Şimdi Ara

Annem ağlıyor...SON DURUM:Gitmeme yasak geldi... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

Orijinalden alıntı: Pippi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kara_Mamba_24

Üniversiteye gidiyosun sevinmeleri gerekirken ağlamak neden anlamıyorum.

Geçen senede kazandığım için...

O zaman bu yıl da gitme tekrar sınava hazırlan mı diyorlar

Oda başka bir seçenekmiş...
    Buna öylesine git,bir tane daha okursun diyorlar...

Öylesine git diyorlarmış işte. Sen şimdi kazandığını oku da sonrasına bakarsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sen yanlış anladın ben yanlış anlatmışım olayı
    Ankara'daki üniversiteye git diyorlar,sonra istersen bir tane daha okursun diyorlar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sen yanlış anladın ben yanlış anlatmışım olayı
    Ankara'daki üniversiteye git diyorlar,sonra istersen bir tane daha okursun diyorlar...

O zaman sakın Ankarada kalma yoksa üni hayatı da yaşayamazsın, iyice eve bağlarlar seni.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J.J.93

quote:

Arkadaşlar son durum ile ilgili bişeyler paylaşmak istedim.
    EDİT:Bu sabah evde baya konuştuk babamla asla kocaeline gidemezsin dedi.
    Bende yarın ankara'dan kaydımı alacağım.Sanırım yarın akşam artık evim diye bişey olmayacak ama herşeyi göze aldım.

Hocam ne olursa olsun aileni arkana almak iyi fikir olmayabilir. En basitinden baban da inat edip maddi yardım göndermezse hayatın işkence olur

Valla şuanişin açıkcası tek korkum o pek birikmiş de yok açıkcası elimdeki para ile en fazla 1 ay geçinirim.Kocaelinde çabk iş bulabilir miyim ki?

Eğer sigorta yapılması sorun olmayacaksa ( bende oluyor çünkü burs kesiliyor ) iş bulunur hocam. Ben bir çok yere sigorta yüzünden giremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olm adam hepinizi sazan yapmış kaç gündür bu milyon tane açılan anam ağlıyor babam ağıyor kardeşim manitam komşum dayım halam vbvbvb... den biri bence konu kilit üyee ban forum silinsin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: boranium

olm adam hepinizi sazan yapmış kaç gündür bu milyon tane açılan anam ağlıyor babam ağıyor kardeşim manitam komşum dayım halam vbvbvb... den biri bence konu kilit üyee ban forum silinsin!

Asıl konuyu açtıktan sonra evet bazı zeka seviyesi düşük insanlar dalga geçmek amaçlı konu açtı.
  • sanki anan baban senin kötülüğün için ağlıyor
    eğer üzülüyorlarsa bu kadar senin buna sevinmen lazım sana değer veriyorlar
    yakınacağına onları mutlu etmek için tekrar çalış ankarada kazan. bu kadar basit.
  • lan ben 17 yaşımda sakaryadan burdur bucaka gittim (daha uzaklara gıdenlerde vardır) 2 sene okudum geldim niye abartıyosunuz bu kadar siz
  • bu nasıl mantık la ? e evlenmıcen mı ? askere gıtmıcen mı ? bir işe farklı sehırde gıtmıcen mı ? zaten memur asker polıs olamazsın .....

kardeş aılenın mantığını bır değiştirttir yada pskologa gıtsınler çok mantıksız bır davranış
  • Adam olamamışsın onu bil
  • quote:

Merhaba arkadaşlar
    Kısaca durumu anlatayım ben Ankara'da ailemin yanında okuyorum.Şimdi Kocaelini kazandım ailem gitmemi istemiyor.
    Kaç gğndür evde negatif hava hakim
    Yaş 20
    EDİT:Bu sabah evde baya konuştuk babamla asla kocaeline gidemezsin dedi.
    Bende yarın Ankara'dan kaydımı alacağım.Sanırım yarın akşam artık evim diye bişey olmayacak ama herşeyi göze aldım.

Böyle saçmalık olur mu arkadaş?

Hayatın bitebilir.Ailen ağlıyor diye fabrikalarda bile sürünebilirsin.Sadece o da olsa iyi.Askere de yollamazlar seni.Kusura bakma da ailende psikolojik sorunlar var.Hayatın kararıyor farkında değilsin.

Senin yerinde olsam dinlemem kimseyi giderdim.Böyle saçmalık mı olur.
  • ulan biz kıbrısa gidiyoruz arkamızdan ağlayanı geçtim gitme diyen yok.

anam da babam da git diyor. ben gitmek istemiyordum zorla yolluyorlar
  • Ee kardeş annen baban tercih listene hiç bakmadı mı? Yazarkende sen siormadin mı anne baba sunu yazicam size de uyar mı diye?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara-Kocaeli arası çokta fazla uzak değil sık sık aileni görmeye gidersin.Ayrıca kocaeli hayatı görmek ve tanımak için güzel bir yer.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aykut..

