Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (374. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.513
Cevap
122
Favori
1.007.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgim yok ama askerlik şubesine gidip rapora itiraz edin, belki işe yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkovic kullanıcısına yanıt

Askerlik Kanunu Madde 14/4'e göre sanırım hastaneyi değiştirmek zor gibi. Askerlik şubesine gittiğiniz zaman sorarsınız, onlar kesin cevabı verirler.

• IO kullanıcısına yanıt

Merhaba, yazınız eski ama yine de sormak istiyorum. Metinde 33d'lerin muaf kapsamına girdiğine dair bir ifade yok bence. Keşke olsa fakat 20 kere okudum, yine de muaftır şeklinde bir anlam çıkaramadım. İtirazımızı neye dayanarak yapmamız gerekiyor?

Ben geçen sene 33D'ye girmeme rağmen 33C'den erteleme aldım. 33C'de diyor ki: a,b,d dilimlerindeki hastalıklarin tedavi ve nekahet halleri. burası tamam, sözde kilo vereceğiz vs. diye bir senelik erteleme aldık. Şimdi ikinci kontrolde 33D'e verilecek C verirlerse direkt itiraz zaten, veremezler tekrardan. 33D açıklamasında diyor ki subay ve astsubaylarda 1 senelik zayıflama rejiminden sonra uygulanır. Biz er-erbaş olduğumuz için, bize direkt muafiyet mi vermeleri gerekiyor yoksa sonuncu (üçüncü) muayeneye kadar erteleme mi vermeleri gerekiyor. Burada bir karışıklık var. Buna dayanarak muaf vermezlerse itiraz edilebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 8 Eylül 2024; 3:29:39 >
  • 2. İşlemi olanlar sizin raporda ne yazıyor kaçıncı işlem (sağlık fişine göre) kısmında

• Kartes35 K kullanıcısına yanıt

Askerlik şubesine gidin sınıflandırmam yapıldı ama hastaneye sevk istiyorum diyin. Sebep bile sormuyorlar. Size bir dilekçe imzalatıyorlar. Genelde dilekçe hazır. Altta boş bir yer var. oaraya Obezite sebebiyle hastaneye sevk istiyorum yazıyorsunuz sonra sizi aile doktoruna yönlendiriyorlar. Ardından aile doktoru kilonuzu vs ölçüyor hasteye gönderiyor. bir belge ile hastanede sağlık kurulu diye bir bölüm var oraya gidiyorsunuz. belgeyi teslim ediyorsunuz o size bir kağıt veriyor o kağıtta ki doktoraya görüşüp imzaları yapıyorsunuz. bu kadar.

• arktanjant A kullanıcısına yanıt

Kaçıncı İşlemi (Sağlık Fişine Göre) 2 

• Herkese selamlar arkadaşlar,

Güncel olarak yaşadığım süreci elimden geldiğince detaylı şekilde anlatmaya çalışacağım. Belki bazılarınızın aklındaki sorular giderilmiş olur.

Sağlık kurulundan yaklaşık 2-3 saat önce çıktım ve ilk muayenemde direkt olarak muaf verildim. Açıkçası nasıl olduğunu ben de anlamadım. Çünkü boyum 173 cm, kilom ise 107 kg. Benimle aynı boyda olup daha kilolu ya da daha kısa ve daha kilolu arkadaşların erteleme aldığını görmüştüm. Bu sebeple aklımda muaf olabileceğime dair en ufak bir ihtimal yoktu. Ama bir şekilde oldu. Sanırım biraz doktorun inisiyatifinin de etkisi olan bir durum var, burada yorum size kalıyor ben emin olamadım çünkü.

Dürüst olmak gerekirse dediğim gibi direkt muaf olacağımı düşünmediğimden benim için şaşırtıcı bir sonuç oldu ve birazcık da garip bir hüzün oluşturdu bu durum, kendimi kötü hissetmedim desem yalan olur.

Genel olarak süreç şu şekilde gerçekleşti:

·        07.09.2024 tarihinde e-Devlet askerliğim sayfasından başvurumu yaptım (Tecilim Kasım ayında bitecekti).

·        09.09.2024'te aile hekimime gidip askerlik kontrollerini yaptırmak istediğimi söyledim. Doktorum e-Nabız’dan geçmişimi kontrol etti ve kan grubumun sistemde olmadığını, bunun görünmesi gerektiğini söyledi. Ertesi gün sabah için kan vermem gerektiği konusunda randevu verdi.

·        10.09.2024 sabahı gidip kan verdim. Kan sonuçlarının ertesi gün öğleden sonra çıkacağını söylediler. Böylece bugünü de boşa geçirmiş oldum.

·        11.09.2024'te kan grubum sisteme işlendi ve işlemlere başladık. Kilo ve boy ölçümü yapıldı: 173 cm boy, 107 kg kilo olarak ölçüldüm.

