Şimdi Ara

Apple'ın samimiyetsizliği iPhone 6 lansmanı ile tescillendi (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.883
Cevap
17
Favori
48.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

yahu koskoca donanimhaber platformunda, blog tarzi editor yazisinida ilk defa goruyorum.
    Sanki adamim cebinden parasini calmislar gibi.
    Mesut bey ben size yakistiramadim.
    Cihaz ciksaydi, bi elinize alsaydiniz, zaten biz sizin yorumlariniza guveniyoruz.
    Neden daha cihazi elinize almadan saydiriyorsunuz?
    Bir editor olarak yakisiyor mu size?
    Donanimhaberin kalitesi bu kadar dustu mu?

apple fani falan degilim bu arada.Sadece sizden bu tarz yazi hic beklemezdim dogrusu...

Kardeş zaten bu yazı Apple'ın açıkladığı verilere dayanarak yazıldı... Cihaz yokki ortada
    Mesut bey... Kral çıplak diyince olanları görüyorsunuz... Benim evde 3 Android cihaz.. 2 ipad... Ve iphone 5 ve 5s var. Ama şu bir gerçek iphone 6 Serisi ile sadece daha büyük bir ekran verdi. Ama sevenleri alacaktır. Düşününki note kullanıcıları note 4 ile gelen yenilikleri bile yetersiz bulup tenkit ediyorlarki.. Epey bir geliştirme var. Bu bile az geliyor. Ama sadece ios kullanan arkadaşlar için... Yenilikleri gıdım gıdım veren Apple'ın bu verdikleri yeterli sayılabilir. Bir güncelleme ile iphone için Hotspot geldiğinde deliler gibi sevinmiştim. Sonuçta fanlıkta normal bir şey... Ios kullanan fanlar... Ne derseniz deyin androide.... Androidçilerde.. İosa geçmez.
    Fakat iphonede ekran büyümesi bence bir devrimdir. Bırakın tükürdüğünü yaladı.. V.s söylemlerini... Sonuçta ticari bir şirket ve değişen ihtiyaçlara uyum sağlıyor... Takdir edilecek bir şey... Geriye dönüp bakmıyor bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 13 Eylül 2014; 11:40:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

böyle konularda birinin girip konuyu 45 sayfa okuyup (özellikle beyin jimnatiği isteyen bir dolu devrik cümleler ile...) buradan ihtiyacı olan bilgiyi aradan alması imkansız. bence forumlarda konularda cevap sınırlaması 5 sayfa olmalı yoksa forum forum değil kahvehaneye dönüyor. 5 sayfa bitti mi? birinin içinde bişeymi kaldı? çok lazımsa söyleyecekleri yeni bir konu açar. yok sadece boş muhabbet içinse zaten konu açmaktan vazgeçer.

45 sayfanın troll olmayan adam akıllı mesajları ayırsak zaten 2 sayfayı geçmez..

Ağzı olan konuşuıyor bilen de bilmeyen de..

2 sayfa bile değil ancak 1 sayfa eder.Boş yorum çok.

• Ya ben hem android hem de ios kullaniyorum ama artik yani android magazasi cop söylemi mide bulantısı getirdi
    Goren de sanki insanlar telefon alıp magazada saatlerini gunlerini geciyor .. ne appstora da ne de google play da girip adam gibi dolasmisligim yoktur
    Gider netten incelerim uygulamalari eger zaten yaygın birtane uygulama ise her iki isletim sisteminde de cikiyor girer bakarım varsa vardir yoksa yoktur bu kadar basit

Goren de sanki telefonlara 3000 tane uygulama indiriyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Wolf -- 13 Eylül 2014; 11:37:56 >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Sen sana yazdıklarımı sakın unutma sayın bilgin çok lazım olacak sana çok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Çevik bu şahin parasına satılan çöp cihazı övse apple dan para almış derdiniz, övmeyince samsung dan para almış oluyor

Gerçekleri söylemek için bi yerden para almaya gerek yok. Malesef Apple Steve Jobs tan sonra büyük düşüşe geçti ve bu gidişat devam edecek gibi gözüküyor.

Apple Iphone ve ios ile kendi çizgisinde ilerleyen kendi kitlesi olan, genelde basit kullanıcıya uygun ürün yapan stabiliteyle övünen bi firmaydı.

Ancak o övünülen stabillik iphone 4ten sonra bitti, kendilerini diğer cihazlardan ayıran özellikleri bir bir getirmek zorunda kaldılar, o stabillikte diğer cihazlarla denk durumda şu anda.

