Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gamepass saçmalığı olmasaydı yama 30 TL'den satışa çıksaydı kimse gıkını çıkarmazdı
    Hem sürümden kazanacaklardı hemde olaylar bu kadar büyümeyecekti
    Ancak yönetici arkadaşın ticari yeteneği olmadığından bunu idrak edemedi
    Bugün bir karar açıklansa evet arkadaşlar yanlışımız oldu gamepassi kaldırıyoruz fiyatınıda düşürüyoruz deseler herşey normale dönecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları 50 tl nin para olmadığını söylemiş tamam kardeşim orada sorun yok yani kimine göre rahat ödenecek miktar kimine göreyse ödenmesi zor.

He şimdi diyeceksiniz ücretli oyun birde sistemde var kardeşim adam taksitle almıştır öyle ödüyordur sanki herkesin cebinde peşin para varmış gibi konuşmuşsunuz

Ayrıca türkiyede oyuncuların çoğunluğu genç kesimden oluşuyor ve bazıları bu miktarı karşılamakta da zorlanabilir he benim için sıkıntı yok ama yamayı alırken ülkenin şartları da ele alınmış olması lazım

Bence birde şu kaygı var insanlarda ilerde ac valhala gibi v.b oyunların yaması 70 tl mi satılacak yoksa bu gidişle 100 tl mi çıkacak insanlarda bunun kaygısı var

Bu yama işi ilk başladığında ücretsizdi daha sonra 5 - 10 tlden 25 tl 50 tl çıktı olay o yüzden bazıları kaygılı daha ne kadar fiyatlar çıkar diye iller ki yamalarda o yüzden tepkilerini dile getiriyor insanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: XBlades

Arkadaşlar daha makul seviyelere çekilmesi için kendileriyle görüştüm. Bu konunun sorumluları discord da bulunan fanboylarıdır. Kendileri donanımhabere sorma gereği görmedikleri için bu konu bu hale geldi. Yapılan muhabbetler 50 TL olsun, emek var emek diye tutturulduğu için bu kadar şakşakçılık donanımhaber'de bulunanlar tarafından hoş karşılanmayacağını kestirememişler. İlerleyen günlerde yeni bir konu açılarak revizyon edileceğini düşünüyorum.

GamePass sistemi internet bağlantısı gerektiren (Aynı XBOX GAME PASS)bir yazılıma sahip olduğu için oyunun dosyalarını kopyalamanız/dağıtmanız/değiştirmeniz mümkün değil. Bunu getirmeleri hoş ama fiyat politikası olarak aylık 10 tl ye inmesini talep ettim. 20 TL çok, en az 10 tl olsun herkes yararlansın dedim. RDR2 fiyatı ise 50 tl yerine 20-35 tl arasına tekli satış fiyatına inmelidir dedim.

Tekrar söylüyorum, adamların tek suçu discord'da bulunan bazı şahısların söylemlerine kulak asmalarıdır. Kendilerine sormanıza bile gerek yok discord'a gelerek ortamın nasıl 50 tl, 100 tl şeklinde gazlandığını görebilirsiniz.

Fiyat da alta çekilecek ve güzel bir açıklama yapılacaktır. Herkesi olgunluğa davet ediyorum.
    35 de fazla, en fazla 20 olmalı. Ayrıca:https://forum.donanimhaber.com/alternatif-yamalarin-onu-kesiliyor--144487770

• quote:

Orijinalden alıntı: grihokkabaz

Gamepass saçmalığı olmasaydı yama 30 TL'den satışa çıksaydı kimse gıkını çıkarmazdı
    Bugün bir karar açıklansa evet arkadaşlar yanlışımız oldu gamepassi kaldırıyoruz fiyatınıda düşürüyoruz deseler herşey normale dönecek
    kesinlikle.

yahu arkadaş zaten tonla oyuncu merakla yamayı bekliyor. hazır böyle bir kitle edinmişsin kendine, yap şunu 30-35 kağıt. sende kazan, millette kazansın.

amaaa yok baktılar sürüyle bekleyen adam var 50 den yapıştıralım da o kadar fazla para kazanalım hırsına büründüler. nerede oyuncu dostluğu? nerede uygun fiyat? güya uygun fiyatlı sunacağız merak etmeyin diyorlardı. oyun mu satın alıyoruz arkadaş 50 liranın bence savunabilir bir tarafı yok.

bir de diyorlar ki rdr 2 açacak pc'si olan bu yamaya 50 lira veremez mi? kardeşim sen adamın pc'sini ne zaman ne şartlar altında nasıl topladığını nereden biliyorsun? belki adam şuan işsiz, belki adam öğrenci geliri yok. ayıptır ya.

