Merhaba Arkadaşlar, Uzun zamandır araba arayışı içindeyiz ve bu araç nasip olursa ilk arabamız olacak.Bütçemiz 15.000-20.000 arası araç iyiyse biraz zorlayabilir. Fakat araba otomatik veya yarı otomatik,hatchback kasa, kilometresi az, temiz kullanılmış, fazla çiziği vuruğu olmasın,2005 modelden yukarı olsun diye ararken araba bulamadık gibi bir şey oldu :D Bulduğumuz arabalar ya pert kayıtlı yada ağır hasar kayıtlı çıkabiliyor.
Evet, sizlerin önerileri nelerdir? Çevremizden her markayı kötüleyecek insanlar çıktı aman ona bulaşmayın, onun parçası pahalı, o çok yakar, ötekinin otomatik vites şanzımanı iyi değil, Türk yapımı Türk toplaması gibi kötüleyen çevremizde oldu.Yukarda yazdığım gibi ilk arabamız ve aile arabası olacağı için kafamız çok karışık.Bizim düşündüğümüz arabalar şunlar
Gibi markalar olabilir.İlk 3'den yanayım.Tavsiye, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
2000-2002 arası ford focus düşünün derim hocam. bitane pert yaptık hemen bitane daha aldım. Dediğin araçlarda genelde 100.000 km yi geçince şanzıman problem yapıyor. ve de kesinlikle dizel düşünmeyin otomatikte. Çok yakma işine gelince şehir içinde ciddi arklar olabiliyor ama eliniz alışırda kırmızı ışıkta boşa çekerseniz filan o zaman yakıtı dengeliyorsunuz. Bi de LPG şu durumda şart.
quote:
Orijinalden alıntı: TR_TÜRK_TR
Merhaba Arkadaşlar, Uzun zamandır araba arayışı içindeyiz ve bu araç nasip olursa ilk arabamız olacak.Bütçemiz 15.000-20.000 arası araç iyiyse biraz zorlayabilir. Fakat araba otomatik veya yarı otomatik,hatchback kasa, kilometresi az, temiz kullanılmış, fazla çiziği vuruğu olmasın,2005 modelden yukarı olsun diye ararken araba bulamadık gibi bir şey oldu :D Bulduğumuz arabalar ya pert kayıtlı yada ağır hasar kayıtlı çıkabiliyor.
Evet, sizlerin önerileri nelerdir? Çevremizden her markayı kötüleyecek insanlar çıktı aman ona bulaşmayın, onun parçası pahalı, o çok yakar, ötekinin otomatik vites şanzımanı iyi değil, Türk yapımı Türk toplaması gibi kötüleyen çevremizde oldu.Yukarda yazdığım gibi ilk arabamız ve aile arabası olacağı için kafamız çok karışık.Bizim düşündüğümüz arabalar şunlar
Gibi markalar olabilir.İlk 3'den yanayım.Tavsiye, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
hocam bende aynı şekilde senin gibi yola başladım ve bir tane taş gibi bi araba buldum.
tam istediğin araba şu: Mitsubishi Colt 1.3 Amt
tiptronik bi araç ve sıkıntısız şanzıman. biraz araştırırsan çok güzel şeylerle karşılaşırsın ;) ama ben izmirde bulamadım bir türlü aracı. o yüzden pusudayım :)
kesinlikle colt sizin tam aradığınız araba. geniş yüksek tiptronik. ayrıca fazla tutulmadığından fiyatı daha düşük. ama alırsanız sıkıntısız kullanacağınız bir araba olacaktır.