Her bi sonraki modelde tükürdüklerini yalıyorlar ve yıllar önce gelen şeyleri kendi keşifleri gibi lanse ediyorlar. Iphone serisi akıllı telefon da devrim yapmıştır doğru, ancak şu an kullanıcısını salak yerine koyan bi firmadan ötesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 13 Eylül 2014; 14:18:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tech man

quote:

Orijinalden alıntı: Ghent

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iphoneunu satan bilge

(ön bilgi : Nexus'tan iphone'a, Samsung'dan Sony'e kadar çok sayıda döneminin en üstün akıllı telefonunu kullanan ve yaklaşık bir yıldır Note3 sahibi konuyla ilgili bir mühendisim)

Samimiyetsizlik mi? Şaka mı bu, çocuk musunuz çocuk muyuz ne samimiyeti?! Çocuk mu kandırıyorsunuz, bunu beklediğinizi söyleyerek? Apple, her kapitalist şirket gibi kar maksimizasyonuna odaklı bir firma. Ama "hi-end"e odaklanan değil, "niche marketing" yapmaya çalışan bir firma. En son çıkan teknolojiyi anında tüketici ile paylaşmak gibi bir dert edinmek yerine, sunduğu teknolojiyi sorunsuz sunmak istiyor.

Apple ile ilgili bu "samimi(!)" eleştiriye karşılık verdiğiniz örnekler Android cihaz lardan olduğuna göre onlardan en üstünlerinden birisinin sahibi olarak ben de şunları sıralamak istiyorum madem.

Nexus'tan sonra iphone almış, ekran nedeniyle note3'e geçmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, Apple'ın tutmasının en önemli nedeni o herkesin şikayet ettiği ekosisteminin sağladığı avantajlar ve stabilite. Buna malzeme kalitesini de eklediginizde ortaya Apple imajı ortaya çıkıyor.

Benim note3'ümde Samsung'un kaç yıldır çözemediği rehber sorunu var evet! 3 GB ram dünyanın donanımı ile, Nokia 1100'dan 10 kat yavaş rehber açıyor! En temel fonksiyonu Samimisung tarafından unutulmuş. İşin acı tarafı 3rd Party rehber uygulamaları bile sorunsuz açıyor (onların da entegrasyon bildirim sorunları var ama yine de hayat kurtarıcı)

Benim note3'üm belki yıldırım düşerken onu daha hızlı fotoğraflayabiliyor ama bunu yapacağım derken kilitlenebiliyor ve tonla yıldırım görüntüsünü heba edebiliyor!
    Benim 3200 Mah pilim başlangıçta bir 16 saat gidiyor evet ama telefona uygulama yukledikce arkaplanı şişiyor ve bu rakam 8 saate kadar düşüyor.

Ah evet benim note 3'üm hemen hemen bütün akıllı TV'lere görüntü aktarabiliyor ama nasıl aktarım(!) Amatörce, yaptığı her iş gibi onu da yüzüne bulaştırabiliyor.

Kalem mi dediniz? Muhteşem bir kalemi ve yazı tanıması var ve toplantılarda çok rahat kullanılabiliyor ama 3rd Party bir klavye kurunca onunla çakışıyor bu kalem. Kalemi açmak için ayarlardan diğer klavyeyi kapatmak gerekiyor.

Benim telefonumda dünyanın işlemcisi, dünyanın ram'i var, ama araba yarışlarında takılmalar yaşıyor hani 4ste bile hiç yaşamadığım takılmalar...

Yıllardır NFC teknolojisi var telefonlarimda, benim gibi meraklı birisi bile bunu bu kadar az kullanabildiyse dönüp birilerinin bu teknolojinin neden yaygınlaşmadığını sorgulaması gerek.

Bu sorunların çoğunu Custom rom kurarak çözerim tabii ki Nexus'tan gayet iyi biliyorum! ama ben zamanının en üstün cihazını dünyanın parasini vererek almadım mi yahu? Niye ben çözüyorum bunları Mesut Çevik, sizin bahsettiğiniz o tonla donanım ne işe yarıyor o çözsün!

Mesele Samsung değil, diğerlerini de gayet iyi biliyorum. Hepsi tüm pazara ürün sunayım diye sunduğu tüm ürünlerde kusur ve hata yapıyorlar. Yazılım donanım entegrasyonunda sınıfta kalıyorlar.

