Şimdi Ara

ASROCK B450I Fatality sabah açarken bios sıfırlanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 senedir kullandığım anakart ya son bios güncellemesinden sonra ya da windows kurulumundan sonra akşam kapatıp, sabah açarken 2-3 defa görüntü gelmeden reset atıp bios sıfırlayıp o şekilde görüntü veriyor, önce bios pili bitmiştir diye düşündüm ve yeni pil alıp mevcut pili değiştirdim fakat bir değişim olmadı, bu sabah tekrar aynı sorunla karşı karşıya kaldım.

Akşamları elektrik gitmemesine rağmen bu sorun ortaya çıkıyor. Sorun ortaya çıktığından beri dikkatimi çeken bir husus var, o da ethernet portundaki ışığın bilgisayarı kapattığımda sönmesi, bios sıfırlamaları olmazken oradaki ışığın akşamları hiç kapandığını görmezdim bilakis ışık sönsün diye güç kaynağındaki anahtardan da kapatıyordum bilgisayarı lakin şu anda hiçbir şekilde gücünü kesmiyorum.

En son dün gece bilgisayarı kapatmadan evvel tamamen standart ayarlarla bıraktım, işlemci frekans ve voltaj otomatikte, ram frekansı XMP - 3000 yani ram'lerin kutusunda yazan frekansta. Günlük kullanımımda da işlemciyi 4200e sabitleyip 1.225v ile besliyordum, ramler'i de 3200de çalıştırıyorum.

Sistem bileşenleri:

Asrock Fatal1ty B450 Gaming ITX/AC Bios v. 4.10

Ryzen 5 3600

Corsair Vengeance 2x8 3000mhz DDR4

GTX 1660 Super

Highpower 500w 85+

1TB Nvme ssd

2TB 3.5" hdd

1TB 2.5" hdd

Bu sorunu yaşayan başka birini görmedim internette, yardımcı olursanız çok sevinirim

• up!

• Aynı Anakartı kullanıyorum.Ama hic oyle bir sorun yasamadım.3900X 4.20 Biosu ile kullanıyorum.

Psu da Seasonic 750W Gold, 1650 Duz Inno3D Vga var.

Psu ile alakası olabilir mi?Bilmiyorum.

• Bilemiyorum, ilginç yanı dün gece yaşamadım bu sorunu. Bios güncellemesi yapıp yine deneyeceğim akşama. Hocam bir de 3900X ile vrm'leriniz çok ısınıyor mu? ben 3600 ile ısındıkları için 8cm ufak bir fan taktım üstlerine bakacak şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MertBsk

Bilemiyorum, ilginç yanı dün gece yaşamadım bu sorunu. Bios güncellemesi yapıp yine deneyeceğim akşama. Hocam bir de 3900X ile vrm'leriniz çok ısınıyor mu? ben 3600 ile ısındıkları için 8cm ufak bir fan taktım üstlerine bakacak şekilde.

Ben standart kullaniyorum.Cunku standart sogutucusu var.Hic bakmadim Vrm ye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.