Şimdi Ara

Askerlik Erteleme Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirteyim, 4 yıllık bilgisayar mühendisliği lisans programından mezunum. 7 Ağustos 2014 tecil tarihi sonu yazıyor belgemde. Celp dönemi aralık 2014. Öncelikle yeni askerlik düzenmelerinden sonra benim celp dönemim kasım 2014 olmuş mudur? Sonrasında benim askerliği erteleteyebilmek için yapacağı yüksek lisansı ağustos a kadar mı yoksa aralık ayına kadar mı askerlik şubesine bildirmem gerekmektedir?

Ben yeni bir işe girdim ve askerliğimi erteletmek istiyorum. Güz dönemindeki ales sınavının başvurularını kaçırdım. Bahar dönemine girebilirim. Ancak tezsiz bir programa girebilmek için, ales olmadan da başvuru yapabiliyorum diye biliyorum.

Bu tecil işlemini en son ne zaman yapabilirim? Kaçak durumuna düştükten sonra tecil olmuyor diye biliyorum, doğru mudur?

Bir üniversitede tezsiz mba ya da başka bir alanda bir yüksek lisans yapabilirim.

Sizce nasıl bir yöntem izlemeliyim? Bahar dönemindeki ales e girsem kazansam bile ağustostan önce kayıt yaptırmam kayıt zamanlarına göre mümkün olmayabilir. Bu durumda yapacak pek bişeyim kalmaz.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öneri ve fikirlerini bekliyorum. İçime çok dert oldu, şu an bulduğum işi bırakıp gitmek istemiyorum. Teşekkürler.

• Ayrıca belgemde 30.11.2014 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazmakta. Bu tarihe kadar bir yüksek lisan programına yerleşirsem, askerliği tecil ettirebilir miyim?

Ben bu belgeyi aldığımda kasım celbi sanırım yoktu. Benim celp dönemimin değişmiş olma ihtimali var mı? Ben yoklama için 30.11.2014 de mi gideceğim yoksa tecil bitim tarihinden önce mi?
  • Çok karışık yazdığın için ilk paragraftan sonra konu dağılıyor. Ben anladığım kadarını yazayım.

Öncelikle tecilinin ağustosta bitiyor olması sebebiyle en yakın kasım celbine katılabiliyorsun. Artık celpler 2 gruba ayrıldı bu sebeple kasım celbi diye geçiyor.
    Kasım celbine katılabilmek için eylülde ön başvuru tarzında şubede dilekçe dolduruyorsun. Yani işlemler eylül ayında başlıyor diyebiliriz.

Şimdi önemli olan soru şu; Sen yüksek lisansa ne zaman başlayabilirsin ? Eylül sonuna hatta ekime kadar yüksek lisansa başlarım diyorsan sorun yok.

Özet: Tecilinin ağustosta bitiyor olması o anda askere alınacaksın demek değildir. Ağustos celbine başvurular haziran ayında bitmiş oluyor. Bu sebeple sana Kasım celbi kalıyor. Bu da sana yeterli zamanı verecektir umarım.
  • Mehmet K. kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler öncelikle. Önümüzdeki bahar döneminde tezsiz bir yüksek lisans programına girmeye çalışacağım. Olmaması durumunda bahar döneminde ales e girip, bir de şansımı 2014 güz döneminde deneyeceğim. Eylül sonuna kadar vakit muhtemelen kayıtlar için yeterli olacaktır.

Yazının karışıklığı için kusura bakmayın, aceleyle yazılmış bir yazı oldu. Tekrar teşekkürler.
  • merhaba
    ben öncelikle şunu merak ediyorum askerlik kanun degıstı ama kaçaklar vs. gbt de cıkacak tı en son acaba şimdi cıkıyormu, yada nezaman cıkmaya baslıcak bunu aydınlatırsınız çok sevınırım!!!! ayrıca bana son yoklama kagıtı geldıgınde acıkoeretım kayıt olmustyum ben ce ek c formu gonderdım sizce sonuc ne olur ve sonucu nasıl ogrenebılırım ertelenmemısse aralıgın 20 sınde yurtdısına gıdecegım bıletım alınmış problem olurmu havalımanında yurtdısı yasagım olmadı halde sadece asker kacagından ne gıbı problem olabılır simdiden tesekkur ederım Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömer5507

merhaba
    ben öncelikle şunu merak ediyorum askerlik kanun degıstı ama kaçaklar vs. gbt de cıkacak tı en son acaba şimdi cıkıyormu, yada nezaman cıkmaya baslıcak bunu aydınlatırsınız çok sevınırım!!!! ayrıca bana son yoklama kagıtı geldıgınde acıkoeretım kayıt olmustyum ben ce ek c formu gonderdım sizce sonuc ne olur ve sonucu nasıl ogrenebılırım ertelenmemısse aralıgın 20 sınde yurtdısına gıdecegım bıletım alınmış problem olurmu havalımanında yurtdısı yasagım olmadı halde sadece asker kacagından ne gıbı problem olabılır simdiden tesekkur ederım Saygılar.

