Şimdi Ara

ARKADAŞLAR BİLİYORUM SENE 2016 DİCEKSİNİZ AMA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ARKADAŞLAR BENİM YADİGAR İNTEL CORE QUAD 2 VE OYUN OYNARKEN KASMAYA BAŞLADI ARTIK RAM TAKVİYE YAPTIM GENE AYNI SİZDEN RİCEM BİLGİLERİMİ ATIKTAN SONRA NELER YAPMAM LASIM NE ALMAM LASIM BUNU SÖLEMENİZ YENİ PC ALICAK DURUMUM YOK GEREK DUYMUYORM SADECE TEK BİR OYUN OYNUORM KNİGHT ONLİNE :) YANİ BU OYUNU KASMIODU ONCEDEN ŞUAN KASMYA BAŞLADI FORMATLADIM GEÇMEDI 5 YILDIR SIKINTI YOKTU AMA ARTIK BİŞİ LER TAKVİYE ETMEK LASIM ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.... :)

[/simage] ARKADAŞLAR BİLİYORUM SENE 2016 DİCEKSİNİZ AMA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR

• YOKMU Bİ BABA YİĞİT 2 DKNIZ ALMICAK ŞUNU ŞUNU ALIP TAK DEMENİZ YETERLİ BENİM İÇİN :):)
  • Dostum eski bir sistem kullanıyorsun sorun yazılım mı donanım mı ilk önce onu çözmek lazım yıllar önce benim de eski bir bilgisayarımda aynı problem oluyordu Bir türlü sorunu çözemedim sonra tesadüfen işlemcinin aşırı ısındığını öğrendim rutin aralıklarla oyunlarda FPS düşmeleri oluyordu termal macunun özelliğini kaybettiğini tespit ettik sadece macunu yenilemem yetti sen de oyun esnasında işlemci ve ekran kartı değerlerini kontrol et ayrıca benzer sorunları yaşayanlar varsa forumlarda illaki bulursun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam cok sagol bi macunu yeniliym bi kaç yerdede macundan bahsetmişlerdi peki bi sorum daha olcak 4,5 gb ram var bunu 6 gb yükseltsem bana faydası olurmu bu sıstemde
  • masqe03 M kullanıcısına yanıt
    4,5GB Ram düzenlemesi nasıl ve anakart nedir?

Yani hangi portta kaç GB ram var anakart üzerinde. Bazı anakartlar farklı ram dizilimlerinde sapıtabiliyorlar özellikle de ilk çıktıkları Rom yüklü ise ve yine özellikle hazır sistem anakartları iseler.

Ayrıca Ram i 4 ten 6 ya çıkarmanın bir faydası olmayacaktır.

Bunun yanında sistem eskidikçe macun işlevselliğini yitirir. Macunun görevi işlemci yüzeyi ile soğutucu yüzeyi arasındaki mikro gözenekleri doldurmaktır. Ayna gibi görünen işlemci yüzeyi bile mikroskobik ölçüde bakılır ise dağlar ve vadiler dolu başka bir gezegen gibi durur. İşte macunlar yarı sıvı özellikleri ile bu boşluğu doldururlar ve ısı iletimleri ne kadar iyi ise o kadar farklı sonuç verirler. Macunun ısı iletim değeri havadan iyi olduğu sürece kabul edilebilir. Bakır a ne kadar yaklaşır ise hatta belki geçer ise o kadar da iyidir. Zamanla ise bu maddenin içindeki sıvı bileşen buharlaşır ve eski işlevini yerine getiremez ve çatlayarak daha bozuk bir yüzey oluşturur.

Yani macun değişimi sorunu çözebilir.