Allah aşkına kime neyi anlatıyorum ben, Mesut çevik de gayet iyi biliyor bunları. Ama muhtemelen Apple ile ilgili canını sıkan ve yazıya aktaramadığı başka şeyler var ve tribünlere oynamayı tercih ediyor bir basın mensubu olarak.

Yazıyı başlığından içeriğine kadar okurken yeni yazar almışlar heralde diye içimden geçirmiştim, böyle amatör ve taraflı bir yazıyı mesut cevikten görmek beni ekstra üzdü...

Arkadaşım ben de note 3 kullanıyorum ve senin dediğin şikayetlerin yalnızca birine sahibim. Rehber . Eminim ki buna çoğu samsung kullanıcısı da sahiptir. Ancak ben günün sonunda o rehberi açıp ihtiyacımı görebiliyorum değil mu? Peki aynı fiyata satılan iphone hd ekranı ile full hd gösterebiliyor mu? 8 mp kamerası ile 13 mp çekebiliyor mu? 16 gb artırılamaz hafızasında 32 gb depolayıp da sd card da taşıyabilir mi? Büyük ekranda aynı anda 2 uygulama çalıştırabilir mi? Diğer cihazlarla bluetooth bağlantısı yapabilir mi? Benim çok işime yarayan ve tam bir işlevsellik harikası olan s pen e sahip olmadan çizimler yapabilir mi ya da note tutabilir mi? Amoled gibi kontrast ı yüksek bir panele sahip olmadan siyahı tam siyah gösterebilir mi? Cihazın kendi şarj aleti olmasa bile evrensel girişe sahip olduğundan apple hariç diğer cihazların usb ucu ile şarj olabiliyor note 3 peki iphone bunu yapabilir mi? Yanımda batarya taşıyıp biten bataryayı değiştirebilirim ben note 3 ile peki iphone ile yapabilir miyim? Peki Türkiye ye 7 yoldan beri cihaz satıp henüz 1 store u olan apple a mı para vermek daha mantıklı geliyor size yoksa yalnızca istanbulda 20 yi aşkın store u olan ve Avrupanın en büyük storelarından birini turkiyede bulunduran samsung a mı? Ayrıca sizin note 3 ile yapamadığınız şeyleri emin olun ki ben fazlası ile yapıyorum. Demek ki bana sunulmuş imkan var ve ben bunu kullanıyorum. Peki sunulmamış imkanları kullanabilme yeteneğine sahip misiniz? Sonuç olarak bana daha çok daha fazla saymadığım imkanı sunamayan bir cihaza ve Türkiye yi önemsemeyen bir firmaya ben daha fazla para mı vereyim? Bunun neresi mantığınıza uyuyor ?

Teker teker cevaplayayım. Üşenmedim. O kadar bilgisizce yazmışsınız ki.

1. "Peki aynı fiyata satılan iphone hd ekranı ile full hd gösterebiliyor mu?"

iPhone 6 dan bahsediyorsak evet artık gösteriyor. 5/5S ten bahsediyorsak 4" bir ekranda Full HD göstermesi saçma olurdu zaten.

2. "8 mp kamerası ile 13 mp çekebiliyor mu"

Megapixel telefon/kamera sattırır. Önemli olan lens kalitesi,sensör boyutu,diyafram açıklığı,max/min ISO değerleri,görüş alanı vs. gibi değerlerdir. Sizin Samsung'la çektiğiniz fotoğrafların emin olun daha kalitelisini- veya hadi sizin için hemen hemen aynı kalitede olanlarını çekebiliyor merak etmeyin. Sadece sizin Samsungunuz binaya falan giydirme yapacaksanız 13 megapixel olmasının avantajını kullanır belki. Kullandığım profesyonel DSLR Makine sadece 16 megapixel. Şu an Sony'nin telefonları 20.7 megapixel. İki makinenin çektiği fotoğraflar arasında dağlar değil, gezegenler kadar fark var. Neden sizce?

3."16 gb artırılamaz hafızasında 32 gb depolayıp da sd card da taşıyabilir mi?"

Ne kadar depolayacağınızı alırken seçiyorsunuz, böylece SD den oraya , ordan buraya taşıma gibi bir sıkıntınız olmuyor. SD'deki programları,müzikleri açarken 3-5 saniye daha az bekliyorsunuz. SD kart bozulursa bilgileriniz çöp oluyor ama iPhone'da öyle bir sıkıntı yok.
    32GB değil 64GB depolayabiliyor benimki. Üstelik sizin SD'nin yazma ve okuma hızından muhtemelen bir 5 kat hızlı yapıyordur işlemleri.

