Şimdi Ara

ARA HIZLANMA BERBAT (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
3.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tartışma ben geçerim muhabbetine döndü ne güzel
  • Valla İzmir ekibi buluşşsak bir ara ya
  • Böyle çok ateşli bir galerici tanıdığım vardı.Söz konusu araç aynı 1,4 honda. Yok şöyle yok böyle uçuyor ayırıyor falan.. E dedim görelim madem. 1,6 mazda 323 vardı o zaman bende. Öyle konuşuyor ki susturmak mümkün değil adamı yürü dedim bakalım görelim ne mucize motormuş bu. En az 5 boy fark vardı ben benzini ziyan ettiğimi anladığımda en az 5 boy !
  • gayet normal sonuç 1.4 civic 1.6 herhangi bir japonla yürüyemez,yokuş aşşağı olsa belki.ama seri motordur,o dönem 1.6lardan renonun,pejonun vsnin elde ettiği gücü 1.4ten elde ederek büyük başarı yakalamıştır.
    quote:

Orjinalden alıntı: SabitSalınım

Böyle çok ateşli bir galerici tanıdığım vardı.Söz konusu araç aynı 1,4 honda. Yok şöyle yok böyle uçuyor ayırıyor falan.. E dedim görelim madem. 1,6 mazda 323 vardı o zaman bende. Öyle konuşuyor ki susturmak mümkün değil adamı yürü dedim bakalım görelim ne mucize motormuş bu. En az 5 boy fark vardı ben benzini ziyan ettiğimi anladığımda en az 5 boy !
  • quote:

Tayfunun ekürisi olarak sen çöz o zaman durumu. 1,4 civic le nasıl 220 yapılabileceğini yada 1,6 ile 255 yapabileceğini anlat,kanıtla bende cahillğimi kabulleneyim.

bk kardeş, adam teoride demiş , yani dyno verilerindeki son hız 1.6 97 model civicin 255, 1.4 ün ise 245 ... yani şanzumanın yapabildiği son hız bunlar , ama tabiki normal yollarda bunu yapmak imkansız.. onun demek istediği şanzuman oranı çok uzun ve civic yokuş larda daha düşük vitese atmalıki benzinli bir aracın normal devrinde gitsin .. misal vercek olursam daha iyi anlaman için , 1.6 2005 kasa hondaların vites oranları çok kısadır , yani bir yokuşu 3000 devirde 5. vites de honda 100 km hızla çıkar , fakat 1997 model 1.6 civic 1900 devirde 5. vites 100 km hızla çıkar anladın 1900 devirdede boğulacağı için bir benzinli araç 4 e atmak doğru vitesi bulmak demektir.. yaktığı yakıtlarda değişmez..

• quote:

Böyle çok ateşli bir galerici tanıdığım vardı.Söz konusu araç aynı 1,4 honda. Yok şöyle yok böyle uçuyor ayırıyor falan.. E dedim görelim madem. 1,6 mazda 323 vardı o zaman bende. Öyle konuşuyor ki susturmak mümkün değil adamı yürü dedim bakalım görelim ne mucize motormuş bu. En az 5 boy fark vardı ben benzini ziyan ettiğimi anladığımda en az 5 boy !

benzine yazık olmuş
  • Kapışma,hız vs ile gençleri tehlikeli hareketlere özendirici yazılar yasaktır. Konu bu şekilde devam ederse kilitlenecektir. Bilginize...
  • 130 da giderken basmak ara hızlanmamı oluyor son viteste ara hızlanma olmaz zaten. 4 e çekip basmak çok mu zor geliyor onu anlamadım. 4 de 180 yapar o araç o çok konuşulan vtec ide açmış olursunuz. nasıl bi icatsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: brava

quote:

Orjinalden alıntı: night_33

o zaman senin araçta bir problem olabilir yoksa kötü bir motora sahip değildir civic hatta karşı komşumun bundan önceki arabası 2000 model 1.6 ies idi o aracıda 3-5 defa kullandım gayet güzeldi performansı.

istersen aracı bir göster sorun varsa çıkar ortaya.

