Şimdi Ara

Anlayanlar!! DPF İptal mi edilmiş temizlenmiş mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, DPF tikanmisti. Usta keserek temizlemek en iyisi dedi. Kesip temizlediklerini soylediler. Aradan baya gecti. Bugun bir usta ve bir ekspertiz firmasi kesilmişse iptal edilmistir dedi. Bilgisi olanlar aydinlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 14 Temmuz 2021; 12:3:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TAMİRHANEyoutube
    Adres: Antalya, Akdeniz sanayi sitesi, 5051 sokak No.15 TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane_vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=nXp7nSpTXuM&feature=youtu.be
  • Bende kestirip temizlettim. Bildiğim kadarıyla ekonomik olarak değiştirmeden. Değiştiği zaman kesilen bölüm komple değişiyor. Yapılacak en ekonomik işlem bu. Kesildi diye değişti demek yanlış olur.
    Bunu nasıl anlarsın bilemem ama benim muayene için egsoz emisyona soktuğumda sorunsuz bir şekilde geçti emisyondan. Yani iptal edilmemiş.

• kesilirken ve temizlenirken yanında değilsen büyük ihtimal kestikten sonra içindeki değerli kompozit malzemeyi alıp, dpf'yi yazılımla iptal etmişlerdir.

• Kestiyse makineye bağlatmış da olabilir içini boşalttırmış da olabilir ama izlerden belli olması lazım

• Anlayanlar!! DPF İptal mi edilmiş temizlenmiş mi?TAMİRHANEyoutube
    Adres: Antalya, Akdeniz sanayi sitesi, 5051 sokak No.15 TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane_vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=nXp7nSpTXuM&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 14 Temmuz 2021; 13:12:3 >
  • iptal edilmişse ekzozun için siyah oluyor bildiğim kadarıyla. kurum attığı için sanırım. dpf iptalinden önce içi tertemizdi, parmak sürünce leke bırakmıyordu ancak iptal ettirdikten sonra siyah leke bırakıyor. golf tdi vardı. 6 yıl önce iptal ettirtmiştim. en temizi komple dpf iptali. muayeneden de geçiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • benim bildiğim dpf kesilmeden temizlenir, kesilmişse içindeki element barındıran filtreyi almışlardır diye tahmin ediyorum.

dpf kesilmeden nasıl temizlenir, nox sensörünü söküp o delikten tunap , würth ya da liqui moly gibi firmaların yanıcı olmayan özel kimyasallarıyla temizliyorlar.

ağır temizlik gerekenlerde ise dpf yi söküp bosch un özel ısı makinelerinde kurumu yakmaya zorluyorlar ama dpf yi kesmiyorlar.. dpf yi kesmekle sökmek farklı şeyler..

instagramda denk geldim adam hortumla yıkıyor çok yanlış, kesinlikle suyla tinerle olacak iş değil, bunlar daha tehlikeli, biri pas yapar çürütür diğeri yanıcı madde.. ayrıca nem olduğu için kurumlar bu sefer daha hızlı tekrar dolduracaktır suyla temizlikte..

EDİT: yalnız bir şey demek istiyorum konu dışı ama dizel motor biterse bir çok insan havasızlıktan ziyade acından ölecek gibi çünkü şöyle bir baktım da baya baya dizel için bir sektör var.. bu kadar insan ne iş yapıp ne yiyecek

Anlayanlar!! DPF İptal mi edilmiş temizlenmiş mi?TUNAP TÜRKİYEyoutube
    Tutuşmayan, metal içermeyen, dizel partikül filtrelerindeki karbon kömürlerinin ve kül birikintilerinin çözen temizleyici. Kalıntı kalmayacak şekilde buharlaşır. Benzersiz temizleyici nemlendirme özelliği sayesinde partikül filtresi petek yapısındaki kurum ve kül birikintilerini sorunsuz bir şekilde filtreden atılmasını sağlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZJJGwmftk_A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 14 Temmuz 2021; 13:30:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Temizlediklerini soylediler. İslemi yaparken yanlarinda degildim. Sonradan bir de bilgisayara bagladilar. Arabayi bosta yuksek devirde calistirdilar, arkadan baya pis koku cikti. Yakinina gitmeyin zehirlenirsin filan dediler. Hatta sonrasinda da arabayi arada bir yuksek devirde kullan ki kurumlari yaksin tikanmasin tekrar dediler. Bugunki usta da kesin bir sekilde kesmislerse iptal etmislerdir diyor. İcinde bir malzeme var onu aliyorlar filan dedi. Ekspertiz de kesilmisse iptal edilmistir dedi. Arabayi satacagim iptal mi edilmis temizlenmis mi bilmiyorum şimdi. Bilsem ona gore alan kisiye soylerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: acipinsan

