Şimdi Ara

ARACI TECH2'YE BAĞLAMADAN ARIZAYI ÖĞRENEBİLİYORUZ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
5
Favori
82.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar paylaşılan bilgi için teşekkür ediyorum.....En kısa zamanda deneyip burda sonuçu yazacam....ve benim araçda hiçbir sorun yok ne ışık yanıyor nede bir arızası var...bakalım neler olacak
  • Arkadaşlar 2 saat önce denedim ve hepsi sıfırdan oluşmak üzere rakamlar çıktı (000000).....yani aracımın sanırım hiçbir sorunu yok....
  • Astra G'de oluyor mu acaba bu kodlar?
  • Başlığı açan benim ama zannedersem çok sağlıklı tespitler yapmıyor bu uygulama;arabamda park sensörü arızası var,çalışmıor ama arıza kodu da vermiyor.000000 yazıyor
  • astra G de denedim. normalde yanmayan arıza lambası yanıp sönmeye başladı. ama herhangi bir kod ekrana çıkmadı.
  • aracınızın arıza kodlarını görebilmeniz için aracınızda yol bigisayarı olması gerekir. örneğin corsa essienta gibi yol bilgisayarı olmayan sadece dış ortam sıcaklığı tarih ve saat gösteren ekrenlerde bu bilgiler okunamaz sanırım.
  • kardeşim dediğini uyguladım ECN geliiyor ekrana altına sırayla şu rakamlar geliyor 30000-30100-30200-30300-30400-31400-00000 en sondada sıfırlar geliyor acaba arıza var mı yokmu cvp verirsen sevinirim..
  • start and stop sistemi olan araclarda nasıl yapılacak o_
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

astra G de denedim. normalde yanmayan arıza lambası yanıp sönmeye başladı. ama herhangi bir kod ekrana çıkmadı.

Arkadaşlar sistem şöyle. Yeni araçlarda km göstergesinin orda arıza kodu gözükür. Önceki araçlarda ise egzoz emisyon ışığıyla arıza kodları sırasıyla kodlanır. Şöyle ki:

Arıza kodları 4 hanedir ve heri bir rakamın değeri kadar EEL (egzoz emisyon lambası) yanıp söner. 10 kere yanıp sönmesi sıfır rakamını kodlar.
    Diyelim ki arıza kodu 1403:
    1 -> 1 kere
    4 -> 4 kere
    0 -> 10 kere
    3 -> 3 kere

EEL yanıp sönecek.

Eğer ki birden fazla arıza kodu varsa, 4'lü rakamlar halinde her bir koddan sonra kısa bir süre sonra diğer arıza koduna geçerek devam eder.
    Bütün arıza kodlarını bitirince döngüsel olarak baştan hepsini yeniden kodlamaya devam eder.

Yani elinize kağıt kalem alıp, dikkatlice not etmeniz lazım.

• aracım 2005 opel corsa c 1.2 twinport manuel, fren ve gaza basarak kontağın ışıklarını yaktım, sadece arıza lambası devamlı yanıp sönüyo, başka bir kod görünmedi, başka bir taktiği var mıdır acaba??
  • Herkese merhaba,

Beni yanlış anlamayın arkadaşlar, benim merak ettiğim o arıza kodunu görseniz ne olacak! Lastik değiştirmekten aciz olan araba kullanmaya çalışanlar var
    içimizde bırakın bu işleri gidin işin erbabı halletsin sizde keyfini sürün arabanızın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

astra G de denedim. normalde yanmayan arıza lambası yanıp sönmeye başladı. ama herhangi bir kod ekrana çıkmadı.

