Şimdi Ara

Arabam pert gözüküyomuş(acil yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
52.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARACIMI ALALI YAKLAŞIK 6 AY OLDU ARABA BENİM ÜSTÜME SATTARKEN SERVİSTE ARAÇ PERT GÖZÜKÜYOR DEDİLER YANLIZ SERVİSTE ARAÇTA DEĞİŞEN BİŞEY BOYA FALAN BULAMADILAR ACABA BU KONUDA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarbursa

ARACIMI ALALI YAKLAŞIK 6 AY OLDU ARABA BENİM ÜSTÜME SATTARKEN SERVİSTE ARAÇ PERT GÖZÜKÜYOR DEDİLER YANLIZ SERVİSTE ARAÇTA DEĞİŞEN BİŞEY BOYA FALAN BULAMADILAR ACABA BU KONUDA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

servis anlayamadıysa o servisi değiştirsen iyi olur
  • Bu konuyla ilgili bir bilgi merkezi var.
    http://www.haymer.org.tr/

Cep telefonu mesajıyla( ki ücretli)aracın geçmişindeki hasar, kaza yada sigorta durumunu öğrenebiliyorsunuz.
    Detay Aşağıdadır:

2. EL ALIRKEN OTOKONTROL'Ü İHMAL ETMEYİN!

Sigorta Bilgi Merkezinin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve yine Türkiye’de bir ilki temsil edecek olan SMS Projesi tamamlanmış ve devreye alınmıştır. Ağustos ayı içerisinde Türkiye genelinde reklamlarla tanıtımlara başlanacaktır. Turkcell ile anlaşmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını ve eğer bir kazaya karıştılarsa kaza tespit tutanaklarının durumunu Turkcell 5664’e mesaj atarak sorgulayabilecekler.
    HASAR GEÇMİŞİ SORGULAMA

HASAR yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, TURKCELL 5664'e gönderin*. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

Veya HASAR yazmadan sadece, plaka no'yu göndererek de bu hizmetten faydalanabilirsiniz.

Diğer Sorgulama Şekilleri:

Şasi No ile sorgulama
    HASAR S VF35CWJZE1K515615

Motor No ile sorgulama
    HASAR M MT34535353
    KAZA BİLGİSİ SORGULAMA

Trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) sorgusu için: KAZA yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, TURKCELL 5664'e gönderin*. Kazaya karışanların kusur oranları cebinize gelsin. Bu servis ile kazaya karışanların kusur oranlarını da öğrenebilirsiniz.

TC Kimlik No ile sorgulama
    KAZA 1000102930

TRAMER İhbar No ile sorgulama
    KAZA 10125
    POLİÇE BİLGİSİ SORGULAMA

Trafik ya da kasko poliçenizin yürürlükte olup olmadığını bu hizmet sayesinde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda poliçenizin ne zaman sona ereceğini ve trafik poliçenize uygulanmış hasarsızlık indirim oranını sorgulamak için: TRAFIK ya da KASKO yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, TURKCELL 5664'e gönderin*. Araca ait poliçe bilgileri anında cebinize gelsin.

Şirket Kodu, Acente No, Poliçe No, Yenileme No ile sorgulama:
    TRAFIK 002 1068 4640566 0
    KASKO 002 1068 4640566 0

Şasi No ile sorgulama:
    TRAFIK S CF6941083022
    KASKO S CF6941083022

Motor No ile sorgulama:
    TRAFIK M 20CU7100
    KASKO M 20CU7100
    MAĞDUR BİLGİSİ SORGULAMA

Trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını öğrenmek için: MAGDUR yazın boşluk bırakın, TC Kimlik No'sunu yazın, TURKCELL 5664'e gönderin*. Hasar işlemlerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlayan sigorta ve hasar dosya numara bilgisi cebinize gelsin.

* BÜYÜK - küçük harf ayrımı yoktur, Plaka bitişik veya ayrı yazılabilir, Plaka il kodu iki hane olmalıdır.

HASAR yerine, HS
    KAZA yerine, KTT veya KZ
    TRAFIK yerine, TR
    KASKO yerine, KS
    MAGDUR yerine, MAG yazabilirsiniz.

Yasal Uyarı:
    Hasar Geçmişi Sorgulama hizmetiyle sunulan hasar bilgileri, 2003 yılından itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko ve trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlıdır. Hasar bilgileri bir defaya mahsus cam hasar ödemelerini içermemektedir.

Kaza sorgulama hizmetinde trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit tutanağı (KTT) bilgileri esas alınmıştır. Polis ve jandarma tarafından tutulmuş kaza bilgisi kayıtları bu hizmet kapsamında yer almamaktadır.