Aracı gösterdim.Zaten performansında sorun yok gaza bastıgın sürece.0-100 km 10sn. 0-150-160km 15 sn.
    Ama ayagını gazdan cek veya biraz rampada basarısız.Benim bahsettiğim ara hızlanma.

arkadaşım yokuşun eğiminin derecesini belirtmemişsin buna göre birşey söyleyebilmek kahinlik olur ancak bahsettiğin yokuşu 5. viteste çıkabildiğine göre bunun sadece çok küçük bir eğim olduğunu varsaymak sanırım doğru olacaktır. Bu aşamada eğer ki devrin 2000-2500 altında ise düşüş normaldir aracı boğmuş olabilirsin, son hız olarak ise belirttiğin rakam zaten normal(yokuş için)

ve şunu diyebilirim ki altındaki aracın motoru, karoserini rahatlıkla taşıyan hatta performanslı diyebileceğimiz bir araç, kendisinden üst sınıf ve daha ağır olan 2.0 lar ile ayni 0-100 değerlerine sahip ancak esneklik silindir hacmi ile doğrusal olan birşey olduğundan sana tek önerim 2.0 bir araç almak olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

En iyisi v-tec kasa civic veya corolla' ya bakmak gibi.Pek fazla öneri gelmedi.

corolladada durum cok farkli olmaz bence daihatsu ytv turbo mesela yokusta bayilmaz

Sen gülmeyi ne kadar seviyon, allah gülücüklerini eksik etmesin.Umarım dalgasına yazmıyıorsundur.Coralla vvt-i,civic vtec, astra twinport gibi degişken subap zamanlamasına sahip araclar yokuşta bayılmıyor, bilgine...

bu araçların vites oranları kısa canım benim senin arabanın uzun arabanı tanımanı tavsiye ederim ara hızlanma istiyorsan vites düşüreceksin

Arkadaşlar YRV Turbo pek bilinmeyen bir araba olduğu için ilk ağızdan kullanan birisi olarak bilgi vereyim. Aracın motoru 1.3 litredir. Dolayısıyla her 1.3 motorlu araba gibi yokuşta bayılmaya büyük motorlu araçlara kıyasla daha meyillidir. Ama BAYILMAZ çünkü 2290 devirden itibaren Turbo açar ve bırakın bayılmayı gitgide hızlanır.

Ayrıca YRV Turbo'nun 60-100 süresi 4 saniyedir. 1.4 - 1.6 - 1.8 bir çok arabayı rahat rahat YER.
    Not: 0-100 8.5 saniyedir. Bu söylediklerim fabrika çıkışı kurcalanmamış YRV Turbo performans verileridir.

Elbette ki deveden büyük fil var. Mutlaka ki YRV dünyanın en hızlı veya güçlü arabası değil. Ama benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de satılmış en güçlü ve hızlı 1.3 arabadır. 940 kg ağırlık 130 beygir.

Son olarak, aracın vites oranları kısa değil, aşırı uzundur ve hızlanmak için ille de vites ufaltmak gibi bir mecburiyetiniz yoktur. Gaza hafifçe yüklenin, turbo devreye girip olayı halletsin. Ya da abartmak isterseniz, 40 km/s ile yanyana gittiğiniz bir 2.0 motorlu canavarı yemek isterseniz, gazı bir anda kökleyin. Araba vitesi 4'den 1'indirip roketlesin. Yandaki abiler 1.3 araba bizi geçti diye hüngür hüngür ağlasın.
    1. vites 75,
    2. vites 130,
    3. vites 190 görür.
    4. Vites sadece ekonomi için yapılmış.

Not2: Kırk kere edit ettim ama söyleyeceklerim bitmiyor bir türlü. YRV Turbo'da DVVT vardır. Yani Toyota'daki VVT-i sisteminin Daihatsu markası altındaki versiyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 29 Mayıs 2008; 10:23:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: anshered

quote:

Tayfunun ekürisi olarak sen çöz o zaman durumu. 1,4 civic le nasıl 220 yapılabileceğini yada 1,6 ile 255 yapabileceğini anlat,kanıtla bende cahillğimi kabulleneyim.

bk kardeş, adam teoride demiş , yani dyno verilerindeki son hız 1.6 97 model civicin 255, 1.4 ün ise 245 ... yani şanzumanın yapabildiği son hız bunlar , ama tabiki normal yollarda bunu yapmak imkansız.. onun demek istediği şanzuman oranı çok uzun ve civic yokuş larda daha düşük vitese atmalıki benzinli bir aracın normal devrinde gitsin .. misal vercek olursam daha iyi anlaman için , 1.6 2005 kasa hondaların vites oranları çok kısadır , yani bir yokuşu 3000 devirde 5. vites de honda 100 km hızla çıkar , fakat 1997 model 1.6 civic 1900 devirde 5. vites 100 km hızla çıkar anladın 1900 devirdede boğulacağı için bir benzinli araç 4 e atmak doğru vitesi bulmak demektir.. yaktığı yakıtlarda değişmez..