·        Burada bazı arkadaşlar "kilo ve boyum şu, doktor biraz ters birisi sevk verir mi" gibi yorumlar yapmıştı. Aile hekiminde gördüğüm kadarıyla doktorun pek bir yorumu yok (tabii kilo ve boy yanlış ölçülmediyse). Çünkü benim için boy ve kilo bilgileri sisteme girildiğinde direkt olarak hastaneye sevk yazısı çıktı. Aile hekimi herhangi bir işlem yapmadı, sadece hangi polikliniğe sevk edileceğimi seçti, benim için bu dahiliye oldu. Gideceğiniz hastane ise muhtemelen ikametgâh adresinize göre en yakın olanıdır. Bunu da doktor seçmiyor. Bu işlemlerden sonra elinize iki sayfa kâğıt veriyorlar: biri muayene kâğıdı, diğeri sevk kâğıdı (benim bu kâğıtlarla ilgili bir sorunum oldu, onu sonraki adımda anlatacağım).

·        12.09.2024'te randevu almadan sabah 8.30 gibi direkt hastaneye gittim. İlk olarak dahiliye için kaydımı açtırdım.

o  Doktora kilodan dolayı sevkim olduğunu söyledim ve "sağlık kuruluna giriş yapılacak" şeklinde bir not yazdı. Sağlık kurulu sekreterliğine gitmem söylendi.

o  Sekreterliğe kâğıdı verdim, ardından evrak bölümüne ve diyetisyene gidip boy-kilo ölçümü yaptırmam istendi. Evrak bölümünden bir barkod aldım, diyetisyende boy-kilo ölçümü yaptırdım buradaki sonuç aile hekimindeki sonuçlarla aynı çıktı.

o  Bu işlemlerden sonra tekrar kurul sekreterliğine gittim. Evrakları incelediler ve aile hekiminin verdiği evraklardan birinin eksik olduğunu söylediler; sevk kâğıdım yoktu. Önceki maddede bahsettiğim sorun buydu. Aile hekimim, bir sevk ve bir muayene kâğıdı vermesi gerekirken iki tane muayene kâğıdı vermiş. Kâğıtların fontları/yazı boyutları farklı olduğu için aynı kâğıt olduklarını fark etmedim bende. Hastaneden çıkıp aile hekimine giderek sevk kâğıdımı aldım ve hastaneye dönüp kaldığım yerden devam ettim. Kurul sekreterliği girişimi yaptı ve dahiliye doktorunun teşhisini yazacağı bir kâğıt verdi.

o  Tekrar dahiliye doktorunun yanına gittim. Doktor önümde, burada da çokça paylaşılan ve aşağıda ekleyeceğim tabloda yer alan değerleri içeren mevzuat dosyasını çıkardı ve ilgili maddeyi aradı. Madde 33 olduğunu söyledim, konu hakkında bilgim olduğunu fark etti ve bana askere gitmek isteyip istemediğimi sordu. Ben de gülümseyip bir şey söylemedim. Anladım seni ben dedi ve Madde 33d'yi kağıda yazıp kurul sekreterliğine gitmemi istedi. En başta bahsettiğim inisiyatif konusu tam olarak burada devreye giriyor sanırım nasıl muaf verildiğini gerçekten anlamadım.

o  Tekrar sekreterliğe gittim ve bana öğleden sonra saat 2'de kurula gelmem gerektiğini söylediler. Saat 14:00’te kurula gittim, kurul oldukça kalabalıktı, genellikle yaşlılar bekliyordu. Benim sıram en sondaydı. Askerlik için gelen 2 ya da 3 kişi daha vardı. 1-1.5 saat kadar sonra sıra bana geldi ve içeri çağrıldım.

o  İçeride yaklaşık 10 kişi vardı. Başhekim olduğunu düşündüğüm (emin değilim) doktor direkt bana askere gitmek isteyip istemediğimi sordu. Esprili ve rahat bir ortamdı, hatta başka bir doktor "Kim istemez ki" şeklinde şaka yaptı, ben de güldüm. Daha tam cevap vermeden başhekim(!) "Muaf işlemlerin tamam, 3-5 güne e-Nabız’a düşer. Düştüğünde askerlik şubesine giderek işlemlerini tamamlayabilirsin, askere gitmene gerek yok" dedi. Ben de teşekkür edip çıktım.

Şimdilik süreç bu şekilde gerçekleşti, elimden gelen şekilde detaylı açıklamaya çalıştım. Henüz rapor sisteme yansımadığı için şubedeki işlemleri tamamlamadım ama orada sorun olacağını sanmıyorum. Kurul sonucu neyse odur diye düşünüyorum. Sonraki süreci tamamladığımda burayı güncellerim.

14.09.2024 e-devleti kontrol ettiğimde hastane tarafından verilen muaf raporum yansımış olarak gözüküyor. Fakat, askerliğim kısmında hala yıl sonuna kadar tecilliyim, orada muafiyet durumum yazmıyor. Buraya ne zaman yansır bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Ekleyeceğimi belirttiğim kilo-boy tablosu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarild -- 14 Eylül 2024; 15:36:12 >

• jarild J kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam keşke tüm süreçler böyle olsa. Hangi şehirde girdiniz heyete?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Marikruz kullanıcısına yanıt

Ankara'da süreçler gerçekleşti.

