|
Bildirim
Evet Türkiye şartlarında pahalı fakat iyi bir klasik saat almayı düşünürseniz de, bu miktarda veya daha fazla para ödemeniz gerekebiliyor. Günün sonunda yaptığı da sadece saatin kaç olduğunu göstermek. Demek istediğim, işlevinden çok, insanlar tarzından ve statü göstergesi olmasından dolayı tercih ediyorlar. Tıpkı, bir saate 100.000tl de verilebilmesi gibi. 3 ve 5. Serilerini kullandım Apple watch’un. Eğer düzenli spor yapıyorsanız, yaktığınız kaloriyi ve günlük kalori miktarını takip edebiliyorsunuz. Bunu söylemem size garip gelecek belki ama, telefona bildirim geldiğinde, telefonu cepten çıkarıp bakana kadar kolunuza bakmak çok kolaylık sağlıyor. Buna cevap verebilmek de aynı şekilde. Günlük haftalık aylık uyku takibi yapabiliyorsunuz. Mesela siz günde 8 saat uyudum diye düşünürken, aslında uykuya dalması vs derken, 6 saat uyumuş olabiliyorsunuz. Bu sizin için takibi yaparak, uyku saatinizi istenilen düzeyde tutmanıza yardımcı olabiliyor. Yaşlılar için çok faydalı bir özellik olarak, düşme algılama var ve sizden olumlu bir tepki almadığında acil servise haber veriyor. Ya da istediğiniz bir kişinin telefonuna bildirim gönderiyor. Tek başına yaşayan bir kişi için hayat kurtarıcı. Yine spor yaparken müzik seçmede, bisiklet kullanırken harita uygulmasında, yüzerken attığınız kulacın niteliğine kadar, sporcular için de doğrudan önemli faydalar sağlıyor. Keza ekg testi yapabiliyor. Özetle, kullanım senaryolarının sınırı yok. Bu saydıklarım tek başına bir anlam ifade etmeyebilir ama bütün hepsini topladığında, sağladığı kolaylıklarla diyorsun ki, evet değiyor. Bu bir ihtiyaç mı? Değil. Biraz, teknolojinin nimetlerinden fazlasıyla yararlanma diyelim. Bizim ülkemiz için lüks.
|
mesele 40-50 yıl kullanmaktan ziyade, günlük hayatta karşılığının ne büyüklükte olduğu ve kişinin tercihi. 40 yıl kullanacaksınız da, şu an günümüzde her yerde saat var. Gerek var mı kol saatine? Yok ama aksesuar olarak bir ‘tercih’. Ben akıllı saati satıp, klasik saate geçiş yaptım tekrar. Burada anlatmak istediğim, gereksiz bir ürün olmadığı ve hayatı kolaylaştırdığı. Deneyim olarak bir band ile karşılaştırmak çok da doğru değil. Sizin mantığınızla hareket edersek hiçbir şeyi para harcanmaması gerek. 1500 liralık telefon da iphone 12nin yaptıklarının neredeyse hepsini yapıyor. Ya da ucuz bir araba da, pahalı bir aracın yaptığının aynını yapıyor. Özetle, herkes bütçesine ve ihtiyaçlarına göre tercih yapabilir. Biri diğerinden daha az mantıklı diye bir durum çok göreceli. Ben de apple watch u gereksiz övmeye girişmedim, sadece nasıl kullanıldığı sorusuna cevap verdim.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Çok teşekkür ederim detaylı yorumunuz için hocam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Spor yapmayana gerek yok yani. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 7 Ekim 2021; 20:6:16 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
ip 13 mini 10.999 (!)₺ den 11.780₺ ye çıkmıştı yine düşürmüşler. |
Şuanda gerçekten Series 3 alan varsa ona zaten müstehak. Ben 2800'e series 6 aldım. |