29 Haziran 2015'te 2011 model Astra 1.3 CDTi Easytronic araç satın alacaktım ve aracı ekspertiz için Ankara Konya Yolu üzerindeki Opal'a götürdüm. Birkaç saat sonra araç ekspertizden geçti ve ufak tefek boya dışında bir sorunun olmadığı söylendi. Ardından, "Kilometresi orijinal mi? " diye sorduğumda "Ona bakmadık" cevabını aldım ve şok oldum. Aracı derhal servis bölümüne indirttim ve o sayede baktık. Başka nelere bakmadılar kim bilir.
Amortisör patlakmış ve bunu tesadüfen fark ettim, ki ona da bakmamışlar. Üstelik 2 Temmuz 2015'te 50 bin kilometre bakımında da bakmamışlar. Bu kadar hayati bir parçaya hem ekspertizde hem de bakımda bakılmaması çok büyük bir eksiklik. Uzun yola çıktık ve şans eseri hayattayız belki de.
Bugün 22 Temmuz, o kadar süre sonra "Neden şimdi?" diye sorabilirsiniz. Şöyle ki, aracı aldığım zaman sağına soluna baktım ve sol ön amortisör tarafını da inceledim. Oradaki yağ kaçağını fark ettim aslında o gün, ama su birikintisinin üstünden geçtiğimde ıslanmış olmalı diye düşündüm ve öyle gitti. Zira ekspertizden geçmezdi diye düşündüm yoksa. Yani onu su sanmıştım. Bugün sabah tekrar baktım ve benim su sandığım şeyin yağ kaçağı olduğunu anladım. En başından beri böyleymiş... Bir gram yağmurun yağmadığı şu havalarda su olma ihtimali de yok. Fotoğrafları da aşağıya ekliyorum.
O kadar ekspertiz ve bakım ücreti ödedim, benim bile görebildiğim bu şeye bakmamışlar. Lanet olsun diyesim geliyor böyle işe...