Arkadaşlar merhaba 2007 civic sedan aracıma güvenlikli cam filmi uygulaması yaptırdım. Filmin bazı yerlerinde küçüklü büyüklü hava ve su birikintileri var , Uygulamayı yapan arkadaşlar bunların 3 yada 4 gün içinde geçeceğini söylediler. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar konunun doğruluğuyla ilgili bilgi verebilirlerse çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.
Aracınıza uygulanan gerçekten güvenlik cam filmi ise, yaklaşık 100 mikron kalınlığında, içinde metal tabakası da bulunan bir filmdir.
Arada kalan birikintiler hava ise kesinlikle gitmezler, ama ben bunların hava olduğunu sanmıyorum.
Arada kalan birikintiler çook büyük ihtimalle solüsyon birikintileridir ve bir kaç gün olmasa da bir hafta içinde gidecektir. Otomobilini güneşe parketmeye çalışırsanız daha kısa sürede aradaki solüsyon gidecek ve film cama tam olarak yapışacaktır. Bu süre zarfında o solüsyon birikintileri ile kesinlikle oynamayın ve zorlamayın, filme zarar verirsiniz ve izler kalabilir. Bırakın kendi kendine gitsinler.
quote:
Orjinalden alıntı: BluuBZeR0
quote:
Orjinalden alıntı: AyazOnline
Peki arka camda rezistant olan arabalarda filim nasıl oluyor. Rezistant açınca filim erir mi?
benım araçta var..sadece arkada.. komple yapıştırıp sonra rezistant olan yerleri kestiler..
Kaliteli uygulayıcılarda arka camlar tek parça veya aracına göre (Renault clio vs.) maksimum 2 parça halinde uygulanır. Önce cam filmi camın dışına yerleştirilir, potları ısıtıcı ve el emeği ile alınır, sonra camın içine yapıştırılır.
Kaliteli bir cam filminde rezistans açınca zarar gelmez, ama uygulama sonrasında ilk birkaç gün rezistans açılmazsa filmi için daha uygun olur. Bu sayede arada kalan solüsyonun hızlı kuruyup iz bırakması önelnmiş olur.
Arka cam komple yapıştırılıp rezistans olan yerlerin kesilmesi uygulaması çok basit ve acemice bir uygulamadır. Pot almak ile uğraşılmak istenmediği ve kullandıkları filmin kalitesinin buna uygun olmaması yüzünden bu yola gidilir. Her rezistansta üst üste binmeler olabilir. Birkaç yıl sonra film solunca, ki mutlaka solacaktır, bu izler daha belirgin hale gelecektir. Ayrıca böyle bir uygulama yapılan filmin sökülüp temizlenmesi de çok daha zor olacaktır.
100 mılyona iyi fiyat ,ne malı olursa olsun.aracı 25 sene kulanacak halım yok ya..
işin garip tarafı avrupa ve abd de film serbestmiş araçlara faydalarından ötürü uv filitresi, kazalarda camların patlamasının önüne geçilmesi ve araçlardan yapılan kapkaç gibi birçok hırsızlığın önlenmesi açısından tabi yanlış biliyor olabilirim ancak bir ara türkiyede de garantili film olursa ruhsata işletiliyor gibi bir durumdan bahsedilmişti. neden makul filmlerle bizdede serbest kılınmasın ki
bu arada brodwayın renkli camlarının kaç para tuttuğunu bileniniz varsa lutfen yazsın film olmazsa en azından renkli cam düşünebilirmiyiz
quote:
Orjinalden alıntı: broadway28
işin garip tarafı avrupa ve abd de film serbestmiş araçlara faydalarından ötürü uv filitresi, kazalarda camların patlamasının önüne geçilmesi ve araçlardan yapılan kapkaç gibi birçok hırsızlığın önlenmesi açısından tabi yanlış biliyor olabilirim ancak bir ara türkiyede de garantili film olursa ruhsata işletiliyor gibi bir durumdan bahsedilmişti. neden makul filmlerle bizdede serbest kılınmasın ki
bu arada brodwayın renkli camlarının kaç para tuttuğunu bileniniz varsa lutfen yazsın film olmazsa en azından renkli cam düşünebilirmiyiz
Amerika'da durum eyaletine göre değişiyor Sıcak eyaletlerin çoğunda ön kapı camlarında belli bir koyuluğa izin veriliyor, arka kapı camları ve arka cam serbest bazı eyaletlerde bütün camlarda sadece belli bir koyuluğa kadar izin veriliyor. bazı eyaletlerde ön kapı camlarına film uygulamak yasak, diğer camlara belli bir koyuluğa izin veriliyor.