4."Büyük ekranda aynı anda 2 uygulama çalıştırabilir mi?"

Mevcut iPhone'un ekranı zaten aynı anda 2 uygulama çalıştırmaya evlerişli boyutta değil. Ha ama arka plana attığınız bir uygulama nerede bıraktıysanız orda kalıyor. Aynı anda iki şey yapamıyoruz malesef. Bahsettiğiniz bu özelliği de 6 ayılık Note 3 kullanımım sırasında yalnızca 2 defa kullandım şahsen. Kullanan arkadaşıma,dostuma da rastladım mı? Hayır. Belki onlar da maximum 3 kere falan kullanmışlardır ki rastlamıyoruz.

5."Diğer cihazlarla bluetooth bağlantısı yapabilir mi?"

Elbette. Diğer tüm aksesuarlar ile bağlantı yapabilir. Diğer telefonlarla da yapması için 3.parti uygulamalar mevcut. Ha şimdi diyeceksiniz ki kendisi yapamıyor. Android'de neyi android yapabiliyor ki 3.parti yazılımlar olmasa? Kendi arasında zaten AirDrop var, cloud var, gönderemediğiniz birşey kalmıyor yani bu devirde artık meraklanmayın.

6".Benim çok işime yarayan ve tam bir işlevsellik harikası olan s pen e sahip olmadan çizimler yapabilir mi ya da note tutabilir mi?"

Bu kısım kişiden kişiye değişen bir durumdur. Note 3 kullanırken o kalemle not almaktansa deftere yazmak çok daha kolay ve kısa idi. iPhone tabiki not tutabiliyor. Ha illa kalem kullanacağım diyorsanız Samsung kalemi baya geliştirdi evet bu konuda fazla bir yorum yapılmaz. Deftere yazmak çok daha hızlı; ancak acil durumda not almanız gerekiyorsa bunu iPhone'da da yapabiliyoruz kalemsiz.

7." Amoled gibi kontrast ı yüksek bir panele sahip olmadan siyahı tam siyah gösterebilir mi? "

Ya Amoled beyazları tam beyaz gösterebilir mi? Beyaz zeminde neden pili daha çabuk tükeniyor dersiniz? Ve malesef sizi üzecek ancak; Apple'in Retina ekranı gerçek RGB spektrumu; yani kendi gözünüz ile gördüğünüz renklere en yakın gerçekçi rengi gösteren ekranlardan biridir. Abartısına kaçmadan ; kontrast arttırmadan.

8."Cihazın kendi şarj aleti olmasa bile evrensel girişe sahip olduğundan apple hariç diğer cihazların usb ucu ile şarj olabiliyor note 3 peki iphone bunu yapabilir mi?"

Bunu yapamaz. Ancak iPhone aksesuarları artık büfelerde bile olduğu için; veya etrafınızda iPhone kullanan mutlaka biri olduğu için bu pek sorun teşkil etmiyor. Bu konuda diğer üreticilerin daha verimli olduğu bir gerçek.

9."Yanımda batarya taşıyıp biten bataryayı değiştirebilirim ben note 3 ile peki iphone ile yapabilir miyim?"

Yedek batarya taşımak ile ; harici pil taşımak arasında bir fark varsa bu sorunuzun cevabı hayır. Ancak harici piller artık heryerdeler; ulaşılabilirler. Hemen hemen aynı fiyata alacağınız bir external pil aynı işlevi yapıyor. Durum pilin şarj olmama durumu ise buna yapacak birşey yok ancak emin olun Apple müşteri hizmetleri ve servisleri Samsung/htc gibi markalardan oldukça üstün.

10."Peki Türkiye ye 7 yıldan beri cihaz satıp henüz 1 store u olan apple a mı para vermek daha mantıklı geliyor size yoksa yalnızca istanbulda 20 yi aşkın store u olan ve Avrupanın en büyük storelarından birini turkiyede bulunduran samsung a mı? "

Şahsen Apple'a. 9. madde açıkladığım durumdan dolayı. Bu madde kişiye göre değişir o yüzden geçiyorum.

Saygılar.

Yazdığım doğru bilgilere o kadar fazla taraflı ve bilgisizce cevap yazmışsınız ki bilgi birikimi bakımından bu kadar düşük olan bu yazıya yazacağim cevap aynı zamanda sizin için belki de makale seviyesinde olacaktır zira bu yazı sırf size laf yetiştirmek değil kendime ve aynı düşüncelere sahip olduğunu düşündüğüm pek çok teknolojisevere de olan saygımın bir sonucudur.

