Şimdi Ara

apple macbook bilgisayar programcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    üniversitede bilgisayar programcılığı bölümüne gideceğim kesinleşti bunun için uygun bir laptop aramaya koyuldum

http://www.apple.com/tr...=MMGF2TU/A&step=config#

bu makineyi beğendim fakat aklıma takılan soru
    dreamwiever
    photoshop
    c++
    microsoft mysql
    php myadmin

sanırım bi kısmında ios desteği yok bu programları bir macbook cihazında kullanmam mümkünmüdür ios desteği olmayan uygulamaları nasıl açabilirim şimdiden teşekkür ediyorum

• Merhaba,

Hepsini mac'e kurup çalıştırabilirsin. Windows'a özgü yazılımları da Parallels Desktop ile çalıştırabilirsin.
  • Ya da mac bilgisayarına çift sistem kurabilirsin. Çok iyi performans veriyorlar.
  • suha52 S kullanıcısına yanıt
    Photoshop dreamviewer c++ zaten macos'da var.
    microsoft mysql vs phpadmin yok ama alternatif olarakhttps://www.postgresql.org var ve oldukça da gelişmiştir.

ama macbooklarda şu sıralar şöyle bir problem var: birincisi macbook airler artık çöp. kesinlikle almanı önermiyorum. macbook prolarda çok demode. donanımları 2 nesil geriden geliyor ve 2016sonu veya 2017 başında yenilenecekler. Yeni duyurulan macbook ise profesyonel kullanımdan uzak. bu nedenle bir notebook alacaksan seçimin apple tarafından kesinlikle macbook pro 13 veya 15 olsun ama kesinlikle yeni ürünleri bekle.

üçüncüsü amerika hariç apple'ın eğitim işletim sistemi olduğu ülke yok. eğer senin fakültede projeler visual basic ve diğer microsoft programları üzerinden veriliyor ise kesinlikle macbook satın alma. windows kurmak macbook satın almak para israfından başka bir şey değil.

aklında olabilecek diğer sorular: linux paketlerinin %90'ı macos için var. macbook'a windows kurmak çok kolay. microsoft visual basic ve diğer sql php yazılımları windows'a özel, profesyonel adam bunları macos'da çok rahat alternatif programlarla çözebilir ama öğrenci birinin altından kalka bileceğini sanmıyorum.

proflar size proje yaptırtacak ve ide olarak da visual basic kullanmayı öğretecekler veya microsoft mysql. microsoft mysql'in yaptığı her şeyi postgresql ile veya visual basic işe c++ kod yazma ve derleme işini, macos da her hangi bir text editör+terminal kullanımı ile yapabilirsin ama 2 program öğrenme zorunda kalacaksın ve bu senin için zaman ve beceri kaybına yol açacak. veya daha önce dediğim gibi macbook'a windows yüklenebilir ama bana mantıklı gelmiyor.

anladığım kadarıyla fakülten linux'a geçmemiş, microsoft ile eğitim veriyor. macos ve linux yazılımcı işim %100 uyumlu ama microsoft ve osx değil. ayrıca c++ bir program değil kastettiğini visual basic olarak varsaydım.

edit: daha önce sanal makina ile çalıştırabilirsin denmiş ama önce bir sanal makina kendi pc'ne kur nasıl bir beklentiye girmen gerektiğini anla. sanal makinalar normal masaüstü kullanımının yakınından bile geçemezler. macbook alırsan MS programlarında tek seçeneğin bootcamp ile windows kurman (yani dual boot) bu da o kadar para verdikten sonra önerebileceğim bir şey değil ama sana kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 22 Temmuz 2016; 17:13:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende pc mühendisliği okumuştum, program bölümün de okuyan arkadaşlarım da vardı, bu programlama ya gidenler de sanıyor ki her gün yeni yeni programlar windowslar android sistemler yapıyoruz derslerde :D, yahu ne alırsan işini görür, ama hava atmak istiyorsan mac al baya karizmatik oluyor, yok dersen ben fakir ayağına takılayım o da güzel taktik yani, mac alırsan hesapları sana kitlerler :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.