Şimdi Ara

Araba Tercihi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Araba tercihi konusunda farklı bakış açılarına ihtiyacım var. Fikirlerinizi bekliyorum.
    Detaylı bir şekilde durumu açıklamaya çalışayım.
    Eşim için araba arayışındayım. Günlük 5 km kullanılacak araba. Bu kadar kısa mesafe için araba alınır mı demeyin gerekiyor.
    Elimde 22 bin nakit var. 15bin kadar da kredi çekebilirim.
    Öncellikle tercihimiz otomatik vites ancak çok cazip düz vites te olabilir.
    corsa, i20, getz, picanto, punto, micra, 107 vb gibi küçük şehir arabaları seçeneklerimiz. Sedan modeller kesinlikle seçenekler arasında yok.
    kia picanto ve nissan micra beğendiğimiz modeller arasında. Burnu kısa modeller tercih sebebi.
    otomatik araçlar için sıfır yada çok çok az kullanılmış 1-2 yaşında ikinci el olabilir. sıfır faizli kampanyalar öncelik sebebi.
    düz vites araçlar için kesinlikle sıfır düşünmüyoruz. illaki ikinci el olacak.
    alacağımız araç ne olursa olsun 4-5 sene kullanılıp satılacak. bu süre sonunda başka bir şehire taşınmamız gerekiyor ve orada ne yetkili, ne özel servis nede yedek parça var. kesinlikle satılması lazım.
    satış sırasında avantajlı bir araç olmalı
    servis maliyetleri pek önemli değil üç aşağı beş yukarı hepsi aynıdır nasılsa.

durum böyle arkadaşlar önerileriniz bekliyorum.

• Picanto ve 107 digeelerinden daha kücük bu yüzden hanımefendi daha rahat eder ama otomatik iyi olur demissiniz bu konuda japondan baskasına güvenmem bu halde de micra öne cıkıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim micra sıralamada en üstte sanırım 14bin sıfır faiz kampanyası var bayramdan sonra hala devam ederse sanırım micra olacak tercihimiz.
    tekrar sağolun.
  • Yok ne demek estagfirullah insallah en hayırlısı gerceklesir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 corsa
  • Tam 3 araba önereceğim. İnşallah faydalı olur:

1. Kia Picanto: Bildiğim kadarıyla 68 beygirlik bir araç. Tam otomatik olduğu için biraz fazla yakıyor. Fiyatı önceki kasa için 18000 lira, yeni kasa için 22000 lira civarında. Lpg uyumu var. Tam bir şehiriçi bayan arabası. (Ablamda var eski kasası)

2. Hyundai i20: 1.2 ve 1.4 benzinli versiyonları var. 1.4 olanı 100 beygirlik bir güce sahip. Lpg uyumu var. Bunun da otomatiği km'de 35 kuruş civarı yakar şehiriçinde. Fiyatı da sıfır olursa 35000, ikinci elde 30000 civarında. (Manuel 1.2 olanı bende var.)

3. Renault Clio: Çok yakışıklı araba. Fiyat ve özellikleri i20 ile neredeyse aynı. (Manuel 1.2 olanı en yakın arkadaşımda var.)

Bunlar en beğendiklerim. Bir de Toyota Yaris'in çok sorunsuz olduğunu biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 7 Ağustos 2013; 2:37:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncellikle teşekkür ederim yorumunuz için.
    satış açısından corsa diğer seçeneklere göre avantajlı piyasada tutuluyor ama boyutları diğerlerine göre büyük kalıyor. bir kaç santimin hesabını yapıyor değilim kendim a4 kullanıyorum ama kullanıcı bayan olunca herşeyi düşünmek gerekiyor. çevremde otomatik corsada sıkıntı yaşan arkadaşlar var. sıkıntı biraz da şans işi her araçta olacak diye bir şey yok ama biraz olumsuz bir algı oluşmasına neden oldu corsaya karşı.
    ay içinde güzel bir kampanya denk gelirse olabilir.
  • bahadir01 B kullanıcısına yanıt
    0 aveo hb ne dersiniz ?
  • egelidost kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. kesinlikle faydalı oldu yorumlarınız
    yakıt tüketimi hiç önemli değil kısa mesafe kullanılacak zaten LPG taktırmak bile gereksiz.
    Önerdiğiniz 3 araba içinden picanto bizim içinde favoriler arasında ancak satışı açısından pek avantajlı değil ama beğendiğimiz bir seçenek.
    clio nun otomatiği 47 bin tl fiyat açısından bizim menzilimizin dışında kalıyor sanırım.
    i20 hakkında pek bilgim yok internetten ne öğrendiysem o ama i30 dizel manuel kullanan bir tanıdığım var çok memnun kendisi.

Bayram sonu tek tek bayileri gezip bu arayışı bitirme niyetindeyim düşündükçe işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
    Şuanki sıralama 1. sıfır otm. micra 2. sıfır otm. picanto diğerleri arkadan geliyor sıralamayı kampanyalar değiştirecek yada değiştiremeyecek :)
    Tekrar teşekkür ederim. iyi geceler.
  • skoda citigoyuda inceleyin.
    ikicielde jazz yada ibiza.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.