1. Şu an piyasada note 3 ile aynı fiyata iphone 5 ya da 5s satılıyor ve iphone 6 da hd ekrana sahip sayın bilgin , full hd ekrana sahip olan iphone 6+ ve onun da fiyatı 2600 den fazla.
    2. Evet her şeyi megapixel belli etmez zira 13 mp note 3 ün 20.7 mp z2 den daha kaliteli fotograf çektiği ortada ancak yüksek mp iyi bir şekilde kullanılırsa kendinden daha az piksel sayısına sahip cihazdan daha kaliteli iş çıkaracaktır. Zaten 13 mp ile z2 nin 20.7 mp ini geçebilen bir firma eminim 16 mp dede geriye gitmez sayın bilgin ve çıkmamış olan cihazın kamerasının ne kadar iyi çektiğini şimdiden görebilmen çok ilginç. O DSLR in önündeki açıklığı ve kullanılan lensi telefonun kamerasındaki açıklık ve kullanılan mobil lens ile bir mi tutuyorsun?
    3. Ben sana açıkça dosyaların telefon hafızasından sd card a taşınabilecegini ifade ettim ama sen onu veri okuma hızına tercüme ettin sayın bilgin. Ayrıca senin telefon hafızasına yazdığın bilgileri sildiginde telefon hafızasından çıkarıldığını mı zannediyorsun ? Hıc gördün mü telefonun deliklerinden bir şeyler çıktığını? Senin sildim zannettiğin bilgilerin yalnızca üstü çizilir ve sistemin görmemesi sağlanır. Sonuç olarak cihaz boş hafıza olarak algılar ancak o bilgi halen cihazdadır sayın bilgin. Eğer sürekli yazıp silme işlemi yaparsan bi zaman sonra cihaz hafızasının sorun yarattığını göreceksin.
    4.Bu konuda mevcut iphone dediğimiz cihaz iphone 6 ve 4.7 inç ekran multipencere için kullanılabilir bir ekran boyutu zira samsung galaxy S3 ile bunu sunmuştu ve ben gayet de iyi kullanmıştım. Senin ya da arkadaşlarının multipencereyi ne kadar kullandığı umrumda değil ben kullanıyorum demek ki bu ımkan bana verilmiş.
    5. Ben diğer cihaz derken android ve diğer işletim sistemli cihazları kast etmiştim ve iphone un bunu yapamama sebebi ise iosun kapalı bir kutu olmasıdır. Diğer işletim sistemlerine kapalı olan IOS dosya alışverişine izin vermez ve senin 3. Parti uygulamaların da bunu yapamaz. Apple o tip uygulamaları app store da tutacak kadar saf değil. Ayrıca senin i cloud dediğin aynı şekilde androidde dropbox ve zaten samsung alanlar 2 yıl ücretsiz kullanıyor. Peki sen bu yöntemin pratik olduğunu mu düşünüyorsun bay bilgin? Senin iphone un upload hızı nedir acaba 100 Mbps mi? Bir kere telefonlarda zaten upload hızı download hızından çok daha düşük olur. Bunun yanı sıra bu işlemi yapabilmek için her zaman için sağlam bir wifi bağlantısına ihtiyacın var. Peki wifi a bağlı değilsen mobil veri mi? Ona peki paket dayanır mı? Peki ben her zaman depolama yapabilmek için internete bağlı olmak zorunda mıyım?
    6. Gelelim s pene ki bu durum kesinlikle kişiden kişiye değişen bir durum olamaz eğer istemiyorsan ya da sevmiyorsan kalemle not tutmayı ya da tabi bu kalem senin tabirinle sadece not tutmaya yarıyorsa almazsın note 3 ya da kullanmazsın s pen . Zira ben çok işlevsel bir şekilde kullanıyorum. Eğer sevmiyor isen kullanmayı kötülemeyi bırak. Deftere not tutmak daha kolay diyorsun bir de. O zaman yanında bir defter bir kalem ve bir de silgi taşı ha bir de unutmadan uçlu kalem ise uç almayı unutma! Ha eğer kurşun kalem ise açacak taşı ama dikkat et yazı puntoları hep aynı kalacak ve kalemin ucu kalınlaşmayacak tabi bunun için sürekli ucunu açman gerekecek bunun için de bir torba taşırsın artık yanında. Peki bu dediklerimi aldın yanına hadi şimdi otobüste otururken bunların hepsini kullan bakalım deftere not tutmak daha mı kolay daha mı zor?
