Şimdi Ara

Araç değer kaybı davası( Acil Yardım ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DayLight66

Böyle bir saçmalık var mı gerçekten? Önüne gelen benim aracıma çarptın araç 5 gün yattı ver bakalım 500 lira diyebilir mi?

Normal bir şahıs alamaz bildiğim kadarıyla. Ama Araç değer kaybı olayı gerçekten varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhan1923

quote:

Orijinalden alıntı: isocan01

quote:

Orijinalden alıntı: kayhan1923

slmlar,siz araci tamircide tamir ettirirken geçen sure boyunca bu sirkete arac kira bedeli odediniz mi..birde kaza yaptiysaniz niye kaskodan yaptirmadiniz ki arac kaskolu olmak zorunda..ve esas bomba tarafı su arkadaslar sazan.avina cikmis

Kayhan kardeş. Ben kendi arabamı kiralarken kiralayan kişi bana sözlü olarak eğer bir kaza olursa 3.000 tl nin altında kaskayo girmez demişti. Bende tamam dedim aldım. Sonuç olarakta aracın tamirde geçen süre dahil her şeyi karşıladım. O konu kapandı zaten. Benim kiraladığım araçla ilgili sıkıntı yok. Sıkıntı karşı tarafta, yani çarptığım araç sahipleri benden bu parayı istiyor. Hemde 2 yıl sonra

kiraladığın araçla ilgili sıkıntı olmadığına eminmisin 2 yıl sonrada onlar demesin değer kaybı var öde diye...
    benim anlatmak istediğimi ya anlıyorsun işine gelmiyor yada ben anlatamıyorum adamlar güzel tezgah açmışlar valla bravo..açsınlar davayı korkma nerden baksan 2yıl sürer o zamana kadar zaman aşımı dolar heheheyytt

Ondanda korkar oldum bir yandan oda yarın telefon açıp isteyebilir. Ama o aracı kaskoya sokmadığım için dışardan yaptırdığım için tramer kayıtlarda çıkmaz yada yapılan masrafı bulamazlar. o yüzden kafam rahat. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum uğraşsınlar bakalım nereye kadar. Benim ayın 20 sine kadar araştırıp bi karar vericem

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Böyle bir saçmalık var mı gerçekten? Önüne gelen benim aracıma çarptın araç 5 gün yattı ver bakalım 500 lira diyebilir mi?

aslında burda mesele aracın yatması değil
    sen benim arabama çarptın ve ben satarken bu araçtan zarar edicem konu bu..
    sallıyorum adam diyoki sen çarpmasaydın ben bu aracı 40 a satıcaktım sen bana çarptın kapım değişti ve ben bu aracı anca 35 e satarım aradaki farkı vericeksin bana..

Başlığın ilk mesajını okursanız değer kaybı ve araç yattı olmak üzere iki ayrı kalem var arkadaşına istedikleri. Önce ilk mesajı bir okuyun bence.

hocam anlatmak istediğim o değildi benim rent a car'ların hukuki olarak yatan araç parası muhabbeti bir ton örnek dava var alması çok zor zaten..
    hukuk sitelerinde örnekler var..yasal bi dayanaga oturtmaları hele 2 yıl sonra çok zor.

ama değer kaybı davalarınıda incelediğinizde kusurlu taraftan tazminat alınan biton dava var söylemek istediğim buydu benim..

yattı parasını mahkemeye veremez ztn 400 tl gibi bişey yazmış uğraşmaz ama değer kaybı neden olmasın uğraşabilir..

Ben de sizin gibi düşünüyorum. yattı parasını alabileceğini sanmıyorum ama Araç değer düşme olayı bi gerçek. Lakin 2 yıl sonra ne kadar geçerliliği olur onu bilemiyorum

