Şimdi Ara

ARA HIZLANMA BERBAT (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7000 e ulaşmıyor bu 1 o kasa 6750de devir kesiyo senin araban 7100de onda vtec var sende yok 2 uzun viteste hızlanma olmaz orda hem fikiriz zaten kısa vites çabuk devirlenir hemen hızlanır uzun vites git git bitmez;) malesef bu kasasının uzun napcan sık vites değiştircen 2005 kasa ile sakın karıştırma dağlar kadar fark var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacarsoy -- 27 Mayıs 2008; 22:46:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

brava açıkcası bana böyle cevap verilseydi çok kızardım,arkadaş geniş karınlıymış...Kardeşim arabayı alırken araştırsaydın,o kasa civic devir çevirtilmeden kullanılmaz.Bir de sonra gel...Biliyoruz ki söylüyoruz.Arkadaş yardım etmek istemiş...Birde hem şikayet ediyorsun hem cevap beğenmiyorsun daha napalım kardeşim evine gelip test sürüşüne mi çıkalım birlikte?.Sana git saatlerce 700rpm araba kullan demiyoruz...

Yahu neden anlamak istemiyorsun, ben aracın performansından şikayet etmiyorum.Ara hızlanmanın 5. viteste kötü oldugunu söylüyorum.Ara hızlanma ölçümü 4 vites 60-100 km hızlanma, 5.vites 60-100 km hızlanma zamanı ve 4. vites 90-120 km hızlanma, 5.vites 90-120 km hızlanma zamanı baz alınarak yapılır.Civic 5. vitez ara hızlanma degerini yok mu sayalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

7000 e ulaşmıyor bu 1 o kasa 6750de devir kesiyo senin araban 7100de onda vtec var sende yok 2 uzun viteste hızlanma olmaz orda hem fikiriz zaten kısa vites çabuk devirlenir hemen hızlanır uzun vites git git bitmez;) malesef bu kasasının uzun napcan sık vites değiştircen 2005 kasa ile sakın karıştırma dağlar kadar fark var...

Tamam bunda hem fikiriz.Sık vites degiştirirsen sorun azalıyor.Ama ara hızlanma için 5. vites bu kadar uzun tutulmamalıydı.Benimde söylediğim bu zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brava

quote:

7000 e ulaşmıyor bu 1 o kasa 6750de devir kesiyo senin araban 7100de onda vtec var sende yok 2 uzun viteste hızlanma olmaz orda hem fikiriz zaten kısa vites çabuk devirlenir hemen hızlanır uzun vites git git bitmez;) malesef bu kasasının uzun napcan sık vites değiştircen 2005 kasa ile sakın karıştırma dağlar kadar fark var...

Tamam bunda hem fikiriz.Sık vites degiştirirsen sorun azalıyor.Ama ara hızlanma için 5. vites bu kadar uzun tutulmamalıydı.Benimde söylediğim bu zaten.

nezaman aldiniz civic i?
  • ist anadolu yakasındakiler bilir sahilden beykoza doğru ilerlerken kavacık girişi var 2nc giriş
    o rampada bmw 318is 135 yada 140hp olamalı 140km hızı görüyorum yolun dibinden sol daki
    otobüs durağına kadar. cıvıc ls 110hp araçla denedim oda 135km hıza çıktı vw minibüs 2.5 102
    hp 100km vw cadyy 1.9 105hp 120km. kia sorento 140hp 105km. bmw 520d 177hp 170km
    passat 2.0 tdi 140hp 150km cıvıc 1.6 125hp 130km. focus tdci 109hp 125km cıvıc 1.4 90hp 120km
    caravelle 2.5 174hp (dsg) 130km. range rover 2.7 193hp 130km kango 1.5dci 70km. kartal lpg 80km.
    redline redline
  • bu üretici firmanın fikri yapacak birşey yok neden böyle yapmış bilinmez ekonomi için olsa gerek yada turbo takılınca rahat gitsin diyemi ama 60-100 5. vitesde berbat evet civicte o hızda 3'e atman gerekiyor neticede karşılaştırdığın araçlar 2005 üstü model teknoloji kullandığın motor 96 yılından gelme bir motordur farklar elbette olacak..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

brava açıkcası bana böyle cevap verilseydi çok kızardım,arkadaş geniş karınlıymış...Kardeşim arabayı alırken araştırsaydın,o kasa civic devir çevirtilmeden kullanılmaz.Bir de sonra gel...Biliyoruz ki söylüyoruz.Arkadaş yardım etmek istemiş...Birde hem şikayet ediyorsun hem cevap beğenmiyorsun daha napalım kardeşim evine gelip test sürüşüne mi çıkalım birlikte?.Sana git saatlerce 700rpm araba kullan demiyoruz...

Yahu neden anlamak istemiyorsun, ben aracın performansından şikayet etmiyorum.Ara hızlanmanın 5. viteste kötü oldugunu söylüyorum.Ara hızlanma ölçümü 4 vites 60-100 km hızlanma, 5.vites 60-100 km hızlanma zamanı ve 4. vites 90-120 km hızlanma, 5.vites 90-120 km hızlanma zamanı baz alınarak yapılır.Civic 5. vitez ara hızlanma degerini yok mu sayalım.