    7. Amoled hakkında çok bilgili olduğun açık ve net (!) sayın bilgin. Yeni nesil amoled yani aslında note 4 ile gelecek olan ki zaten piyasada s5 le dünyanın en kaliteli full hd mobil ekranı olarak DISPLAYMATE tarafından tescillendi. Zira bu ekran en iyi beyaz ve siyahı sunmakla kalmıyor Adobe RGB ye en yakın renk yelpazesini gösteriyor. Ayrıca bir IPS lcd panelde bunu bekleme . Ha şimdi diyeceksin apple retina kullanıyor. O kendisinin taktığı ad . Hani onlar teknolojiyi yeniden keşfediyorlar ya o yüzden.(!) IPS lcd sürekli bir arka ışıklandırma ile çalışır ve bu arka aydınlatmanın önünde hareket ettirilen sıvı kristaller tarafından renkler oluşturulur. Ancak bu panelde tam siyah renk oluşturulamaz zira sürekli bir arka ışıklandırma olduğundan ekranda her zaman az da olsa ışık süzmesi olacaktır. Bu da tam siyah rengin oluşturulmasını engeller. Amoledin çalışma prensibine bakıldığında ise arka ışıklandırma olmadan renklerin organik bir panelin her hücresi tarafından oluşturulduğu görülür. Siyah renk gösterirken ise hücrelere verilen enerji kesilir ve hücreler de ışığı keser. Böylece tam siyah renk oluşmuş olur. Ayrıca Amoled ekranda belli bir arka ışıklandırma olmadığı için siyah rengi verirken panel neredeyse hiç enerji harcamaz. Bu da hem kontrast ın hem de enerji verimliliğinin amoledde yüksek olmasını sağlar. Kontrast dediğimiz kavramın da bir abartı olmadığını yalnızca sizin ve sizin gibi düşünenlerin kendi fikirlerinin ürünü olduğu söylenebilir zira kontrast kavramı teknoloji firmalarının görüntü panellerini üretirken çok dikkat ettikleri bir kavram.
    7. Eğer dışarda her iphone şarj cihazına ihtiyacın olduğunda büfelere gidiyorsan helal olsun Apple a ki ülke ekonomisine bu şekilde de olsa yardımı dokunuyor. Ayrıca şu an dünyanın % 50 sinden fazlası android kullanıcısı , henüz akıllı telefon kullanmayan kısım da varken nasıl bu kadar emin konuşabilirsin zira yalnızca ülkemizin akıllı telefon pazarının % 50 si samsung elinde.
    8. Yedek batarya taşımak ile harici batarya taşımak arasındaki fark arabada yedek olarak sakladığın dolu benzin bidonu ile henüz boş olan ancak ilerideki benzin istasyonunda dolduracağın bidon ile arasındaki fark gibidir. Hatta harici batarya ile şarj doldurmak çok daha fazla zaman alacaktır bidonu doldurmaya göre. Ayrıca Apple ın müşteri memnuniyeti ve servis kalitesini ben bu durumla değil ülkemdeki kullanıcıların apple a ulaşılabilirliği ile henüz 1 tane olan ancak servis kalitesinden ve genişliğinden söz edebilmem için çok daha fazla sayıda olması gereken store ları ve servis merkezleri ve bunların faaliyetleri ile (samsung un ücretsiz cihaz eğitimleri) anlarım.
    9. Evet gerçekten 20 mağaza size 1 mağazadan daha az gelmiş demek ki. Servis kalitesini ve müşteri memnuniyetini bu kadar basit bir durum ile açıklaman senin zaten hizmet bakımından ne kadar basit bir ilgi görmek istediğinin bir sonucudur.
    Bu yazıyı yazarken inan ben de üşenmedim.

