Şimdi Ara

Arama Kurtarma Çalışanları ve Gönüllüleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi ülkemiz yüksek ölçüde bir afet bölgesidir. Örneklerini de onlarca kez gördüğünüz gibi afetler yüksek can ve mal kayıpları ile bitmektedir. Ama emin olun ki sadece bir kaç saat içinde alacağımız önlemler ile kayıplarımızı azaltmak elimizde.

Kişisel olarak bu konu dikkatimi çektiğinde İstanbul merkezli bir Arama Kurtarma ekibinde gönüllü olarak Kentsel Arama biriminde çalışmaya başladım. 2 yıllık kentsel arama geçmişinden sonra aynı ekipte K9 Köpekli Arama Kurtarma Birimini kurdum ve IRO vb. standartlarda köpekler yetiştirmeye başladım. Hali hazırda kendi evimde kalan Golden Cinsi Köpeğim Uluslar arası sınava hazır bir şekilde afet ve yarışmaları beklemektedir.

Gönüllü olmak, gönüllüğün getireceği sorumluluklar ve görevler veya kendinizin ve ailenizin güvenliğini nasıl sağlarsınız ? Her konuda yardım etmeye hazırım. Emin olun çok sey değişecek.

Van depreminde bölgede görev yapmış bir kişi olarak söyleyebilirim ki " bu yazıyı bile okurken herşeyinizi kaybedebilirsiniz ve 1 şişe suya muhtac olabilirsiniz."

Saygılar
    İsmail ORHAN

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.