Yaklaşık 1 senedir kullandığım anakart ya son bios güncellemesinden sonra ya da windows kurulumundan sonra akşam kapatıp, sabah açarken 2-3 defa görüntü gelmeden reset atıp bios sıfırlayıp o şekilde görüntü veriyor, önce bios pili bitmiştir diye düşündüm ve yeni pil alıp mevcut pili değiştirdim fakat bir değişim olmadı, bu sabah tekrar aynı sorunla karşı karşıya kaldım. Akşamları elektrik gitmemesine rağmen bu sorun ortaya çıkıyor. Sorun ortaya çıktığından beri dikkatimi çeken bir husus var, o da ethernet portundaki ışığın bilgisayarı kapattığımda sönmesi, bios sıfırlamaları olmazken oradaki ışığın akşamları hiç kapandığını görmezdim bilakis ışık sönsün diye güç kaynağındaki anahtardan da kapatıyordum bilgisayarı lakin şu anda hiçbir şekilde gücünü kesmiyorum. En son dün gece bilgisayarı kapatmadan evvel tamamen standart ayarlarla bıraktım, işlemci frekans ve voltaj otomatikte, ram frekansı XMP - 3000 yani ram'lerin kutusunda yazan frekansta. Günlük kullanımımda da işlemciyi 4200e sabitleyip 1.225v ile besliyordum, ramler'i de 3200de çalıştırıyorum. Sistem bileşenleri: Asrock Fatal1ty B450 Gaming ITX/AC Bios v. 4.10 Ryzen 5 3600 Corsair Vengeance 2x8 3000mhz DDR4 GTX 1660 Super Highpower 500w 85+ 1TB Nvme ssd 2TB 3.5" hdd 1TB 2.5" hdd Bu sorunu yaşayan başka birini görmedim internette, yardımcı olursanız çok sevinirim |
Bildirim