Söylediğiklerin çok doğru. Güzel headshot yapmışsın hocam

• Yazınızı okumaya bile tenezzül etmedim sadece oradaki "samimiyetsiz" kelimesi ve "Apple" kelimesine nazaran bir kere apple canlı desteğe bağlanmanızı veya sizinle iletişim kurmalarını öneririm samimiyeti ve müşteriye saygıyı iş çözümünü başka hiçbir yerde göremezsiniz.
  • Mesut Çevik iyice saçmalamaya başlamış durumda an itibariyle..

Hiç kusura bakmasında Mesut Çeviğin cürümu nede koskoca Apple şirketine samimiyetsiz diyor. Adı üstünde bu bir şirket tabiki pazarlama stratejilerine bağlı olarak bağlı kaldığı geleneklerini,yaptığı standartları vb. değiştirecektir.. Vay efenim Troll ve ergen dolu bir Türk forumun editörü apple a samimiyetsiz demiş Apple ında ÇOOOOOOOOOK umrundaydı zaten.. Mesut Çevik yüzünden apple in satışları öldü bitti zaten 2 güne kalmaz batar firma nihahaha

Not: LG G2 ve Lumia620 kullanıcısıyım apple ile bi bağım yok,hiç bir apple ürününede sahip değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Eylül 2014; 12:02:00 >

• apple firmasi dunyada insana saygi ve sevgi duymayan yegane firmalarindandir !

cünki urettigi urunlerin ise yararliligi yada avantajlari ( yada urunlere koyduklari kisitlamalar ve istihbarat toplama calismalari ) bir tarafa dursun,
    satarken insanlari KANDIRARAK VE BEYINLERINI YIKAYARAK satiyor.

Bunuda psikolojik reklamlarla bilinc altina urunlerini yerlestirerek yapiyor.

NAASIL oluyor bu ? sanal alemde haber sitelerinde hergun yaptirilan haber reklamlari bile buna yetiyor

bu yüzden appleden tiskinen ben her sabah okudugum haber sitelerinde 3-5 kez apple reklami yada reklam amcli haberi goruyorum ve ben bile bu haberleri gormekten merak ediyoru.

insanlarin bilinc altina apple markasini boyle yerlestirdiler...

Microsoft, samsung yada vb iyi urunler cikaran firmalarin reklamlarini zirt birt habe yada baska formatta biyerde gormuyoruz ama ve bilinc altinda bunlari ala diye bagiran bisey yok.

ama apple bir cok insanin bilinc altinda agir bir yere sahip. ozeliklede sanal alemle ograsan insanlarda

bu yuzden apple ïgrenc ve ise yaramaz kisisel hayatimizin ceteresini tutup ispiyonlayan fai$ fiyata takoz urunler satan bir firma...

• Ben bazı Apple fanlarını anlıyamıyorum. Yazılan yorumlarda Mesut Çevik'in bu yazısının nasıl yayımlarsınız diyenler oldu. Buna diyecek söz dahi bulamıyorum. Adam kendi düşüncelerini yazmış. Adam siyasi köşe yazısı mı yazıyorki bazılarının hoşuna gitmiycek diye yayımlanmasın....

Burada hiç kimse Iphone6'nın kötü bir telefon olduğunu söylemiyor. Söylenen Iphone6 piyasadaki telefonlardan daha iyi değil onlara eş değer bir telefon. hatta bazı özellikleri daha düşük ve Apple her sene yeni bir telefon çıkaran şirket değil.

İlk çıkan Iphone çağının çok ilerisindeydi. O zaman herkes bunu kabul ve kimsede çıkıp bunu inkar edemez. Bazı kişiler Apple hala o zamanki gibi tartışmasız lider olarak görmek istiyor. Ama artık deviz değişti.

Apple, Samsung, Sony, HTC, LG artık bu markaların hepsi birbirine eşit telefonlara sahip. Aralarında çok ufal artıları ve eksileri var. Kimse diğerine niye onu değil bunu almadın diyemez kişi kendi zevkine göre istediğini alır.

• Bu mesaj daha önceden şikayet edildi bu yüzden şikayet etmenize gerek yok.
  • Mesut Bey e Apple ile ilgili düşüncelerinde katılıyorum, adamlar resmen ekranı büyütüp bir kaç iyileştirmeyle insanlara daha fazla paraya sıradan özellikli bir telefon satıyor.
  • quote:

Sen sana yazdıklarımı sakın unutma sayın bilgin çok lazım olacak sana çok

Ne yazdın ki? Ve lütfen seviyeli ol.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke bugün popüler konulara tıklayıp bu başlığı görmeseydim.hiç mi objektifliğini koruyabilen bir firmaya,siteye vs sahip olamıcak bu ülke?

baştan söyleyeyim arkadaşlar çok meraklı çünkü bu yazıyı eleştiren sadece apple fanı olabilir diye,htc one sahibiyim hiç iphone'da almadım bugüne kadar.