• Burada söz konusu okuduğum kadarı ile 1050 Lira değer kaybı 400 küsürde ...Arabamız kaza yaptı o kadar gün çalışmadı para kazanamadık o parayı ödeyin diyorlar...İtiraz edin..Rent a car şirketin varsa her an kaza olabilir, arabaların para kazanamayabilir her dükkan açan her gün para kazanmıyor...Buda normal faaliyetin içinde....Ticari faaliyet..Ben arabana çarptım diye her gün araban kiraya gidiyormu ?.. Bu fırsat düşkünlüğü ve sebepsiz kazanç peşinde koşmak..İtiraz edin..Değer kaybı diyorsanız kaza bu gün değil...Arabanın satış fiyatı 3 yıl öncenin fiyatı ile hesaplanıyor..O gün arabanın fiyatı daha ucuzdu..Ve.Arabanın tamir süresi içindeki Kazanç kaybını ilave istiyorlar...Öyle bir hakları yok..İtiraz edin..Yasal hiç bir dayanakları yok. Ayrıca maliye bakanlığına şikayet edin..Her gün bütün arabaları kiraya gidiyorsa ne vergi ödüyorlar ?.... AÇ DAVANI TEBLİGAT GELSİN MAHKEMEDE GÖRÜŞECEĞİZ DERSİN..3 yıl sonra sazan avı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Mart 2013; 20:58:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Burada söz konusu okuduğum kadarı ile değer kaybı değil...Arabamız kaza yaptı o kadar gün çalışmadı para kazanamadık o parayı ödeyin diyorlar...İtiraz edin..Rent a car şirketin varsa her an kaza olabilir, arabaların para kazanamayabilir her dükkan açan her gün para kazanmıyor...Buda normal faaliyetin içinde....Ticari faaliyet..ben arabana çarptım diye her gün araban kiraya gidiyormu ?.. Bu fırsat düşkünlüğü ve sebepsiz kazanç peşinde koşmak..İtiraz edin..Değer kaybı değil..Arabanın tamir süresi içindeki Kazanç kaybını istiyorlar...Öyle bir hakları yok..

Hayır arkadaşım Araç değer kaybını istiyorlar. Sigorta şirketinin çıkarttığı ekspertizi okursan daha iyi anlarsın resimlerde var. Zaten arabada şirkete kiralıkmış, büyük ihtimalle Aylık kiralanan bir araçtır. Bu araba kaza yapınca şirkete başka araba yolladılar ve bu arabayı kiraya veremedikleri için yatar parasını da şirket, sigorta veya kasko karşılamadığı için benden talepediyorlar.

• Bir daha ararlarsa ben hattın yeni sahibiyim o kişiyi tanımıyorum de kapat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Bir daha ararlarsa ben hattın yeni sahibiyim o kişiyi tanımıyorum de kapat

Süpermiş:))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farks

Herşeyden önce şurayı netleştirelim icra davası ile alakası yok. Size dava açılır davayı kazanırlarsa mahkeme ilamı ile ilamlı takip yaparlar. Mahkemeyi kazanmadan ellerinde fatura yok, çek senet yok takip başlatma gibi şansları yok. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesi düşündürücü. Şimdi size neye göre dava açıcaklar BK 41 yeni BK 49 dan giderlerse 2 yıl (veya zararı öğrendiği tarihten 10 yıl) zamanaşımı var.

Hocam zaten burdan kim ne derse boş. Olayın geyiğinde değilsen;
    1.Avukata danış
    2.Kesin konuşan avukatla yola çıkma gerisi maval okumanın ötesine geçmez.

Ne geyiği be kardeş. Ben avlanmak istemiyorum sadece boşyere para çıkmasın cebimizden diye uğraşıyorum. Adamlar yem mi atıyor yoksa gerçekten haklılar mı onu araştırmak benim gayem

Hocam avlanmak istemiyosan da yanlış yerdesin. Hadi bir avukata gidip danışmadın bari donanım haberde değil de hukuk forumlarında avukatlara danış. Her işin bir oluru var. Bunu senin iyiliğin için diyorum çünkü burdan birşey çıkmaz.

Bu forumda hukukla ilgili bölüm yok, herkes hisleri ile öyle şeymi olur der geçer gider. Konuyu hislere göre çözerim ben diyosan eyw da olay öyle değil.

• quote:

quote:

quote:

Herşeyden önce şurayı netleştirelim icra davası ile alakası yok. Size dava açılır davayı kazanırlarsa mahkeme ilamı ile ilamlı takip yaparlar. Mahkemeyi kazanmadan ellerinde fatura yok, çek senet yok takip başlatma gibi şansları yok. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesi düşündürücü. Şimdi size neye göre dava açıcaklar BK 41 yeni BK 49 dan giderlerse 2 yıl (veya zararı öğrendiği tarihten 10 yıl) zamanaşımı var.

