Şimdi Ara

Anlamadığım birşey var. (FX 6300 OC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bilgisayarın anakartı ASUS M5A78 ve işlemcim AMD FX6300. Bugün BIOS a girdim ve voltajsiz bir şekilde işlemci hızını yükselteyim dedim. İnternete baktim ve birçok kişi voltajsiz bir şekilde 4.3 GHz e kadar çıkartmış ve sorun çıkmamış. Ben 4 GHz e çıkarınca bilgisayar çok çok yavaş açıldı ama açıldıktan sonra bir kasma olmadı ve prime95 den test yaptim 30 dk boyunca sıcaklık en fazla 61 i gördü. Daha sonra hızı 4.1 GHz yapayım dedim ve bilgisayar bu sefer açılmadı. Şu an 4 GHz. Sizce ben mi yanlış birşey yaptım yoksa sistemde bir sorun mu var? Ya da bu olanlar normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 25 Temmuz 2018; 15:6:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Hocam m5a78 oc için çok da verimli bir kart değil hele fx serisi için hiç değil 760g çipseti biraz daha eski kalıyor. Bunun yanında fx 6300 oc potansiyeli yüksek bir işlemci gördüğüm kadarıyla da 30 dk p95 testinde hiçbir çekirdek kapanmadıysa (Siz sadece sıcaklık bilgisi vermişsiniz ama Blend testte önemli olan çekirdekler hakkındaki infolara bakmak ve herhangi bir kapanma olup olmadığını kontrol etmek) 4.0 ghz ye kadar sıkıntısız çıkıyor demektir ama önerilen 1 saat testi yapmak tabiki, intel'in burn testi de denenebilir. benim elimdeki fx 6100 voltaj vermeden 4.2 4.3 arasına geliyor (base 3.3) ama bir iki aşağıda benim de buna benzer bir konum var, ne yazık ki 4.4 den sonra hiçbir şekilde yükselmiyor. Yani 1.55v ye kadar denedim ama olmadı 5. ve 6. çekirdekler kendini kapatıyor. Voltajı 1.35v civarına çekip 4.0 ın üzerini deneyin hocam sıcaklık yükselecektir ama benim fx 6100 80 in başlarına kadar kendini kapatmıyor sizinkinde de çok büyük sorun olmayacaktır. Bu arada hocam tüm sisteminizi detaylı bir şekilde yazarsanız daha güzel olur.

• KciD kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğin için teşekkür ederim. Overcloxk u öğrenir öğrenmez denediğim için birkaç sorun yaşadım ama şu an 4.2 GHz de kullaniyorum. Maalesef kaç voltaj verdiğini hatırlamıyorum ama voltajla çok oynadim ve en iyisinde bıraktım. Ayrıca P95 testi derken tabiki blend testi yapıp kapanıp kapanmamasina da dikkat ettim. Sistemim de şöyle

ASUS M5A78L-M/USB3

AMD FX 6300

R7 265 DUAL-X

4GB 1600 MHz RAM

• 760g çipsete sahip bir anakartım olmadı ama bunlar Phenom ii serilerinde iyi performans veriyorlardı. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla da FX serilerinde OC için önerilmiyor. En makulu tabiki 990fx olan bir anakarta sahip olmanız. Bunun dışında 4.2 ye çıkabilmenize sevindim, güzel bir soğutucunuz varsa çok daha yukarılara da çıkabileceğiniz düşünüyorum. PSU'yu belirtmemişsiniz ama o sistemde stabilite sorunu yaşamıyorsanız iyi bir PSU'nuz olduğunu da düşünüyorum. Bir de önemli olan voltaja yüklenerek OC yapmak değil, mümkün olan en az voltajla en yüksek hıza çıkabilmek. Bundan ötürü size tavsiyem en kısa sürede voltaj değerini kontrol edin ve sabırlı davranın, gerekiyorsa 0,00001v düşüre düşüre en stabil halini bulmaya çalışın.
  • KciD kullanıcısına yanıt
    PSU Xigmatek X-Calibre serisi 600W

4,2 GHz e çıktım sanırım voltajı daha azaltabilirim ama çok azaltabileceğimi sanmıyorum, vakit ayırabileceğim bir zaman deneyeceğim. Soğutucum pek iyi olmadığını düşündüğümden daha fazla zorlamak istemiyorum çünkü 4,4 ü denediğimde max derce 72-73 oluyordu ve çok da gerek yok. Bu sebeple 4,2 GHz mümkün oldukça en düşük voltajda elde etmeye çalışacağım(tabi ki çekirdeklerin kapanıp kapanmamasına da dikkat ederim.). Bilgilendirdiğin için tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.