Hizmetlerimizde sunulan bilgiler, tamamen kurumumuza gönderilen sigorta şirketlerinin kayıtlarına dayanmaktadır. Bu bilgilere dayanarak yapılacak ticari işlemlerin sorumlululuğu kurumumuza ait değildir.

Servis Ücretleri:
    Hasar servisi 7 SMS/14 kontör - Kaza servisi 5 SMS/10 kontör - Trafik servisi 5 SMS/10 kontör - Kasko servisi 5 SMS/10 kontör - Mağdur servisi 4 SMS/8 kontör

Müşteri Hizmetleri Numaraları:
    0532 755 5664
    0212 316 6060

• Arkadaşlar,
    Araçta ciddi bir hasar yokken o aracı perte nasıl çıkarıyorlar.
    Ciddi bir hasar olmadığını yetkili servislerce onaylatsak pert kaydını sildirebilir miyiz.
    Bide pert kaydı aracın fiyatını ne kadar düşürür(Aracın normal piyasası= 19 bin lira).
    Arabada bir şey yok. Zamanında sadece ön çamurluk ile kaput değişmiş. Motora, şaseye hiç bir şey olmamış..

Bu pert kaydını sildirebilmek mümkün değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

Arkadaşlar,
    Araçta ciddi bir hasar yokken o aracı perte nasıl çıkarıyorlar.
    Ciddi bir hasar olmadığını yetkili servislerce onaylatsak pert kaydını sildirebilir miyiz.
    Bide pert kaydı aracın fiyatını ne kadar düşürür(Aracın normal piyasası= 19 bin lira).
    Arabada bir şey yok. Zamanında sadece ön çamurluk ile kaput değişmiş. Motora, şaseye hiç bir şey olmamış..

Bu pert kaydını sildirebilmek mümkün değil mi?

Silinmesi mümkün değil.

Hasarın ciddiyetinden çok maliyeti önemli. Muhtemelen bahsettiğiniz kaporta hasarına ilaveten havayastıkları maliyeti artırmıştır. Sadece hava yastıkları açılsa ve araçta başka hiçbir hasar olmasa bu bile kendi başına konsolla birlikte 10 bin lirayı bulabilen bir masraf... 19 bintl'lik araçta pert sebebi...

• Aracın hava yaastıklarında açılma felan yok.
    Dediğim gibi araçta sadece kaput ve sol çamurluk değişmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackerbekir

Aracın hava yaastıklarında açılma felan yok.
    Dediğim gibi araçta sadece kaput ve sol çamurluk değişmiş.

Önemli olan hasarın maliyetidir. Havayastığı bir örnekti.

Pert eden sigorta şirketinden ne kadar hasar oluştuğunu ve ne kadar pert ödemesi yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Siz sadece değişen kaporta aksamını biliyorsunuz. Ama muhtemelen diğer monte parçalar epey bir misraf tutmuştur. Kaput ve çamurluğun değiştiği ortalama bir kazada klima ve motor radyatörleri, panjur, farlar, eğer tekerlekten darbe varsa yürüyen de değişir. Bunları alt alta yazdığınızda aracın yarı fiyatını bulabilir. Ama aracın önü komple yeni de olsa ekspertizde size söylenecek kaporta ve çamurluğun değiştiğidir.Çünkü mekanik ve plastik aksamın değiştiğini tespit etmek neredeyse imkansızdır.

• arkadaşlar olayı şöyle anlatayım adamın biri ikinci el ama çok yeni bir passat alıyo aracı ustalara inceletiyo denilen sadece sağ arka çamurlukta boya var deniliyo ve bu şekilde araç alınıyo 35 lira noter ücreti ödenip aracın evrakları sigortacıya bırakılıyo ve gümmm..... araç pert çıkıyo araştırma inceleme derken kağıt üzerinde aracın 8 hava yastığı patlak gözüküyo ama araçta sağ arka haricinde oynama yok.

burdan şu sonuç çıkıyo araç ufak bir kaza yapar yetkili servis ile anlaşılıp aracın sağlam olan hava yastıkları patlak gösterilir ve araç perte ayrılır. kaskodan aracın güncel piyasa değeri aracın hurda bedeli düşüldükten sonra alınır
    örnek verirsek araç 35 bin lira olsun masrafı 25 bin lira diyelim ne oldu hurdası 10 bin lira eder 25 bin lira kaskodan alınır hurda gözüken araç bir kaç bin liraya tamir edilip 30 bin liraya satılır. 25 bin lirada kaskodan alındı oh ne güzel 55 bin lira hadi biraz r.şv.t falan temiz para
    Allah böylelerinden saklasın