Hocam zaten burdan kim ne derse boş. Olayın geyiğinde değilsen;
    1.Avukata danış
    2.Kesin konuşan avukatla yola çıkma gerisi maval okumanın ötesine geçmez.

Ne geyiği be kardeş. Ben avlanmak istemiyorum sadece boşyere para çıkmasın cebimizden diye uğraşıyorum. Adamlar yem mi atıyor yoksa gerçekten haklılar mı onu araştırmak benim gayem

Hocam avlanmak istemiyosan da yanlış yerdesin. Hadi bir avukata gidip danışmadın bari donanım haberde değil de hukuk forumlarında avukatlara danış. Her işin bir oluru var. Bunu senin iyiliğin için diyorum çünkü burdan birşey çıkmaz.

Bu forumda hukukla ilgili bölüm yok, herkes hisleri ile öyle şeymi olur der geçer gider. Konuyu hislere göre çözerim ben diyosan eyw da olay öyle değil.

Sonuna kadar haklısın ama hukuk sitelerinden hiç kimse bişi yazmıyor konuya

• türk hukuk sitesini dene, ordada birşey yazmıyorlar burda da pek fark yok :) Umarım derdine derman biri çıkar kolay gelsin.
  • Bir avukata danışın siz en temizi.
  • O değer kaybını ve aracın yattı parasını zaten bugünkü fiyatlar üzerinden hesaplamışlar, dolayısı ile mahkemeye gidilirse geçmişe dönük faiz işler falan hikaye.

İkincisi parça değişti -boyandı vs diye aracın değerinin düştüğünü iddia ediyorlarsa, o parçaların daha önceden değişmediğini-boyanmadığını ispat etmek zorundalar. Aynı çamurluk 10 defa boyansa-değişse vs 10 defa değer kaybedecek hali yok...

Örneğin o parçalar zaten boyalıysa bir değer kaybından bahsedilemez, veya daha evvel zaten onarılan bir parça senin kazan sonrası değişmişse mahkeme bunu değer kaybı değil kazanımı olarak değerlendirir.

Yattı parası da öyle günlük x liradan y gün mantığı ile hesaplanamaz, kiralayan şirketi araç başına senelik karı hesaplanıp, onun 4 günlük kısmı sana yansıtılabilir. Neticede o kiralama ücreti tamamen kar değil, bu arabanın amortismanı var, lastik-yağ vs ömrü var, finansal maliyeti, vs maliyeti var... Ayrıca senenin 365 günü kiralanıyor olması da mümkün değil.

Son olarak bu işler böyle forumda-internette vs çözülecek işler değil, ver parasını 1 saat-2 saat adam gibi bir avukattan danışmanlık hizmeti al, sonra pişman olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

O değer kaybını ve aracın yattı parasını zaten bugünkü fiyatlar üzerinden hesaplamışlar, dolayısı ile mahkemeye gidilirse geçmişe dönük faiz işler falan hikaye.

İkincisi parça değişti -boyandı vs diye aracın değerinin düştüğünü iddia ediyorlarsa, o parçaların daha önceden değişmediğini-boyanmadığını ispat etmek zorundalar. Aynı çamurluk 10 defa boyansa-değişse vs 10 defa değer kaybedecek hali yok...

Örneğin o parçalar zaten boyalıysa bir değer kaybından bahsedilemez, veya daha evvel zaten onarılan bir parça senin kazan sonrası değişmişse mahkeme bunu değer kaybı değil kazanımı olarak değerlendirir.

Yattı parası da öyle günlük x liradan y gün mantığı ile hesaplanamaz, kiralayan şirketi araç başına senelik karı hesaplanıp, onun 4 günlük kısmı sana yansıtılabilir. Neticede o kiralama ücreti tamamen kar değil, bu arabanın amortismanı var, lastik-yağ vs ömrü var, finansal maliyeti, vs maliyeti var... Ayrıca senenin 365 günü kiralanıyor olması da mümkün değil.

Son olarak bu işler böyle forumda-internette vs çözülecek işler değil, ver parasını 1 saat-2 saat adam gibi bir avukattan danışmanlık hizmeti al, sonra pişman olursun.

Can bey ilk önce bana zaman ayırdiginiz için tesekkür ederim. 2. Resimdeki rapora bakarsanız degr kaybı olay tarihi baz alınarak bir hesap yapilmis. Yattı parası için bişey diyemicem. 3 farklı firmayla temasa geçilmiştir felan diyor.