• Çok şükür ingilizcemiz günü kurtarıyor oyunu %85 oranında anlayarak bitirdim. Hayatta 50tl vermem. O paraya gider iskender kola yaparım en kıyak mekandan.

Not: Oyunu pre-order 220 liraya almıştım ama Epic Games'ten falan 100 küsür liraya denk getirenler varken 50tl ne iş.

The Witcher 3 TR yamasını yapan ekibin değeri daha iyi anlaşılıyor. Herkes vurgun peşinde ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 11 Temmuz 2020; 12:18:30 >
  • 50 TL Mİ GAMES PASS YAMA ÜYELİĞİ Mİ ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer777 -- 11 Temmuz 2020; 12:21:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

kesinlikle.

yahu arkadaş zaten tonla oyuncu merakla yamayı bekliyor. hazır böyle bir kitle edinmişsin kendine, yap şunu 30-35 kağıt. sende kazan, millette kazansın.

amaaa yok baktılar sürüyle bekleyen adam var 50 den yapıştıralım da o kadar fazla para kazanalım hırsına büründüler. nerede oyuncu dostluğu? nerede uygun fiyat? güya uygun fiyatlı sunacağız merak etmeyin diyorlardı. oyun mu satın alıyoruz arkadaş 50 liranın bence savunabilir bir tarafı yok.

bir de diyorlar ki rdr 2 açacak pc'si olan bu yamaya 50 lira veremez mi? kardeşim sen adamın pc'sini ne zaman ne şartlar altında nasıl topladığını nereden biliyorsun? belki adam şuan işsiz, belki adam öğrenci geliri yok. ayıptır ya.

Alıntıları Göster
    Ne oldu dün bana alıntı yapıp bu oyun için methiyeler düzüyordun? sence bu şahesere yapılan çeviri için 50 tl bile az değilmi ne de olsa şaheser sonuçta böyle bir eserin tutupta elini kolunu ucuza kaptırmak olmaz değilmi(!)

• 20 30 tl gibi tek fiyat belirleseler program kurma vs derdi olmasa alırdım sonuçta bir emek var ama su sistemleriyle hic uğraşamam bu forumda witcher 3 gibi sahaser ücretsiz çevrildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşın dediği bile olmuyor. Firmalar ilk cevaplarında %99, "İlginiz için çok teşekkürler ve böyle güzel çalışmalar yaptığınız için çok mutlu olduk ancak ne yazık ki şu anda X oyunumuz için böyle bir çalışma düşünmüyoruz. Böyle bir şey olursa sizinle iletişime geçeriz. Böyle iyi çalışmalara devam edin!" tarzında bir mesaj yazıp tüm gazınızı almaya çalışıyor :)

Ancak CD Projekt Red gibi nereden geldiğini unutmamış veya daha yolun çok başında olan Indie geliştiriciler samimi cevaplar yazıyorlar. Onlar da çok az.

Kurumsal bir sıfatla yaklaşsanız bile şirketler bu tarz işleri hizmet sağlayıcılar aracılığıyla çözmeye niyetli oluyorlar. Yani X firması her dil için başka bir firma ile konuşmuyor. Örneğin uluslararası olarak iş yapan İrlandalı bir firmaya 10 dile yerelleştirme için iş emri veriyorlar. Ondan sonra X firması sadece bu İrlandali şirket ile muhatap oluyor. O 10 dil için tek tek uğraşan ise bu İrlandalı şirket oluyor. Doğrudan oyun yapımcılarına ulaşıp çeviriye ikna etmek çok ama çok zor bir iş. Adol125 nickli arkadaşın verdiği örnek fazlasıyla iyimser bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: grihokkabaz

Gamepass saçmalığı olmasaydı yama 30 TL'den satışa çıksaydı kimse gıkını çıkarmazdı
    Ticari yetenek değil.Şark kurnazlığı yapmaya çalıştılar şimdide birisi yazmış hatalarından dönücekler sizi sevindirecek açıklamalar yapıcak vs vs...

Eğer biraz onuru varsa tükürdüğünü yalamasın.Ne dedi kendisi DH forumuna mı sorucaktık dedi ? bu lafını unutmasın ve alsın yamasını defolup gitsin.Donanımhaber üyeleri öyle kola cips hamburger yeaaa kitlesindeki insanlar değil.Düşünebilen sorgulayabilen insanlar.O yüzden hamburger tayfasına geri dönsün onlara satsın yamayı.