Bu aralar uygulamalar değiştiği için gbt gibi kontrole dayalı konular ne oldu bilemiyorum fakat trafikte gbt kontrolüyle asker kaçağı tespitini hiç görmedim. Uygulamaya geçilse dahi bu yıl başından sonra gerçekleşir.

Durumunuzu tam anlayabilmem için yaş mezuniyet tarihi yada açıköğretime kaydolunan yıl ve daha önce tecil hakkı kullanıp kullanmadığınızı bilmem lazım. Daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.

• Mehmet K. kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yardımcı oldugunuzdan dolayı;
    ben şimdi 12.08.1993 dogumluyum bundan 3 sene önce aksaml lısesıne kayıt oldum acıkoretımden tasdıknamemı alıp ve sonra, ogunden buyana kadar hiç böle ciddiye almadım ertelıcegımden dolayı ve gecen seneertelıcektım ve kesın olurdu tecılım ama aksam lisesi evraklarımı vermedı kaybettık falan soledıler ve benbu arada calıstıgım için pek ilgilenmedım acıkçası ve o sene bıttı geldık bu seneye evime ilk kez bir tebligat geldi MSB gından teblıgatta3 tane not var 1. son yoklamanınzı yattıpmamanızdan dolayı kacak durumundasınız dıyor 2. idari yaptırım fdalan diyor ve,3. ise ileride üzücü durumlarda karsılasmamak ıcın ögrenci hapıs vs. durumuznuzu bıldıren belgeyı subenıze gonderınız dıyor. gonderım tarıhı 22 agustos benım elıme gectıgı tarıh 28-29 tarıhlerı arasında pek hatırlamıyorum sımdı ben bu tarıhten 2 2 bucuk hafta once acıkoretımde kayıt olmustum ve gittim ek c formu gonderdım askerlık subesıne samsuna taahütlü ve hala bilmiyorum sonucunu noldu dıye birazda gercekten korktugum için ben hazıranda yurtdısna gıtmıstım nişanım vardı orada simdi ise 20 aralıkta gıdecegım evlenmeye bıletımıde almısım iadesiz 1 aylıgına bin küsüre eger böle talihsiz olay basıma gelırse ben bıterım yani! sayın tayyip bey biyandan iyi haber verdi ama ikinci gunu nıyetı ortaya cıktı şimdi benım ne yapmam lazım diyelimki kacak olarak göründüm ee benım dügünüm ne olacak orada ben suçlu degılım katıl degılım aranıyorda degılım yurtdısına dugunume gıdemıcekmıyım kaçak durumunda oldugum için?? benım en çok ögrenmek istedigim gbt olayı basladımı ve benim her ihtimale karşı nasıl bir yol izlemem gerekir?! Saygılar.

• Öncelikle canınızı sıkmayın çünkü siz öğrenci olduğunuzu gösteren belgeyi göndermişsiniz. Harç parasını da normal yatırıyorsanız (1-2 harç yatırmayı unutmanız pek önemli değil) çekinecek bir durum kalmıyor.
    Eğer ben durumumu netliğe kavuşturmak istiyorum derseniz yanınıza öğrenci belgenizi alın direk askerlik şubesine gidin tecilinizin bitiş tarihini sorun veya iş yeri için durum belgesi isteyin. Sistemde gözükmüyorsa belgenizi verirsiniz işleminizi yaparlar.

Trafik polislerine değilde jandarma trafiklere dikkat etmeniz gerekiyor bu arada, bilmeyen arkadaşlarında bilgisi olsun.
  • merhaba iyi akşamlar ben birşey ögrenmek istiyorum, acaba bu gbt olayı başladımı bu ayın 2o sınde yurtdısına gıdecegımde bilgisi olan varmı gbt de cıkıyormu yoksa 2014 te mi çıkacak gbt ye????
  • Merhabalar!Askerliğinizi 38 yaşana kadar erteleme (Tecil) işlemleri için yardımcı olabiliriz.mitotoi group.Bilgi için mitotoi@gmail.com Saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.