Ayrıca sadece uygulamalarda değil sistem genelinde de bir yavaşlama var ise sorun HDD deki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bir SSD almayı deneyebilirsin. Hem ileride PC yi yenilemek istediğinde çöp gibi durmaz modern bir teknoloji olduğu için en yeni sistemlerde bile kullanabilirsin. Tabi Q6600 lü eski sistemlerde de kullanabilirsin. SSD nin %100 verimini alamazsın belki ama bir SSD nin zaten erişim süresi yeter zaten. %10 verimi bile HDD den kat kat iyidir sonuçta.

Son olarak konu ile alakasız dip not : 5 aydır anakart arızalı diye PC nin yüzüne bakmıyordum windows tablet ve BT klavye ile işimi görüyordum nasıl olsa şu sıralar oyun oynayacak vaktim yok diye. Bu gün vaktimi ayırdım sistemi söküp uzay montaj kurdum ve çalıştı sanırım soğutucu bir şekilde kısa devreye neden oluyor. Şimdilik böyle takılıyorum. Ohhh be mekanik klavye gibisi varmı arkadaş. Unutmuşum 5 aydır, yeminle ne eziyet çekmişim yahu.

• o islemciyi çöpe at kardeş
  • pc orjinali 3 gb ram vardı ben 2 gb ilave etim ve 4 tane ram girşi oldugundan 2 tane 512 vardı birini boş yere taktım anakart modelıne gelınce hemn atıyorm

bunun yanında macunu yenileyip soyledıgın gibi SDD almak istiyorm en iyi marka ve model pc me uyumlu verırsen hepsını elden cıkartmam iyi olur.. YARDIMLARINIZ İÇİN COK SAĞOLUN TEKRARDAN AMA HALA SOUNUM CÖZÜLMEDI BUNLARI UYGULADIKTAN SONRA YİNE YARDIMINIZ GEREKE BİLİR Digitalwold hocam senden haber beklıyorm marka ve model vermen yeterli... :)

• hocam komple müzeye ver uraşmaya değicek sistem değil
  • yok oraya ver yok işlemcin artık tarihi esr demeniz anlamsız adamın bütçesi yok yardımcı olacağınıza köstek oluyorsunuz ki adamın oynadığı youn belli bf1 gta5 oynuyorum demedi

DOSTUM İŞLEMCİ ISINIYORDUR SOĞUTUCUYU TEMİZLE MACUN KURUMUŞTUUR YENİLE EKRAN KARTI ISINIYORDUR ONUDA KONTROL ET TOZDAN ARINDIR KASA İÇİ HAVA SÜRKÜLASYONUNU DÜZENLE NE KADAR SERİN O KADAR İYİ
  • Lga775 işlemci 2 cekirdek diye biliyorum o seriyi bende kisa sure oncesine kadar Q9650 yada Q9550 performansinizi arttirabilir fakat o oyuna grafik guncellemesi gelmiyor rutin acik kapatiyorlar sadece ramlerida duz 4 gb yada 8 yapin ayni ozellliklerde olsun sicaklik kaynakli olmasi yuksek ihtimal viruste olabilir ekran kartiniza ve komple sicakliklara bakin hw monitor bilgisi paylasin yuk altinda ne kadar oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • overclock yap işlemciye ramler ayni frekanstamı taktıkların işlemci sıcaklıklarını ölç yükteyken
  • Kullandığın kasa K.O'ya yeter işlemcin güzel fakat ekran kartını bilmiyoruz ko için yeterli bir karttır diye tahmin ediyorum önceden oynuyormussun zaten sıkıntısız ki K.O'da o kadar güçlü ekran kartı isticek bir oyun değil büyük ihtimal ısıdan dolayı yerinde olsam bir gün alırım kasayı açarım içini ramleri işlemciyi çıkartırım çıkartabildiğim kadar iyice bir temizlerim sonra bide sıfırdan bir format atarım mis gibi olur..Bende senin gibi eski sistem kullanıyorum zaten K.O esk isistemlerde daha iyi çalışan bir oyun optimizasyonu olmadığı için.İnş. asas değilsindir minor çok sıkıntı olur şimdi sana. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.