Şikayet etmek isteyenler için.

"copyright@take2games.com" adresine durumu basit ingilizce ile mail gönderin.

"https://www.anonymousceviri.com/2019/10/red-dead-redemption-2-turkce-yama.html" bu bağlantı adresini maile ekleyin.

• GothamK G kullanıcısına yanıt
    Rockstar a sikayet edince Rockstar oyunu bize turkce mi sunacak?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yüzden orta doğulu diyorum ya ! çevirinin nesi illegal diyor xd

• quote:

Orijinalden alıntı: alex59

Ne oldu dün bana alıntı yapıp bu oyun için methiyeler düzüyordun? sence bu şahesere yapılan çeviri için 50 tl bile az değilmi ne de olsa şaheser sonuçta böyle bir eserin tutupta elini kolunu ucuza kaptırmak olmaz değilmi(!)

Alıntıları Göster
    ne alakası var? oyun zaten hala muhteşem de gidip de yamasına 50 kağıt verecek halim yok. asıl sen rdr 2'yi sevmediğin halde ne diye günlerdir çeviri konusunda takılıyorsun onu anlamadım. işsiz misin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makarnacı321

Birincisi yeni oyunlar çok büyük. Hele de bu oyun çok çok büyük. Öyle kolay değil. Hem çevirmen sayısı çok oluyor hem de çevirme işi çalışma/saat olarak çok oluyor.

Gönüllü olarak bu kadar kısa sürede imkansız yapilamaz. Kimse yapamaz.

2.si siz acaba bu işte nasıl çalışma yapıldığını düşünüyorsunuz. Bir kaç kişi günde 1 2 saat çalışarak mi yapıyor zannediyorsunuz? Ozellikle çevirmenler günde 5 saatten az zaman harcamamışlardır ortalama olarak. Bir de ilk sayfadaki kişileri Ben saymadım ama 40 50 kişi var galiba bu işte. Bazıları programcı. Bu insanlar bu 7 ay için belki de normalde bir ayda kazandığı parayı dahi kazanamayacak.

Biraz insaf ve vicdan
    O zaman bu oyunları yapanlar 5 bin TL istemesi lazım sizin mantığınıza göre? Çünkü hem milyon dolar para harcıyorlar hem de senelerini veriyorlar?

Attım mailimi teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XBlades

Arkadaşlar mantıklı bir karar verildi, walküre açıklayacak. Hepiniz sevineceksiniz diye düşünüyorum.

Yanlıştan an itibariyle dönüldü, herkese iyi forumlar.
    Eğer 20 lira altına düşmezse tekli satış, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek deniz buna.
    Kendileriyle bizzat konuştum, buradaki gençler için bekleyenler için üzüldüğümü belirttim. Böyle bir davranışın doğru olmadığını, orta nokta bulunması gerektiğini belirttim.

Aylarca bekleyip, hüsrana uğramak nedir herkes kendi hayatında bazı konularda illa ki yaşamıştır. Walküre açıklama yapacağını söyledi ama ne kadar indirim yaparlar, projeye ne olur kendisi açıklayacağını söyledi. Çok acayip bir karar değişikliği gelirse bende desteklemem onuda söyleyeyim.
  • Yamayı 20 tl den alacaklar listesi yapın beni de ekleyin emin olun öğrenci, işsiz parasi olan olmayan 100 kişiden 80 i su an alir bu yamayi. Ama 50 tl den kimse almaz korsana düşmesini bekler emeğinize de yazik olur. Burda insanlar indirimleri bekleyip 20 30 tl ye oyun almaya uğraşıyorlar. Yazik etmeyin kitleye. Fırsatçıların türediği su zamanda leke sürdür meyın adiniza.

• 50 tl para değil diyenler şunun garantisini verebiliyor musunuz ileri ki büyük yapımların yamaların da ücret 50 tl sınırında aşıp aşmayacağının garantisini kim vadede bilecek asıl bence insanların kaygılandığı nokta burası

Yani bu iş ücretsizken paralıya döndü 5 . 10 .25 . 50 çıktı iller ki zamanlar da ne kadar olacak insanlar bunu bilmediği için bence şu anda o yüzden eleştiriliyor ekibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 11 Temmuz 2020; 12:26:41 >
  • baaburcan kullanıcısına yanıt
    Bunların derdi bağcıyı dövmek...

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.