bunun amacı da yolda giden sürücülerin birbirleri ile göz teması kurarak anlaşabilmeleri.
ancak bir konuda yanıt vermemişsiniz renkli camların fiyatları konusunda
quote:
Bu konuda bir bilgim yok da ondan... sadece bildiğim konularda yazarım
ne camcıyım, ne de boradway'im var, 1995 yılında 1995 model spring almış ve 4 yıl kadar kullanmıştım. Ama 1999'dan beri renault 9 serisi kullanmadım, renault 9 için parça aramadım. Bu yüzden fiyat bilmemem de normal.
quote:
Orjinalden alıntı: bal974
quote:
Bu konuda bir bilgim yok da ondan... sadece bildiğim konularda yazarım
ne camcıyım, ne de boradway'im var, 1995 yılında 1995 model spring almış ve 4 yıl kadar kullanmıştım. Ama 1999'dan beri renault 9 serisi kullanmadım, renault 9 için parça aramadım. Bu yüzden fiyat bilmemem de normal.
sadece ufak bi espri yapmıştım umarım yanlış anlamadın. verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Renkli camlar baya bir pahalı galiba.. biz laguna için ön camı 750 milyona almıştık.. renkli camda sanırım daha pahalıdır
yoksa niye 500ytlye film çektirsin ki millet gider renkli cam alır diye düşünüyorum yanılıyorda olabilirim
Türkiye şartlarında cam filminin bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum bu sebeple 2 yıl önce Ziebart'a yaptırdım. Yazın ısı konusunda ciddi bir çözüm. Güneş vursa da yakmıyor, klima daha kolay soğutuyor veya tasarruf sağlıyor, trafikte veya park haline araç içinin net görünmesini engelleyip hırsızlığa karşı caydırıcılık sağlıyor, ayrıca çocuklular için (benim gibi) UV ışınlarından koruyor. Çok koyu olmamakla beraber arka camları çocuklar için orta koyulukta yaptırdım, önler ise çok az koyulukta, dolayısı ile polis ile bir sıkıntı da yaşamadım bugüne kadar. Abartı koyuluk için ben de doğru bulmuyorum. Ön cam atermik olduğu için yaptırmadım, zaten yapanlar da gerek yok dediler. Profesyonel olarak yapan yerlere gitmekte fayda var, zira ömür boyu garanti aldım. Üstelik araç kullanıcısı değişse de garanti sürüyor. Çizik olursa da ücretsiz değiştiriyorlar.
merhaba, benim focus II titanium dizel aracim var.. 3M cam filmi yaptirdim acik renk. ancak arka cam; bu filmleri yaptirdiktan sonra aksamlari dikiz aynasindan arkadaki arabalara baktigimda, arkadan gelen arabalarin far isiklari cizik cizik gozukuyor.. bu sorun sizde oldu mu?
arka cam rezistanslarina zarar vermeden bu filmerli sokmek mumkunmu. ben arka camimi cok gerekmedikce silmiyorum bile. cam filmi sokerken neler olur bilmiyorum.
NOT: daha onceki aracimda dikkatli de olsa silerken arka rezistanslar zarar gormustu.
Arkadaşlar 1 hafta önce reno kangonun satışını noterden aldım ve bana 1 ay zaman zarfında ruhsatı almam gerekıyordu ve 1 ay geçti emniyet ruhsatı gondermedı bana ve bende emniyete gittim benim ruhsatım gelmedi diye bana memurun söylediği şu SENİN RUHSATIN ÇIKMADI ARACINDA FİLM var diye muayene yeni olmuş araç ve bana emniyet GİT YENİDEN MUAYENE ye sok dedi aracı ve boşuna bana masraf çıkarttı muayenesı aracın 1 ay olmus ama bana sıfırdan MUAYENE istesi haliyle 128 tl yenıden ücret ödiyeceğim anlıyacagınız EMNİYET FİLM OLAN ARAÇLARA RUHSAT VERMİYOR satış süresi 1 ayıda geçtiği için ruhsat çıkmadıgından sanırım bir ceza da oradan yiyeceğim bakalım ne olacak sonuç ?
MUAYENE BELGESINDE HAFİF KUSURLU olarak görünüyor FİLM LER ama emniyet RUHSAT BELGESİNİ vermiyor Bilginize......!