Tek çocukmusun ?

Maalesef evet

ailenin yaptığı pek normal değil ama tek çocuklu bir annenin hissettiği şeyleri çoğu insan anlayamaz hele burdaki gençler hiç anlayamaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Ankara'da ne okuyorsun Kocaeli'nde ne kazandın peki

Jeolojiden>metalurji

Güzelce konuş aileni ikna et.Sevmediğin bir bölümde ne kadar mutlu olabilirsin ki?Bir de bitirince 20-30
    sene o işi yapacaksın.Bunları ailene tek tek anlat.Ömür boyu pişmanlık yaşasam daha mı iyi gibilerinden duygu sömürüsü
    falan da yap ikna olmazlarsa.Hatta anneni ikna etmek için yatay geçişle 1 sene sonra gelirim Ankara'ya falan de.
    Mutlaka desteklerini almaya çalış yoksa ailenden maddi destek almadan bursla mursla şehir dışında okumak zor iş.Ne yap ne et ikna et.

• Arkadaşlar son durumları anlatayım annem hakkını helal etmiyor
    Sürekli ağlıyor(benimde içim parçalanıyor açıkcası) benden 1 kuruş da yok diyor...
    Ben de resti çektim yollamazsanız yollamayın diye ben başımın çaresine bakarım dedim,20 senedir yaptıkların teşekkür ederim dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

quote:

Jeolojiden>metalurji

Güzelce konuş aileni ikna et.Sevmediğin bir bölümde ne kadar mutlu olabilirsin ki?Bir de bitirince 20-30
    sene o işi yapacaksın.Bunları ailene tek tek anlat.Ömür boyu pişmanlık yaşasam daha mı iyi gibilerinden duygu sömürüsü
    falan da yap ikna olmazlarsa.Hatta anneni ikna etmek için yatay geçişle 1 sene sonra gelirim Ankara'ya falan de.
    Mutlaka desteklerini almaya çalış yoksa ailenden maddi destek almadan bursla mursla şehir dışında okumak zor iş.Ne yap ne et ikna et.

Hocam öyle güzelce konuşmayı geçtik artık asl olmaz diyorlar
    Yatay geçiş içinde ben malımı bilirim sen 4 senede okulu bile biteremezsin diyor...

• Tek çocuk olunca böyle durumlar olabiliyor,yani aileler çocuğuna çok bağlanıyor ve tek çocuk olarak büyüdüğü için onlardan uzakta çok zorluk çekeceğini düşünüyor.Ben de tek çocuğum ve geçen sene tercih yaparken kendi şehrimin üniversitesini de göz önünde bulundurmamı istemişlerdi,senin ailen gibi zorlamadılar ama alttan alttan ima ettiler sadece.Sebebi de tek çocuk olarak büyümem ve uzakta zorluk çekeceğimi düşünmeleri idi.Ama ben istemedim ve farklı bir şehire gittim.Onlar da saygı duydular bu kararıma ve üzülseler bile bana yansıtmadılar.Gittiğim şehir 3-4 saat uzaklıkta olduğu için aşağı yukarı her hafta memlekete gittim, max 20 günde bir gittim.Bi zorluk yaşamadım onlar da alıştı.Her zaman yanımda olmayacaklar sonuçta,yarın öbür gün askere gideceğim,evleneceğim vs.Kendi başımın çaresine bakmayı öğrenmeliyim,tecrübe kazanıyorum,insan ilişkilerim güçleniyor.Kendi şehirimde okusaydım bunlar olmayacaktı.

Sen de ailene güzelce anlat bu durumu.Yanlış anlama da gerdeğe de onlar sokmasınlar seni ayıptır söylemesi. Başka bir sebebi varsa da söylesinler ona göre davran,geçerli bir sebepse eğer onlara hak verip istediklerini yaparsın.Yani ne bileyim maddi durum falansa,çünkü farklı şehirde okumak ekstra masraf demek.Ama sırf senden uzak kalmamak adınaysa bu yaptıkları yanlış bir davranış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

quote:

Jeolojiden>metalurji

Hocam öyle güzelce konuşmayı geçtik artık asl olmaz diyorlar
    Yatay geçiş içinde ben malımı bilirim sen 4 senede okulu bile biteremezsin diyor...

Nasıl bir aile anlamadım ki.Hem seni göndermeye kıyamıyorlar hem de okulu bitirebileceklerini düşünmüyorlar.

Keşke aile büyüklerinden biri annenle konuşabilse.Bu çocuk dizinizin dibinde büyürse ilerde hiçbir sorumluluk alamaz, kendi
    başının çaresine bakmayı öğrenmeli, ilerde evlenince onun yerine de artık işe siz gidersiniz para kazanırsınız vs. vs. falan işte.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.