• quote:

Orijinalden alıntı: crepis

arkadaşlar olayı şöyle anlatayım adamın biri ikinci el ama çok yeni bir passat alıyo aracı ustalara inceletiyo denilen sadece sağ arka çamurlukta boya var deniliyo ve bu şekilde araç alınıyo 35 lira noter ücreti ödenip aracın evrakları sigortacıya bırakılıyo ve gümmm..... araç pert çıkıyo araştırma inceleme derken kağıt üzerinde aracın 8 hava yastığı patlak gözüküyo ama araçta sağ arka haricinde oynama yok.

burdan şu sonuç çıkıyo araç ufak bir kaza yapar yetkili servis ile anlaşılıp aracın sağlam olan hava yastıkları patlak gösterilir ve araç perte ayrılır. kaskodan aracın güncel piyasa değeri aracın hurda bedeli düşüldükten sonra alınır
    örnek verirsek araç 35 bin lira olsun masrafı 25 bin lira diyelim ne oldu hurdası 10 bin lira eder 25 bin lira kaskodan alınır hurda gözüken araç bir kaç bin liraya tamir edilip 30 bin liraya satılır. 25 bin lirada kaskodan alındı oh ne güzel 55 bin lira hadi biraz r.şv.t falan temiz para
    Allah böylelerinden saklasın

Bu bahsettiğiniz düzeni bir eksperin işini riske atmak pahasına onaylaması gerekir. Eksper onayı olmadan servisin "hadi patlak farzedelim" demesiyle sigorta ödemeyi kabul etmez. Kaldı ki aracın aldığı darbe ile oluşan hasar arasında bir illiyet bağının olması şarttır. Yani araç arkadan hasar almışsa öndeki sensörlerin tetiklediği havayastıklarının açıldığını iddia edemezsiniz.

Ha olmuyor mu düzensizlikler, yolsuzluklar? Tabi ki oluyor. Ama bu örnekteki kadar aleni değil.

• hocam küçük bir ilçede yaşıyorum bu olay bir öğretmen arkadaşın başına geldi 35 lira notere verdim 400 lira bozdurmaya uğraştım diyo passatı geri verdi passat şirket aracı imiş yapılmış bir oyun demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crepis -- 16 Nisan 2010; 0:46:07 >
  • trafik sigortaları zorunlu sigortadır. pert araclar için sigorta şirketleri sadece kasko yapmazlar yanlış yapmışsın başka bir sigorta şirketine gidersen kesin yapacaklardır.
  • 1.5 yıl önce 2.el renault laguna araç aldık 2006 model arabanın kapılarında boya vardı ve 2 çamurluk değişmişti. kaput,tavan,bagaj orginal dendi .Aracı alırken söylenen herşe baktık tramer 'den şasi ile sorgulama vs... herşey Yetkili Renault servisinden ekspertiz raporu bile aldık Aradan 1.5 yıl geçti 70bin bakımına götürdüğümüzde airbaglerle oynanmış olabileceğini söylediler. Airbag çiye gittim aracın iki airbagin patlayıp tamir edildiğini söyledi. tramerde baktım kayıt yok. özel yaptırmış muhtemelen dedim. Sonra cep telefonu ile şasi sorgusunda 26bin liralık hasar dosyası gördüm bu hasarla ilgili hiçbir kayıt yok. Bende sigortacı tanıdıklar vasıtasıyla 26bin tl lilk hasar olduğunda aracın Axa 'dan sigortalı olduğunu öğrendim. Axa merkezle görüştüğümzde aracın pert olduğunu söylediler ve resimlerini yollayacaklar. Aracın ozaman ki sahibi bayan onun üzerinde hiç bir kaza raporu yok. Bana arabanın kazalı resimlerini yollacaklar. Renault Servisini mahkemeye vereceğim. Pert göstermemek için sigorta firmasından tramer'e kadar herkes anlaşmış anlaşılan Sizi tokatlayacaklarsa bir yolunu buluyorlar. Burda Suçlu Hem Axa hem tramer bu arada aracım iki yıldır da kasko yaptırırken bir sorun yaşamıyorum Pert 'e ayrılan araçları kasko firmaları sattığı sürece tokatlamalar devam eder. Şu anda da üçkağıtçıların cirit attığı bir zamandayız. Aman siz olun araba alırken ilk başta tanıdık satan varmı bildiğiniz bir arabayı almaya çalışın,yoksa benim yaptığımdan daha da fazla didikleyinde sonra benim gibi üzülmeyin.