Arkadaşlar sistem şöyle. Yeni araçlarda km göstergesinin orda arıza kodu gözükür. Önceki araçlarda ise egzoz emisyon ışığıyla arıza kodları sırasıyla kodlanır. Şöyle ki:

Arıza kodları 4 hanedir ve heri bir rakamın değeri kadar EEL (egzoz emisyon lambası) yanıp söner. 10 kere yanıp sönmesi sıfır rakamını kodlar.
    Diyelim ki arıza kodu 1403:
    1 -> 1 kere
    4 -> 4 kere
    0 -> 10 kere
    3 -> 3 kere

EEL yanıp sönecek.

Eğer ki birden fazla arıza kodu varsa, 4'lü rakamlar halinde her bir koddan sonra kısa bir süre sonra diğer arıza koduna geçerek devam eder.
    Bütün arıza kodlarını bitirince döngüsel olarak baştan hepsini yeniden kodlamaya devam eder.

Yani elinize kağıt kalem alıp, dikkatlice not etmeniz lazım.

peki bu örnek arıza kodunda olduğu gibi 1403'ü kodlarken aralarda duraksama varmı? yani 1 kere yanıp ardından hemen 4 kere yanmıyordur inş. :S

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastertech

Herkese merhaba,

Beni yanlış anlamayın arkadaşlar, benim merak ettiğim o arıza kodunu görseniz ne olacak! Lastik değiştirmekten aciz olan araba kullanmaya çalışanlar var
    içimizde bırakın bu işleri gidin işin erbabı halletsin sizde keyfini sürün arabanızın.

Yanlış düşünüyorsun;arıza kodunu okumak arıza ile ilgili bilgi sahibi olmanıza yarar.En azından servise ya da ustanıza gittiğinizde,ya da en olmadık yerde aracınız arıza yaptığında arızanın kaynağı hakkında bilgi sahibi olursunuz ve bu sizi belki koca bir kazık yemekten kurtarır.Ha değişimi kolay bir parçaysa alırsınız internetten tamirciye taktırırsınız;örneğin egr valfi.
  • quote:

Herkese merhaba,

İlgilenmeyen denemez zaten. Ama bu forumda bu tip detayları kurcalayarak aracıyla daha fazla haşır neşir olmak isteyenler de vardır değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

quote:

Herkese merhaba,

İlgilenmeyen denemez zaten. Ama bu forumda bu tip detayları kurcalayarak aracıyla daha fazla haşır neşir olmak isteyenler de vardır değil mi?

Ben varım!

Turbomdan dolayı birşeyi araştırırken buldum, denedim 10703 - 112008 diye iki arıza kodu çıktı, baktım sanırım bunlara denk geliyor:

P0107 Manifold mutlak basinc ve barometrik basinc sensoru

P0112 Hava akis metre arızalı

bakalım napıcaz simdi..
    Araç Astra H 2006 1.3 cdti

• Dün yazmıştım, turbo sorunum vardı, dün bu hataları vermişti, bugün ustama götürdüm torboyu söktü valfleri kontrol etti bir problem yok turboya hava getiren hortumlarda problem varmış, halletti. Yani buradaki arıza kodlarının dediği doğru çıktı.

Bilgi veren arkadaşa teşekkür ederim.
  • Ya bu oksijen sensör arızası benim arabada da var sanırım ışık yandı az önce ciddi bir sorunmudur bu?
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simonsorcerer

Dün yazmıştım, turbo sorunum vardı, dün bu hataları vermişti, bugün ustama götürdüm torboyu söktü valfleri kontrol etti bir problem yok turboya hava getiren hortumlarda problem varmış, halletti. Yani buradaki arıza kodlarının dediği doğru çıktı.

Bilgi veren arkadaşa teşekkür ederim.

Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levyeli

Ya bu oksijen sensör arızası benim arabada da var sanırım ışık yandı az önce ciddi bir sorunmudur bu?

Kısa vaded farketmezsiniz ama uzun vadede katalitik konvertöre zarar verir,oksijen yakıt karışımıını ayarlıyamıyor çünkü,yakıt artışına da sebep olur.Bildiğim kadarıyla çok para değil o sensör.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.