Şimdi Ara

Aracımın rehnini kaldırdım borclarını ödedim OH dünya varmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2006 senesinde 4 sene vadeli Toyota Corolla D4D plus line arac almıstım
    ve akbank tan 4 sene vadeli kredi aldım. Ekonomik krizden dolayı son 2-3 ayda
    ödeme zorunlulugu yasadım. Tabi bu olay meydana cıktı ve aile öğrendi durumu.
    Kredili aldıgımı biliyorlardı ancak ödeme zorlugu cektigimi bilmiyorlardı.

Bu arada 2007 senesinin nisan ayında gerekçesiz ve haksız olarak işten cıkarılmıstım.
    O tarihte dava actım. Tam aracın artık 3.kredisini ödeyemediğim ve telefon edip
    yasal işlemlere baslayacaklarını söyledikleri gün , calıstıgım yere actıgım dava sonuclandı ve
    icralık ettiğim şirket bana 36 000 ytl ödedi.

Hemen akbanka gittim ( moda subesiymiş ) ve kredimi kapattım. Çok ilgililerdi ve çok iyi davrandılar.
    Müdür hanımın karsınında otururken önündeki dosyayı gösterdi bana. Dediki bakın burada sadece bu subeden
    kullanılan ve ödeme güçlüğü ceken kredi kullanan insanların listesi var. Yaklasık 300-400 kişi. Hatta sizde varsınız ama
    siz bugün kapattınız. Peki dedim bu insanlar nasıl ödeyecek ne olacak ? Bayan dediki gercekten herkes
    telefonda sorunlarını anlatıyor ama bizimde yapabileceğimiz birsey yok , biz de emirleri yerine getiriyoruz.

Ve sonra borcu yoktur kagıdını aldım , banka bunun için ücret almadı ( Bazen ücret aldıklarını duyuyordum ) ,
    notere gittik ve 45 ytl karsılıgında noterde işlemleri halledip , muameleci trafige gitti ve yeni ruhsatı cıkarttı.
    Ruhsata bakıp derin bir oh cekiyorum.

Bundan sonra krediyle araba almam. Kredi bitmiştir. Ne arac ne de ihtiyaç. Tam ihtiyac duydugum sırada Allah bana yardım etti.

Sizinle paylaşmak istedim.

Saygılar.

• hadi geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun,36000 ilaç gibi gelmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 21 Şubat 2009; 13:32:56 >
  • geçmiş olsun ucuz atlatmışsın
  • Kıdem tazminatı değil, cankurtaran olmuş o para.

Geçmiş olsun.
  • teşekkür ederim arkadaslar.
    gercekten cankurtaran oldu.
    geceleri uyuyamıyordum haciz korkusundan.
    Diğer ödeme güçlüğü ceken insanları düşünüyorum.
    Ne diyeyim...
  • hadi geçmiş olsun
  • Kredi çekmek bildiğin taksitli kazığın diğer adı gibi bir şey

Aslında kolaylık gibi ama değil

Bizim de 1 sene oldu biteli çok şükür.
    24 ay vadeli 30 bin YTL kredimiz

Zaman zaman zorlandık ama ödemeleri hiç aksatmadık
    Allah ödeyemenlere yardım etsin demekten başka bir şey gelmez elimizden

Ama yine de kızıyorum onlara.Eğer ödeyemeyeceğini biliyorsan kredi almayacaksın.
    Tabii sizin gibi ödemelerin ortasında işten çıkarılanlar da vardır.Onlar ayrı
  • geçmiş olsun.inşallah güzel bir işin olur , kredilere muhtaç olmazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

Kredi çekmek bildiğin taksitli kazığın diğer adı gibi bir şey

Aslında kolaylık gibi ama değil

Bizim de 1 sene oldu biteli çok şükür.
    24 ay vadeli 30 bin YTL kredimiz

Zaman zaman zorlandık ama ödemeleri hiç aksatmadık
    Allah ödeyemenlere yardım etsin demekten başka bir şey gelmez elimizden

Ama yine de kızıyorum onlara.Eğer ödeyemeyeceğini biliyorsan kredi almayacaksın.
    Tabii sizin gibi ödemelerin ortasında işten çıkarılanlar da vardır.Onlar ayrı

Sana da geçmiş olsun dostum.