----

şimdi gelelim iç dökme kısmına,bu başlık nedir birader ya?ilk defa bir firmanın yerden yere vurulduğu bir firma başlığı görüyorum ve bu apple mı ilk?şaka mısınız siz?kendi forumunuzda htc one m7 başlığı var,bir firma tüm kameraları pembe sorunlu çıkarabilir mi ya,yok sattı bu telefon arkadaş,telefonu servise verirken bile tırnaklarımızı yedik,düzgün muamele görmüyor diye çizikli dönenler oluyor,yenisi ile değiştirilmiyor diye.kim açtı başlık,kim destekledi bizi?bugün bir iphone aldığınızda bir sorunu varsa o telefona ne olacak diye düşünmenize gerek yok,yenisini veriyorlar bu lükse sahipler çünkü.4 yıl boyunca yazılım desteği vermelerine rağmen bunuda konferanslarda söylemeliler sanırım unutuyor insanlar.elinizdeki bi çok telefon yenisiyle değişsin diye 1 yılda desteği kesiliyor.

uygulama marketlerinin bu kadar büyüme sebebi geliştiricileri doyurup büyüten appstore'dur zamanında,playstore bugün bu kadar kalabalıksa appstore tohumları ektiği için.

nfs sistemini bile eleştirmişsiniz,apple ilk kez geldi ama süs niyetine gelmediğini de belirttiler aynı konferansı izledik,kim kullanıyor ya google wallet?aramızda biri bana söylesin.bi çok android telefon nfs desteği görürsünüz onuda teknoloji markette özellik listesinde gördükten sonra kullanmazsınız,gelmiş burda nfc eleştiriyorsunuz, visa mastercardla anlaşıp nike,mcdonalds,subway gibi hepimizin eninde sonunda yılda 1 seferde olsa uğrayabileceği yerlere destek sağlayıp altyapısını oluştururarak çıkmış bir teknolojiden bahsediyoruz.bakın nfc demiyorum,nfc teknolojisi ile oluşturulmuş bir ekosistem diyorum.

çinden aldığınız android telefonlarda bile 4k video çekme varmışmış,ya hanginizin evinde 4k tv var kaçınız bu teknolojiye açsınız,radyo televizyon okuyan üniversiteden arkadaşınız var mı sorun bakalım,bu işle uğraşanlar bile ne kadar 4k teknolojisini kullanıyor yada gerek görüyor?

bu böyle uzar arkadaşlar.

son olarak ben taraflı şeyler okumaktan bıktım,apple almak zorunda değilsiniz ama mobil markete yön veren bir firma ve ilk kez bu sitede bu seviyede eleştiri böyle bir firmaya geliyor.

samimiyetsiz olan sizsiniz.

• Bu forumda her yazıya göre hareket edersek Apple'ı çöp Casper'ı kalite bilicez.
  • ET 7 E kullanıcısına yanıt
    Bilnçaltı konusunda haklısın kardeş her filmde apple bilgisayar,lacoste tişört,louis vuitton çanta bilmem ne şimdi küçük bi çocuğa benim apple bilgisayarım var de seni peygamber sanır (ben küçükken biraz öyleydim) yada starbucs kahve:Amerikan filmlerinden nasıl aklımıza işlediyse şimdi bile çok değişik geliyor bana.Bir ara Mc Donalds yemeyi zenginlik sanardım.Ama şimdi itin önüne atsan yemez belki.Ben öyle fakir olduğumdan değul yani bu markalar bana çok lüks gelirdi nedense...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lightr

Samsung önce o rehberde bile kasan arayüzünü değiştirsin sonra konuşsun

Telefon galaxy young falan mı?
  • Telefon s5 bi sorun mu vardı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lightr

Telefon s5 bi sorun mu vardı?

Ben bi zamanların efsane telefonu s3 vardı bilirsen onu kullanırım ne kasma ne bilmem ne hiçbişeyle karşılaşmadım.Kullanımla alakalı belkide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxııı

Fanboy falan depilimde iphone 4 ten yazıyorum. O kadar sallamışsınızki söyle böyle diye kaç yılında çıktı 4 hala takılmadan kasmadan kullanıyorum. Apple güncelleme stabilize konusunda android cihazlara göre çok önde bunuda inkar etmezsiniz heralde. Uzun süre kullanmak için bence en iyisi apple. Saygılarımla....

Yapmayın gözünüzü seveyim ya, telefonunda whatsapp facebook instagramdan başka bir şey olmayan kız arkadaşımın iphone 4ü izin verilen son ios versiyonu ile kasım kasım kasılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.