Temizlediklerini soylediler. İslemi yaparken yanlarinda degildim. Sonradan bir de bilgisayara bagladilar. Arabayi bosta yuksek devirde calistirdilar, arkadan baya pis koku cikti. Yakinina gitmeyin zehirlenirsin filan dediler. Hatta sonrasinda da arabayi arada bir yuksek devirde kullan ki kurumlari yaksin tikanmasin tekrar dediler. Bugunki usta da kesin bir sekilde kesmislerse iptal etmislerdir diyor. İcinde bir malzeme var onu aliyorlar filan dedi. Ekspertiz de kesilmisse iptal edilmistir dedi. Arabayi satacagim iptal mi edilmis temizlenmis mi bilmiyorum şimdi. Bilsem ona gore alan kisiye soylerim.

siz yine bir ustaya gösterin ama kesilmişse içindeki değerli malzemeyi almışlardır. araç yüksek nox değeri algılayıp motorun performansını kesmemesi ve motor arıza ışığı yakmaması içinde yazılımla iptal etmişlerdir diye tahmin ediyorum..

yukarda dediğim gibi dpf temizliği araç üstünde özel kimyasalla ya da sökülerek (kimyasal + ısı makinesiyle) yapılır, kesilerek değil..

yetkili servis dışındaki yerlerde arabanın başında durmak gerekiyor

• kesip temizleyen ustalar da var ama azınlıktadır. içindeki taş baya para ediyor onu alıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun ekspertizde de ölçülen HP ve Tork da fabrika verisinden yuksek cikti. Acaba DPF gercekten iptal edildigi icin boyle mi diye dusundum. Ne diyorsunuz? DPF iptal edilmemiş olsa fabrika verisinden daha guclu cikmaz herhalde araba degil mi?

Anlayanlar!! DPF İptal mi edilmiş temizlenmiş mi?

• Ben egzosu kestirip filtre kısmını komple söktürdüm. Boş hazne olarak tekrar takıldı. Baktığın zaman her şey aynen duruyor ama içi boş.

Eğer içi benim gibi boşaltılıp tekrar yerine takılmışsa bunu anlamak çok kolay. Motor soğukken ilk çalıştırdığınızda koku geliyorsa filtre falan yok demektir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bugun ekspertizde de ölçülen HP ve Tork da fabrika verisinden yuksek cikti. Acaba DPF gercekten iptal edildigi icin boyle mi diye dusundum. Ne diyorsunuz? DPF iptal edilmemiş olsa fabrika verisinden daha guclu cikmaz herhalde araba degil mi?

Daha güçlü çıkmamış aracınız. DPF temizliği yapan biryer sizin dpfnizi yazılımsal olarak kaldıramaz. Program ekle veya kaldır yok aracın beyninde basit işler değil. Tamirciye gidin herhangi bir obl bağlantısı yapıp dpf ile ilgili arıza kodlarına bakın veya dpf bağlanlanın eğer iptal edildiyse dpf bağlantı kurulamıyor gibi hatalar verecektir bilgisayar. Değerler tıkanıklık seviyesi vb görünüyorsa dpf yerindedir. Forumun felaket tellallarına bakmayın. Onlara kalsa aracınızın beyni bile çalınmış olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

Daha güçlü çıkmamış aracınız. DPF temizliği yapan biryer sizin dpfnizi yazılımsal olarak kaldıramaz. Program ekle veya kaldır yok aracın beyninde basit işler değil. Tamirciye gidin herhangi bir obl bağlantısı yapıp dpf ile ilgili arıza kodlarına bakın veya dpf bağlanlanın eğer iptal edildiyse dpf bağlantı kurulamıyor gibi hatalar verecektir bilgisayar. Değerler tıkanıklık seviyesi vb görünüyorsa dpf yerindedir. Forumun felaket tellallarına bakmayın. Onlara kalsa aracınızın beyni bile çalınmış olabilir.

Alıntıları Göster

Nasıl daha güçlü çıkmamış? Fabrika verisi 95HP, ölçülen veri daha fazla diyor. Ben mi bir şeye yanlış bakıyorum? Fotoğrafda yok ama tork da fabrika verisinden daha fazla çıkmış.

• quote:

Nasıl daha güçlü çıkmamış? Fabrika verisi 95HP, ölçülen veri daha fazla diyor. Ben mi bir şeye yanlış bakıyorum? Fotoğrafda yok ama tork da fabrika verisinden daha fazla çıkmış.

Alıntıları Göster

O dynonun kalibrasyonunu ve hata payını düşününce normal ama siz bi baktırın dpf ye

• Kesildi mi iptal edilmiş oluyor.
    İçinde ki paladyum kaplı taş çıkartılıyor.

• Temizlemek için kesildiğini duymamıştım. Nekadar bi ücret aldılar? Ücretden anlarız belki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Egzozcu: 150TL

Rejenerasyon+ariza silme: 150TL

Tamirci: 400TL(sökme takma için)

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

O dynonun kalibrasyonunu ve hata payını düşününce normal ama siz bi baktırın dpf ye

Alıntıları Göster

Fabrika verisi 95HP olan aracı 145 bin KM'de hata payıyla 97HP gössterir mi? Tork da 40NM daha fazla cikmis fabrika verisime gore.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.