• Arkadaşım dediklerinin aynısını yaşıyorum şuanda, altı ay önce alınan arac alınırken hem ustaya hem servise, hemde tramere sokuluyor. Hiçbir şey yok, bide üstüne üstlük kasko yaptırıyorum, yine sorun yok. Senin gibi bende servise gidiyorum bakım için, motoru açmışlar diyolar, satmaya kalkıyorum komple boyalı diyolar, ben şimdi bunun hesabını tramere mi, kasko şirketine mi, yoksa bunu bile bile satan diğer kasko şirketine mi, yoksa buna göz yuman devletimize mi hesap sorayım. Bizim hakkımız ne olacak, üç kuruş biriktir yıllarca sonra böylelerine yem olsun.
    siz siz olun araç alırken tramerei mırameri takmayın, ya tanıdık olsun yada sıfır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAYMOND

Arkadaşım dediklerinin aynısını yaşıyorum şuanda, altı ay önce alınan arac alınırken hem ustaya hem servise, hemde tramere sokuluyor. Hiçbir şey yok, bide üstüne üstlük kasko yaptırıyorum, yine sorun yok. Senin gibi bende servise gidiyorum bakım için, motoru açmışlar diyolar, satmaya kalkıyorum komple boyalı diyolar, ben şimdi bunun hesabını tramere mi, kasko şirketine mi, yoksa bunu bile bile satan diğer kasko şirketine mi, yoksa buna göz yuman devletimize mi hesap sorayım. Bizim hakkımız ne olacak, üç kuruş biriktir yıllarca sonra böylelerine yem olsun.
    siz siz olun araç alırken tramerei mırameri takmayın, ya tanıdık olsun yada sıfır.

komple boyalı olması ya da motorunun açılması kasko ve sigorta için engel değildir.
    bu işlemler sanayide bir ustaya yaptırılmış olabilir.bu durumda ne tramere ne de sigorta ve kasko şirketine ne de devlete mana bulunmaz.
    aracı alırken sana araç için referans veren servis ya da usta kimse hesabın onunla olmalı.

• Pertten çıkma araca sigorta ve kasko yapılır,

biz yaptırdık 2 yıldır biniyoruz, ilk kasko yapan firma Genel Sigorta idi, bu sırada küçük bir kaza geçirdik, adamların doğru düzgün hiç bir yetkili servisle anlaşması yok parayı cebimizden ödedik 3 ay sonra geri alabildik,

şimdi Ak sigorta dan kaskolu

Araç almadan önce gidin bi sigortacıya ben bi araç alacağım kaskoyu size yaptıracağım ne kadar fiyat çıkar diye sorun ve aracın şase numarasını verin zaten o size söyler araç part kaydı var diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Pertten çıkma araca sigorta ve kasko yapılır,

biz yaptırdık 2 yıldır biniyoruz, ilk kasko yapan firma Genel Sigorta idi, bu sırada küçük bir kaza geçirdik, adamların doğru düzgün hiç bir yetkili servisle anlaşması yok parayı cebimizden ödedik 3 ay sonra geri alabildik,

şimdi Ak sigorta dan kaskolu

Araç almadan önce gidin bi sigortacıya ben bi araç alacağım kaskoyu size yaptıracağım ne kadar fiyat çıkar diye sorun ve aracın şase numarasını verin zaten o size söyler araç part kaydı var diye.

Küçük kaza diyorsunuz, sonra pert diyorsunuz. Pert araca kasko şirketleri kasko yapmaz.
  • msjjım bulunsun
  • trafik poliçesi yapılır aracınıza siz sadece yapmayan bir kaç şirketten fiyat almışsınız.ama sigortacının yaptığı şey yanlış motor şasinin eksik yazıp sizi ilerde zor durumlara sokauyorsa bu kolaylığı size kaskodada yapabilir.
    RAY SİGORTA PERT ARAÇLARA KASKO YAPIYOR.BUNUNLA İLGİLİ OLARAK ÖNCE ARACINIZI EKSPERE GÖSTERİYORSUNUZ.SONRASINDA EKSPER UYGUN DERSE KASKO YAPILIIYOR.DÜŞÜNÜRSENİZ BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİRİM.
  • Bütün bunların bilinmesine rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmaması çok garip...
  • pertli aracları sigortalar üzerine alıp sattıkca oluyor bu durum bütün isvicreliler bi anlaşıp pert yok diyor ,yoksa vatandaşın sattığı aracın pert kaydı varsa direk belirtiyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.