Türkiye gibi ekonomisi çok kırılgan bir ülkede uzun vadeli kredi çekmeden önce çok düşünülmeli. Her yer kredi borcunu ödeyemeyen insanlarla dolu.

Hele ki araba için ciddi miktarlarda kredi çekmek bana hiç de doğru gelmiyor.

• Geçmiş olsun,özel sektörde çalışanlar için kredili araç almak riskli bence.En güzeli paranı biriktirip,peşin olarak almak,tabi her zaman mümkün olmuyor buç
  • Sevgili compaq,

Büyük geçmiş olsun. İşinizi kaybettiğinizden ötürü üzüldüm. Umarım en kısa zamanda daha güzel ve kendinizi daha iyi hissedeceğniz bir iş bulursunuz, belki de buldunuz. Gerçekten de borç almak bir zorunluktan dolayı alınıyorsa onun bitmesi de sizi tüy gibi hafifletiyordur, buna ben de tamamen katılıyorum ve inanıyorum. Geçen yıl eşimin aracındaki rehini kaldırdım, LPG'yi işlettirdim, ruhsatı değiştirdim, periyodik bakım yaptırdım ve muayeneden geçirdim. İnsan yeni bir otomobil almış kadar seviniyor.

Mutlu ve müjdeli haber vermek ve almak daim olur inşallah. Selamlar ve sevgiler,

Taner Göde
  • Kazasız belasız günlerde binin inşallah.Sizin adınıza sevindim işlerin son anda rast gitmesi büyük şans olmuş.
  • gecmis olsun..

babamdan bilirim 2001 de krizden kalma kredilerini her ay duzenli yatirirken bir daha tovbe cumlesini sarfediyor, sarfedecek.. darisi basimiza..
  • alacaksan masa üstü para alacaksın bu ülkede hiç bir şeye güven olmaz
  • geçmiş olsun darısı başımıza.

dün autobild sitesine girdim almanyada 40bin euroyu 47bin olarak 60 ayda ödüyorsun yani öylesine bi banka seçip denedim.burda atıyorumm 80 milyar 5 yılda ne kadar olarak geri ödenir acaba.
  • Geçmiş olsun.
    Tekrar iş bulabildiniz mi? İşsizlik parası mı alıyorsunuz?
    İnşallah iş durumu da düzene girer.

Bu devirde en iyi durumda olanlar biz devlet mumurları. İşyerinin batması, işten çıkarılma gibi sıkıntılar yok.
    Son 2 ayda okuldan 6 arkadaş 0 araba aldı.

3 yıl kredili aldığım aracımın borcu 2 yıl önce birmesine rağmen, kredi kullandığım banka başka ilde olduğundan ancak geçenlerde borcu yoktur kağıdını alabildim.
    35-40 Tl gibi bir masraf gönderdim.

Aracın muayenesi var Mart sonunda. Ruhsatın o yaprağını (adres de değişecek, plaka değişmeyecek) değiştirmek istiyorum. Neler yapmalıyım acaba?
  • bende geçen ay araç için aldığım 36 ay vadeli kredinin sonuncusunu ödedim sanki dünya benim oldu.
    36 ay dile kolay. ama öde öde bitmiyor.
    bu arada tek maaşla işler yürümüyor.
    1.5 yıl önce kızım dünyaya geldi. masraflar yüzünden 2. krediyi çekmiştim.
    8 ay sonra da o bitecek bir daha kredi mi?
    düşman başına..

arkadaşım geçmiş olsun 36bin ilaç gibi gelmiştir.
    inşallah iyi bir iş te bulmuşsunuzdur..
  • desteginiz için cok tesekkürler arkadaslar.
    sağolun, gercekten 1 kredi bin nasihatten iyidir .
  • geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.