Eğer bu söylediğin doğruysa durum daha kötü.İnsan son vitesi bu kadar uzun bir araçla ne yapar neden alır?Benzinli araç performansı için alınır.Dizel gibi sürekli vites değiştirmeye bağlı performansa performans denir mi? Üstelik bu aracın alt devirleri de nispeten cansız.O zaman külliyen facia olur sıradan bir kullanıcı için honda kullanmak.

• yorum yapanlardan kaç tanesi acaba 1.6 ies veya 1.6 ls kullandı merak ediyorum.bir araba bu kadarda aşağılanmaz yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

yorum yapanlardan kaç tanesi acaba 1.6 ies veya 1.6 ls kullandı merak ediyorum.bir araba bu kadarda aşağılanmaz yani...

vallahi haklısın arkadaşım bu kadar aşağılanmaz bir araç
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: anshered

quote:

Eğer bu söylediğin doğruysa durum daha kötü.İnsan son vitesi bu kadar uzun bir araçla ne yapar neden alır?Benzinli araç performansı için alınır.Dizel gibi sürekli vites değiştirmeye bağlı performansa performans denir mi? Üstelik bu aracın alt devirleri de nispeten cansız.O zaman külliyen facia olur sıradan bir kullanıcı için honda kullanmak.

zaten vites küçülttüğünde performansın kralını alıyosun bu arabalarda;) 5. vites ekonomi vitesi hızlanmak için kullanılmaz EK kasalarda... 1.4 araba bu zaten ben herkesi geçerim aman aman bi performansı var üstüne yok falan demiyorum yazdığım yazılar çarpıtılmasın kendi tecrüberlerimi gördüklerimi yazıyorum sadece, 1.6 323 geçmiştir doğrudur. neticede oda bir japon :) ama iddalıyım ki pegolar 1.6 eski kasa opeller 1.6'ları sora 2001 kasa focuslar 1.6 bunları geçiyor oda niye hem motor hemde ağırlık farkından.ben kendi aracımı almadan önce 1.4 clio kullandım. bu aracı alırken acaba dedim 1.4 olması işime gelmemiştir ama az yakar az gider dedim aldım ama clio ile arasında dağlar kadar fark var donanımı bile daha iyi biri 2004 biri 1997 çift airbag abs 4 cam otomatik, aynalar otomatik falan dahada üstün motoru ise çok daha seri çok daha performanslı çıktı ve bu bana yetiyor 1.4 araba ama hakikattende hakkını veriyor araç belki her araç böyle değildir bakımları çok önemli aracı eniştemden aldım ilk sahibi oydu ve biliyorumki araç 7000 devir görmedi 10 senede ne zaman bana geldi o zaman gördü eminim bundan aldığım gibi motora bakım yaptırdım gerek yoktu ama titizliğimden temizlettim carbon clean yaptım vs. vs. iyi baktım yani. zaten dynoya çıkardığımda kullanan adam ilk arabayı deniyor bi hafızaya alıyorlar arabayı o zaman kullandığında bu araba 255 yapacak dedi arabada kaçırma vs. yok yani dümdüz artan bi çizgi çıktı ;) 118hp ve 245 son hız çıktı ama nasıl çıktı ben bile bilmiyorum motorda mod yok. konu nerden nereye geldi. hondalara neler dendi umarım bu yazımda çarpıtılmaz. tork fakiri ama hp zengini,hem bi arabayı tork götürmez hp götürür;)

• Honda benim en sevdiğim arabalardandır tork fakiri de değildir.Sadece rakiplerine göre düşük devirlerde daha düşük tork verir.Söylediğim bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

2.0 Laguna İzmir ekibi nerdesiniz Honda fılan tanımam

yarisle zorlarim
  • quote:

quote:

yarisle zorlarim

• quote:

hafta sonu tayfunun civic ile abimin 1,6 90 hp 306 denicem bakalim yokusta nasi bir fark olusacak.

Deneme yaptınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brava -- 2 Haziran 2008; 22:22:04 >
  • quote:

quote:

hafta sonu tayfunun civic ile abimin 1,6 90 hp 306 denicem bakalim yokusta nasi bir fark olusacak.

Deneme yaptınız mı?

malesef acik ogretim sinavlari vardi. ama en kisa zamanda denicem abim zaten cok yakin bana
  • quote:

quote:

yarisle zorlarim

Hile yapıyon sen

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.