Şimdi Ara

Apartmanda ki ağ sorunu.......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, Bu internet işleriyle aram çok olmadığından dolayı ip Çakışması gibi garip bir durumla karşı karşıyayım.

Şimdi nasıl oluyor bu ip Çakışması? Hemen anlatayım...

Bizim apartman üç katlı. En üst katta bir tane modemimiz ve bir adet dizüstü bilgisayarımız var. Dizüstü internete giriyor.
    2 kata gelirsek bu katta 2 Daire var ve internet buralara kablolar arayıcılığıyla geliyor(switch var) . Yan daireye internet geliyor, hatta orada router var.
    Gelgörelim ki bizim eve... İnternet kabloları yukardan Swicht denen cihaza oradan da benim masaüstüne geliyor. (9 aydır gelemiyor bilgisayarın sağ alt bölgesindeki internet simgesinde sarı ünlem var.)
    Bu olaydan dolayı bizim alt katta mağdur. İnternet oraya da kablolar aracılığıyla gidiyor(switch var) Ama ordada aynı bizim ki gibi sorun var.

Bizim masaüstüne internet gelebilmesi için router özelliğini olan bir modem kullanayım dedim. Ama garip bir sonuç ortaya çıktı (Foto 1)
    VE masaüstü Pc'ye bir uyarı penceresi geldi;İp çakışması varmış.

Şimdi Siz Değerli forum üyelerinden sorunun nerede olduğunu bulmaya çalışmasını rica ediyorum.

Gördüğünüz Gibi ne yazık ki tek bir sorunn yok.
    (modemdeki kırmızı ışık internet ışığı)(Bizim evdeki modem/router)
     Apartmanda ki ağ sorunu....... Apartmanda ki ağ sorunu....... Apartmanda ki ağ sorunu....... Apartman tek bir daireye bağlıdır.

Dipnotlar:Sorun son 9 ayda patlak verdi. Önceden sıkıntı yoktu.
    Masaüstü üst katta internete girebiliyor.(sorun driverlarda değil gibi...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afterlate -- 18 Haziran 2015; 1:45:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm bilgisayarlara sabit ip atayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Tüm bilgisayarlara sabit ip atayın.

Deneyeceğim inşallah işe yarar.Elle ip vereceğim değil mi?

• Evet, deneyin bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Evet, deneyin bakalım.

Ne yazık ki olmadı. Acaba yukardan gelen internet kablolarında bir sorun olabilir mi?Yukarıdan Switche gelen kablolardan birini modeme taktım hala internet bölgesinde kırmızı ışık var.

• Tüm cihazları kapatıp bir sure bekleyip tekrar açarak denediniz mi?

• Hocam bu tip sıkıntılarda ağ trafiğinin nerelerden geçtiği çok önemlidir. Verdğiniz bilgiden tam olarak tesisatın nasıl olduğunu anlamadım fakat bana göre ideal tesisat şu şekilde olmalıdır.
    Adsl hattının sonlandığı yerde modemin hemen yanına bir adet switch koyulur. Sonra bu switch ten her daireye 1 adet kablo çekilir. Eğer daire içinde çoğaltmak isteyen olursa kendi imkanlarıyla çoğaltır. Tesisatı bu şekilde düzenledikten sonra bağlanan cihazlara modem üzerinden sabit ip verilir. Modem üzerinden i vurgulamamın sebebi ise zamanla kullanıcılar bilgisayarlarındaki ayarları değiştirebilir ve ilerde sistemin işleyişi bozulabilir. Modemden ip vermek içinse sırayla dairelere gidilir ve cihazlarını internete bağlamaları istenir daha sonra modem arayüzüne girip bağlanan cihazların mac adreslerine göre ip verilir. Modemlerde bu işlem genelde bağlı cihazların listelendiği ekranda cihazın yanına bir tik işareti koyarak falan yapılabiliyor. Bu ip verme işleminde birden herkes aynı anda bağlanmamalı daire daire gidilmelidir.
    Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı modemi bende kullandım, ışığın kırmızı olması modemin santralden ip alamadığını söylüyor. Önce bi arıza kaydı bırakın sonra arkadaşın dediği gibi lokal ağınızı yeniden oluşturun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Hocam bu tip sıkıntılarda ağ trafiğinin nerelerden geçtiği çok önemlidir. Verdğiniz bilgiden tam olarak tesisatın nasıl olduğunu anlamadım fakat bana göre ideal tesisat şu şekilde olmalıdır.
    Adsl hattının sonlandığı yerde modemin hemen yanına bir adet switch koyulur. Sonra bu switch ten her daireye 1 adet kablo çekilir. Eğer daire içinde çoğaltmak isteyen olursa kendi imkanlarıyla çoğaltır. Tesisatı bu şekilde düzenledikten sonra bağlanan cihazlara modem üzerinden sabit ip verilir. Modem üzerinden i vurgulamamın sebebi ise zamanla kullanıcılar bilgisayarlarındaki ayarları değiştirebilir ve ilerde sistemin işleyişi bozulabilir. Modemden ip vermek içinse sırayla dairelere gidilir ve cihazlarını internete bağlamaları istenir daha sonra modem arayüzüne girip bağlanan cihazların mac adreslerine göre ip verilir. Modemlerde bu işlem genelde bağlı cihazların listelendiği ekranda cihazın yanına bir tik işareti koyarak falan yapılabiliyor. Bu ip verme işleminde birden herkes aynı anda bağlanmamalı daire daire gidilmelidir.
    Saygılar

Hocam ne kadar teşekkür etsem az. Heyeti toplayıp sistemi sizin dediğiniz gibi yapacağız
    Biraz uğraştıracak ama olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afterlate -- 19 Haziran 2015; 1:06:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

aynı modemi bende kullandım, ışığın kırmızı olması modemin santralden ip alamadığını söylüyor. Önce bi arıza kaydı bırakın sonra arkadaşın dediği gibi lokal ağınızı yeniden oluşturun.

Hocam arıza kaydını da bırakacağım teşekkürler

• Ya bir de ben önceden 10m civarı internet kablosu sipariş etmiştim.Acaba direk modemden benim bilgisayara kablo ile bağlasam olabilir mi?

Çılgın projelerim var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.