• Arkadaşlar, ikinci kontrol için önce askerlik şubesi ardından aile hekimi ve son olarak hastane şeklinde yapıyoruz işlemleri değil mi?

Askerlik şubesine gitmeden işlemleri halletmek mümkün mü? E-devlet üzerinden şube işlemlerini yapabiliyor muyuz? İlk kontrolde şubeye gitmeden e-devlet üzerinden işlemleri başlatmıştım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 17 Eylül 2024; 4:2:14 >
  • mrmontag M kullanıcısına yanıt

Ben de aynı şekilde ilk işlemi yaptım. İlk işlemden 2-3 ay sonra şubeden arayıp tebligat amacıyla gelmem gerektiğimi söylediler. Gittiğimde ikinci işlem için şubeye gelmem gerektiğini yazan bir belge verdiler. Bu belge ile işlemleri devam ettireceksin dediler. İkinci işlemim kasım ayında. Doğrudan şubeye gideceğim belge ile. Daha önce bu işlemleri geçiren başka arkdaşlara sordum. Hiç şubeye gitmeden ve belge almadan işlemleri tamamlayanlar olmuş. Öyle işte, herkes farklı bir tecrübe yaşıyor...

• osos11 O kullanıcısına yanıt

İlginç gerçekten. Beni kimse arayıp şubeye gel demedi. Belki şehirden şehire uygulamada farklılık gösteriyor olabilir.

• mrmontag M kullanıcısına yanıt

Ankara'da böyle oldu. Böyle oldu ama böyle olmayanlarda var. İlginç...

• Arkadaşlar 1 sene erteleme alanlar ekranında ne yazıyordu veya böyle birşey var mıydı sizde yoksa napmam lazım beş ay oldu hastaneye gideli benim yoklama başvuru yeri açık oraya tıkladım bana bu ekran çıktı

• Enteresan olabilecek bir iki sorum var.

İlk ertelemenin bitişi Kasım 20. Edevlet 20 Kasıma kalan günleri sayıyor. 20 Kasım sonrasında ne yazıyor sistemde? Ne durumunda oluyorum?

Aynı hafta erteleme süresi bittikten 1 ya da 2 gün sonra yurtdışı seyahatim var iş amaçlı. Yurtdışı çıkışında sorun olur mu sizce?

• Hagajaaj H kullanıcısına yanıt

Bende işlemlerden 2 hafta kadar sonra bu ekran gidip 1 yıldan geri saymaya başladı. 1 yıl tecil verdiler yani.

• bugün 2. muayeneye gittim eve geldiğimde enabizdan baktım ve tanı e66.0 olarak girilmiş. geçen sene ise e66.8 olarak girilmişti. bildiğim kadarıyla üç yıl ertelemeden muaf olması için aynı tanı olması gerekiyor fakat kodlar birebir aynı değil, sadece kökleri aynı. bundan ötürü bir sıkıntı çıkar mı? bu şekilde farklı e66 kodlarıyla muaf alan oldu mu, bu konuda yönetmelik nasıl işliyor? ona göre itiraz mı etsem diye düşünüyorum çıkacak sonuca/rapora

kurula cuma çıkacağım acaba kurulda belirtsem mi bu durumu

"1. Geçici hastalıkları olanlar hakkında verilen ‘‘Ertesi Yıla Bırakma’’ ve ‘‘Sevk Geciktirmesi’’ kararlı raporların süreleri ilk rapor tarihinden itibaren aynı tanı ve kararlı hastalıklar bakımından üç yılı geçemez. Üç yılın hesabında ilk rapor tarihi esas alınır.  

2. Farklı tanı ve kararlı geçici hastalıklar bakımından üç yıllık süre yeniden başlar."

deniliyor ya şimdi. acaba buradaki tanıdan kasıt 33c maddesinin kendisi mi? lütfen biri yardımcı olsun yarın şubeye de gidip soracağım ama tecrübesi olup bunu yaşayan varsa bir bilgi verse çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 24 Eylül 2024; 23:40:38 >

• Selamlar aralık ayında bedelli başvurusu yapmayı planlıyorum ama kilodan dolayı sorun yaşar mıyım bilemedim. Boy 1.78 kilo 112

En fazla kaç kilo olmalıyım muayene olmadan verebildiğim kadar kilo vermeyi planlıyorum.

• DaenerysStormborn kullanıcısına yanıt

Her iki raporda da; SYY TANILARI kısmında 33C ve KARAR kısmında ERTESİ YILA BIRAKMA şeklinde yazıyorsa sıkıntı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 25 Eylül 2024; 5:45:48 >
  • PickPower kullanıcısına yanıt

178 cm boy için 105 kilo ve altına inmeniz gerekir yoksa bir senelik erteleme alırsınız.

• 
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.