Arkadaşlar 1 hafta önce reno kangonun satışını noterden aldım ve bana 1 ay zaman zarfında ruhsatı almam gerekıyordu ve 1 ay geçti emniyet ruhsatı gondermedı bana ve bende emniyete gittim benim ruhsatım gelmedi diye bana memurun söylediği şu SENİN RUHSATIN ÇIKMADI ARACINDA FİLM var diye muayene yeni olmuş araç ve bana emniyet GİT YENİDEN MUAYENE ye sok dedi aracı ve boşuna bana masraf çıkarttı muayenesı aracın 1 ay olmus ama bana sıfırdan MUAYENE istesi haliyle 128 tl yenıden ücret ödiyeceğim anlıyacagınız EMNİYET FİLM OLAN ARAÇLARA RUHSAT VERMİYOR satış süresi 1 ayıda geçtiği için ruhsat çıkmadıgından sanırım bir ceza da oradan yiyeceğim bakalım ne olacak sonuç ?
MUAYENE BELGESINDE HAFİF KUSURLU olarak görünüyor FİLM LER ama emniyet RUHSAT BELGESİNİ vermiyor Bilginize......!
benim de yaklasık 3 hafta önce aldıgım aracımın ön cam hariç tüm camları filmli bayağı koyu renk hemde. muayene kagıdına baktım hafif kusurlu gorunuyor. ancak bende boyle bır problem olmadı. sabah notere gıtmiştik aldıgım ksııyle 10 dakkada benm uzerıme gecırmıstık. ordan da trafiğe gidip noterden aldıgım gecici trafık belgesını verdım 1-2 dakkada ruhsatı cıkardılar verdıler. arac filmlerle muayeneden gectıyse trafık ruhsatı vermek zorunda sonucta muayeneyı gecmıs filmlide olsa
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
quote:
Orjinalden alıntı: bucalı35
Arkadaşlar merhaba 2007 civic sedan aracıma güvenlikli cam filmi uygulaması yaptırdım. Filmin bazı yerlerinde küçüklü büyüklü hava ve su birikintileri var , Uygulamayı yapan arkadaşlar bunların 3 yada 4 gün içinde geçeceğini söylediler. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar konunun doğruluğuyla ilgili bilgi verebilirlerse çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.
Aracınıza uygulanan gerçekten güvenlik cam filmi ise, yaklaşık 100 mikron kalınlığında, içinde metal tabakası da bulunan bir filmdir.
Arada kalan birikintiler hava ise kesinlikle gitmezler, ama ben bunların hava olduğunu sanmıyorum.
Arada kalan birikintiler çook büyük ihtimalle solüsyon birikintileridir ve bir kaç gün olmasa da bir hafta içinde gidecektir. Otomobilini güneşe parketmeye çalışırsanız daha kısa sürede aradaki solüsyon gidecek ve film cama tam olarak yapışacaktır. Bu süre zarfında o solüsyon birikintileri ile kesinlikle oynamayın ve zorlamayın, filme zarar verirsiniz ve izler kalabilir. Bırakın kendi kendine gitsinler.
Bu güvenlik filmleri ne kadardur bu bahsettiklerin bilen var mı ?
şu anda yapılsa tamamen maliyeti ne kadardır?
Bende geçen hafta İkitelli'de yaptırdım cam filmi. Önler 1 arkalar 2 numara Ömür boyu garantili 3M cam filmi 250 tl verdim
quote:
Orijinalden alıntı: Gastonya
Bende geçen hafta İkitelli'de yaptırdım cam filmi. Önler 1 arkalar 2 numara Ömür boyu garantili 3M cam filmi 250 tl verdim
250tl 3M ? nerde yaptırdın? ben de gidip yaptırayım. o fiyata belki ekonomik seri olan fx yapmışlardır
quote:
Orijinalden alıntı: bariskaratas
quote:
250tl 3M ? nerde yaptırdın? ben de gidip yaptırayım. o fiyata belki ekonomik seri olan fx yapmışlardır
3m i 200 TL ye yapıyorlar maliyeti çok düşük ürün bunlar fiyat genelde işçilikten dolayı pahalı
quote:
Orijinalden alıntı: rbcntechnic
quote:
Orijinalden alıntı: bariskaratas
quote:
3m i 200 TL ye yapıyorlar maliyeti çok düşük ürün bunlar fiyat genelde işçilikten dolayı pahalı
maliyeti ucuz ürünler uzakdoğu ürünü, sahte taklit ürünler olabilir. ama 3m cs serisinin hiç de düşük maliyeti yok. 20 yılını cam ve kaput filmi sektöründe geçirmiş biri olarak bırak da bileyim. 200 tl ye ancak 3m in logosuz ekonomik serisini, fx serisini, yaptırabilirsiniz.