Şimdi Ara

antifriz kullanılmayan araca antifriz eklemek (?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
50.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Puantum

Hocam saf antifriz -12 de donuyorsa %33ü nasıl -18 e dayanıyor

Alıntıları Göster
    Suyla oluşturduğu karışım o şekilde tepki veriyor.

Mesela %50-%50 karışırsa - 37 derecede donuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda yazılmış ama ben de yazmadan edemedim...
    2011 yılında ilk sahibi olduğumuz 1998 model Renault Broadway'i Ankaraya getirip kullanmaya başladığımdan önce aracın soğutma suyu dondu sonrasında antifriz koydum falan çok uğraştım bu işi biraz bilirim yani.

1. Antifriz koyduktan sonra %99 kaçaklar başlayacak, çünkü korunmasız geçen yıllarda oluşan kusurları kireç veya diğer birikintiler kapatıyor haberiniz bile olmuyor.

2. Bu yüzden antfriz koyup sakın sakın yola çıkmayın 100km gidemezsiniz. Antifriz korozyonu ve kireci çözüp kaçaklara sebep olacak.
    Bu mevsimde İstanbulda hava sıfırın altına düşse bile araç donmaz merak etmeyin yani ya bu işi erteleyin ya da yolculuğu.

3. %100 antifriz gereksiz ve akışkalık yüzünden hatalı olabilir. %50 koyun aracı çalıştırın kısa mesafeler kullanın, araca zaman verin öyle koyar koymaz problem olmuyor. Arkasından radyatör, hortumların bağlantı noktaları yada kötüsü devirdaimden yaşanacak kaçaklara hazırlıklı olun.

4. Bence pek olası değil ama hiç kaçak olmasa bile 300-500 km kullandıktan sonra soğutma sistemindeki suyu komple tekrar değiştirin çünkü mutlaka çok kirli olacaktır.

Kolay gelsin.

• Bir yukarida fox913 yazdigina katiliyorum ek olarak,

Sogutma sivisi Omurlu bir Sarf Malzemedir, Omru 3 ile 5 yil arasindadir genelde devaminda asidite olarak yaradan cok zarara neden olur. 50-50 Antifriz ve Saf Su koyulur genelde. Bozulmus antifrize ekleme yapilmaz. SU burada isi iletkenligini saglar, Bir araca tamamen antifriz ile doldurursaniz, Isi iletkenligi azalir, Sogutma Performansi duser, Motor calisir halde Sogutma Sivisi 50 ile 120C arasinda olmak uzere motor tasarlanmistir, Saf Antifriz kaynama yapmaz ancak yakma ve eritme yapar. Bir aracta Genlesme Bidonu (gordugunuz) , Motor Blogu ve Radyator olmak uzere yaklasik 5 ile 12L arasinda(tasarima bagli) Sogutma sivisi vardir.
    Antifriz Zaman icerisinde bozuldugu ve zararli hale geldigi icin, devir daim pompasini ve diger metal aksami (radyator baglanti rekorlarini vs) korozyon ugratmis ve (kullanilmiyorsa bu ihtimal dusuk > lastik aksami (borulari)) gevretmis olma ihtimali yuksek. Biz halk arasinda antifriz desek bile, asil ismi sogutma sivisidir. Sogutma Sivisi'nin sadece bir ozelligi donmamayi saglamaktir, bunun yaninda kireclenme ve suyun yarattigi korozyonu metal ve lastik parcalardan geciktirmedir.

Uzun yolda hararet yapma ve sogutma suyu eksiltmeye karsi dikkatli olunmalidir.

Dogrusu, devir daim ve antifrizi degistirip test edip kacaklari onarip yola cikmaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 15 Kasım 2018; 9:40:39 >

• Asit oranı düzgün olan hiçbir antifriz su kaçağı yaptırmaz.Senin aracın önceden su kaçırıyorsa oralar kireç bağlayıp şu an sızıntı olmayabilir.Antifriz katınca o kireçler çözüleceği için su kaçağı olabilir ve suyun tortuları da çözüleceği için radyatörü tıkayıp hararet ve kaloriferi ısıtmama yapabilir.Tavsiyem antifriz katıp bir hafta sonra boşaltıp su sisteminin tersinden hortumla su tutup temizlemen ve antifrizi süzüp tekrar katman.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende ilk önce antifirizi azar azar koyucam sonra 1 2 hafta binicem tekrer suyu kom0le bosalticam sonra tekrar antifiriz koyucam azar azar devam edicem bu işi...

• Normalde su ile karıştırıp koyun derdim ama uzun yol öncesi risk.

Yire de temiz su koydurun da bari gidene kadar biraz temizlensin.
    https://forum.donanimhaber.com/antifriz-koyacaklara-tavsiyeler--136041088#136045672

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 9 Aralık 2018; 9:24:12 >
  • Aracın radyatörünü ve hortumları değiştirmek Ve antifrizi öyle koymak çok mu mantıksız bir hareket olur?
    Arabanın suyu pas içinde ve hiç antifriz yok..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyatör suyunu komple boşalttır 1 litre antifiriz gerisini SAF SU doldur 1 hafta böyle kullan sonra tekrar boşalttır 2 litre antifiriz gerisini saf su doldur böyle yapa yapa saf su ve antifiriz oranı yarı yarıya gelene kadar devam et antifirizi kesinlikle dandik marka alma sonuç olarak bu alıştıra alıştıra antifiriz verme yöntemi bile tam garanti degil kaçak oluşma ihtimali var

• SAKIN GAZA GELMEYİN BEN DE İSTERİM, TERTEMİZ MOTOR SOĞUTMA SUYU KABI, İÇİNDE MAVİ YA DA KIRMIZI ANTİFİRİZ SUYU PIRIL PIRIL GÖRÜNÜM, AZAR AZAR DA ANTİFİRİZİ EKLESENİZ MUTLAKA BİR YERLERİ PATLATIR, EN ÖNCE DE HORTUMLAR, DEVİR DAİM, KALORİFER PETEKLERİ, NORMAL ŞEHİR ŞEBEKE SUYUYLA İMKAN VARSA ARITILMIŞ NORMAL SU İLE DEVAM ET. NE ŞEYTANI GÖR NE DE SALAVAT GETİR....

• abdullah-uyaroglu A kullanıcısına yanıt

Antifrizsiz de motordaki su kanalları çamurlaşma ile tıkanacak. Yine motor yaptırmaya gideceksin. Antifriz en azından temizlik yapar. Hatta en önemlisi antifriz aracı hararete karşı korur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.