98 model civic 1,6 ies aracım var.Düz yolda hadi şöyle böyle kurtarıyor, ama yokuş yukarı bir araç bu kadar mı kasar anlamadım gitti.Örneğin 130 ile yokuşa başladım, 1 km lik yokuş sonunda hız 100-105 km' ye kadar düşüyor.Son hız 180 civarına nazlana nazlana cıkıyor.Arac genel olarak iyi olmasına ragmen bu olay can sıkıcı.Yok efenim 120 beygirmiş felan hikaye.Tork degeri 5000 gibi bir devirde maksimuma ulaşan aracın ara hızlanması gercekten kötü.Bundan önce 98 model 306' ım var dı, kedi gibiydi vallahi.

Ara hızlanmaları iyi olan bir arac istiyorum, fikri olan var mı.Yardımcı olursanız sevinirim.Öncelik 1,6 motor olması, 2,0 motor 2,planda ama degerlendirebilirim.

Yazıdığın şey şu,biz sana neden böyle olduğunu anlattık.Yani başka 1.6 motor olsa da pek birşey değişmez,sonuçta 1.6 ezik bir motor...Arabayı çekmeyince düşük viteste kullanacan kardeşim arabaya suç bulmuşsun.Anormal gelen o...

5.vites konusuna gelince adamlar c segmenti binek aracı pist için yapmıyor,ekonomi için yapıyor tahmin edersin ki.Tamam fazla abartılmış ama sonuçta onların yolları bizim gibi değil.Adamlar sollama derdiyle uğraşmıyor.5.vites ara hızlanmayı yok say yani...

Tavsiyeye gelince fiyat belirtmemişsin.Benim önerim 2.0 Focus I ya da 1.8Tdci'leri son derece güçlüdür.

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

nezaman aldiniz civic i?

2 sene önce.
  • quote:

quote:

nezaman aldiniz civic i?

2 sene önce.

hafta sonu tayfunun civic ile abimin 1,6 90 hp 306 denicem bakalim yokusta nasi bir fark olusacak.
  • quote:

quote:

quote:

nezaman aldiniz civic i?

2 sene önce.

hafta sonu tayfunun civic ile abimin 1,6 90 hp 306 denicem bakalim yokusta nasi bir fark olusacak.

Tamam.Vites degişim devri olarak 4000 rpm uygulayın, farkı görün.
  • 306 yı kalkışta yesede az ilerde ensesinde olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

306 yı kalkışta yesede az ilerde ensesinde olur

kalkış yaparsak 306nın şansı yok 170-180e kadar;)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

306 yı kalkışta yesede az ilerde ensesinde olur

kalkış yaparsak 306nın şansı yok 170-180e kadar;)

yokuş olunca durum değişir bence
  • bu söz konusu honda 1.6 120hp deyilmi?
    ben 1.4 90hp anlamışım
    306nın hiç şansı varmıyahudebrajı bitik
    bir cıvıc nekadar gider
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SabitSalınım

quote:

http://videos.streetfire.net/video/35BHV13-Tacarsoy-DYNO_163063.htm

benim arabanın dyno verisi buda dostum sen sat civici başka bi araba al pug al 306a devam hakkını veremiyosun civicin 130la bayılmaz o araba 110 da falan bayılır çünkü vites oranları çok uzun benim araba bile 245 son hızı görüyor 1.6 iesler 255-265 km son hız e doğal olarakta vites araları uzun olduğundan sık vites değişimi istiyor. 2005 kasa civiclerin senden daha iyi hızlanmasının sebebi o arabalarda vtec teknolojisi var yani alt devirlerde araba 12 sübab çalışır hızlandığında 16 sübap devreye girer böylece alt devirlerde bile canlı devir bandı sunmuş olur karıştırma kendi aracınla senin aracında benim aracımda 5. vites ekonomi vitesi son hızı göremessin düz yola bile hızlanamassın 4. vitesle git 3'e düşür zormu bunlar ha zor diyosan al bi otomatik araç onla git madem. ayrıca pug ile honda karşılaştırılamaz. ben 1.6 pegoları 1.4 aracımla geçiyorum;) sen düz yolda hava takla attırman lazım sanırım kullanıma bağlı hiç arabanın son devirini gördünmü 7100 de devir kestimi araba?

Senin bahsini ettiğin 1.4 araba adam gibi bir ölçüm cihazıyla ölçülsün 185 bile yapamaz.Subaplar ile ilgili yazdıkların okunmaya bile değmez.Bişey bilmemek suç değil ses çıkarmayız.Ama hiçbirşey bilmiyorsan en azından bilenlere saygı maksadıyla biraz normal şeylerden bahset.

neyi bilmiyormuşum yahu? sen hayatında dyno nedir gördünmü civiclerin vites oranları uzun son hızları yüksek kağıt üstünde... sübap olayı ise vtec nedir hiç duydunmu bilemiyorum. ama çalışma prensibi motorun dediğim gibi merak etme ben bildiğimi biliyorum..bilmediğim şeyde yorum yapmıyorum ama sen çok biliyosun ya açıklama yapmadan eleştiri yapmışsın.komik..

tayfuncum cahille uğraşmak zordur bence değmez boşver

• Tayfunun ekürisi olarak sen çöz o zaman durumu. 1,4 civic le nasıl 220 yapılabileceğini yada 1,6 ile 255 yapabileceğini anlat,kanıtla bende cahillğimi kabulleneyim.
  • bayır aşağıdır, arkadan rüzgar esiyordur....v.s
  • 1.6 pejoyu 1.4 hondaylamı geçiyorsun sen hahaha derim sadece 206yla ben jazz ı darmaduman etmiştim pejo motorlarıda seridir o kadar hafife almayınn
  • 2.0 Laguna İzmir ekibi nerdesiniz Honda fılan tanımam
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.