Ayrıca daha önce tamir görüp görmediğini bilemiyorum. Yalnız tramer sorgusunda ilk kaza benim yapmış olduğum kaza

DediğiniZ gibi aracın 365 gün kirada olacağını kimse bilemez. Yalnız bu araç bi şirkete kiralikti. Şirket aylık mi kiralamış yıllık mi onu bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

O değer kaybını ve aracın yattı parasını zaten bugünkü fiyatlar üzerinden hesaplamışlar, dolayısı ile mahkemeye gidilirse geçmişe dönük faiz işler falan hikaye.

Can bey ilk önce bana zaman ayırdiginiz için tesekkür ederim. 2. Resimdeki rapora bakarsanız degr kaybı olay tarihi baz alınarak bir hesap yapilmis. Yattı parası için bişey diyemicem. 3 farklı firmayla temasa geçilmiştir felan diyor.

Ayrıca daha önce tamir görüp görmediğini bilemiyorum. Yalnız tramer sorgusunda ilk kaza benim yapmış olduğum kaza

DediğiniZ gibi aracın 365 gün kirada olacağını kimse bilemez. Yalnız bu araç bi şirkete kiralikti. Şirket aylık mi kiralamış yıllık mi onu bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avutlarla görüşün olayların fakrlı bilinmeyen noktaları vardır en iyi yardımı avukatlar verir biz burdan nekadar dersek az kalır. Benim görüşüm hiçbirşey olmaz .
  • Öncelikle bir avukata danışmalısınız. Avukat, "mahkeme ile alırlar" dediği vakit sizde kimseye danışmamış gibi davranın. Yani tekrar telefon ettiklerinde, pazarlık yapın derim. Pazarlık yapın dememdeki amaç olaydan 2 sene geçmiş, size haber mi verdiler ki faizi ile alacaklarmış? Öyle şey olmaz.. Pazarlığa da yanaşmıyorlar ise aynen bu şekilde söyleyin derim.

İnsanlar yattı parasını normal karşılıyor ama değer kaybı ters geliyor nedense? Bugün siz 40 bin liraya satacağınız bir aracı, birisi gelip size vurdu, aracın değeri 35 bin liraya düştüğünde olur öyle şeyler mi diyeceksiniz? Kimisi de trafiğe çıkıyorsan bunları göz önüne alacaksınız diye geçiştiriyor. Yahu zaten kaza olacağı varsa olur, dikkatli olmak zorundayız. Ama böyle bir hadise yaşanırsa, ben bile kusurlu olsam, karşı taraf değer kaybını istese vermek durumundayım. Öyle parası neyse yaptırırız gerisi beni bağlamaz olayı yok.

• Değer kaybı olayı çok saçma. Acilen bu konuda bir düzenleme yapılması gerekiyor bence. Kaza bu adı üstünde. Trafiğe çıkıyorsanız bu riski kabul ediyorsunuz demektir. Millet fırsatçı olmuş, nerden ne koparırım diye bakıyor olaya.
    Ödemeyin bence, alabiliyorsa mahkemede alsınlar. Onlar da alamayacaklarını bildikleri için ayak yapıyorlar belli ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 9 Mart 2013; 15:35:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

sen ne yaptın kardeş sana benzer derindere firması banada açtı

• bugün yağmur yağdığı için benim bakkala kimse gazete, sigara almaya gelmedi. değer kaybı davası açabilir miyim?
  • Değer kaybı ve kazanç kaybı olarak iki ayrı kayıb var.

Benim hatırladığım dava açmak için iki yıllık bir zaman aşımı süresi var idi. Burada süreyi kaçırmış görünüyorlar.

Alacağın talebi muhtelif yollardan olur , bir tanesi doğrudan borçluya müracaat, diğeri İcra dairesi üzerinden ilamsız takip, bir diğeri ise ilgili mahkemede sizin durumunuzda belirsiz alacak davası. İlamsız takip yoluna gitmediklerine göre süreyi kaçırdıklarının farkındalar gibi.

Bu cevap sizi rehavete yönlendirmesin, bir avukatla görüşünüz. Danışma ücreti ödeyerek uygun maliyetle ne şekilde hareket edeceğinize karar verebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.