurup öyle kullanıyorum şimdilik. Taa ki Hdd alana kadar. Anlayacağınız Hdd lerle başım dertten kurtulmuyor. Ayrıca flashdiskten işletim sistemi kurarak asla kullanmayın. Yarım saat donup 2-3 dakika çalışıyor.
-- Gelelim harici disk ile ilgili sorunun detayına ; İnternette hatırı sayılır bir araştırma yaptım '' Gökdelenden düştü ama bu programla çalıştı off süperdir, yere vurdum ama dosyalarım geri geldi, balta ile giriştim ama r-studio raw olmuş dosyalarımı olduğu gibi klasörle verdi'' Tarzında sayısız akıl almaz yazı okudum. Benimde hard diskim şu anda RAW formatında. Ve bu kadar özenli kullanmama rağmen bu arkadaşlar gibi başarı ile dosya getirmeyi bırakın tarama dahi bitmiyor 8 saatte !! Ayrıca tarama yapacak her programı kasıyor saçmalıyor.
R-studio , DiskInternals Partition Recovery 4.2 ve minitools power data kullandım. Hiç bir şekilde sonuç alamıyorum. Adamlar mis gibi youtube yüklemiş hoop bi tarama hemen dosyalara ulaşıyor bakın oldu diyor. Benim ki hiç bir şekilde olmuyor arkadaşlar. Chkdsk olayınıda yaptım ama o bana 20 saatte tek tek dosya tarayarak hep aynı şeyi söyledi '' Bilmem ne bölütü okunamıyor''.
Başıma gelenin aynısına sahip henüz hiç kimseye rastlamadım internet aleminde. Zaten araştırsanız sizde göreceksiniz, herkes Chkdsk tavsiye etmiş, yok diske sağ tıkla demiş, yok seatools programı demiş, DiskInternals Partition Recovery 4.2 demiş, Ekşi sözlüğe bakın mesela R-studio için neler neler yazmış. Okuduğumda aha dedim valla billa programımızı bulduk. şimdi 4-5 saatir hala % 48de ve '' g ç hatası raporları vererek taratıyor ama hep hata raporları ile dolu '' Bir kaç foto paylaşıyorum olayı daha iyi anlamanız açısından.
- LÜTFEN AMA LÜTFEN ; Her amacının dışına çıkarılan başlık gibi bu başlıkta da espiri yapmaya çalışan arkadaşlar bu sefer yorum yapmayın. Uzun yazı oo ben bunu okusam falan gevelemelerine girmeyin kırıcı konuşurum ! Kimse sizin yazı okumanızı beklemiyor. Geyiğinizi gidin incilerde ya da ilgili sitelerde yapın. Fayda sağlayacak derece yazdığım yazılarda bile bu tiplerden kurtulamadım. Bu yüzden özellikle bahsettim bilginize.
- Bu harici hard diskle ne yapabilirim , var mıdır bir yolu yöntemi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme