Şimdi Ara

ASRock G31M-VS2 anakart BIOS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asrock g31m-vs2 anakart bu. Pc 4 dk 22 sn de açılıyor yani çok geç. Kuzenimin bilgisayarı bu. Bende format atayım belki düzelir dedim fakat bios a girmiyor. Press DEL run setup yazıyor tıklıyorum o ekranda kalıyor hiç bir şey olmuyor 27 dk bekledim. Yani fark ettim DEL bir kere basınca klavyenin ışığı sönüyor. Sanki bilgisayar kapalıda klavyeye güç gitmiyor muş gibi. Bir kaç öneri okudum anakart pilini çıkart 5 dk bekle tak gibi denedim bu sefer geç açılan bilgisayar hiç açılmıyor. An operating system wasn't found yazısı geliyor CTRL+ALT+DEL tuşuna basıp yeniden başlatmamı istiyor bastıktan sonra ise hiç bir şey olmuyor ve klavyenin ışığı gene gidiyor ( USB klavye.)

HDD ' nin anakarta takılı kablusunu çıkarttım usb flashı taktım win 8.1 format atma ekranı geldi sonra tekrar HDD yi anakarta bağlayıp sürücüyü seçmek istediğimde '' Windows 1 sürücüsünün 2 bölümüne yüklenemiyor '' uyarısı var. Yani windows u kuramıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

ASRock G31M-VS2 anakart BIOS sorunu

bu ekranda kalıyor DEL tuşuna bastığımda ve klavyenin ışığı sönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brales -- 26 Mart 2015; 15:10:04 >

• o 5 dk bekleme işlemi BIOS'u resetlemek için söylenmiş. Eski bir PC ise BIOS pili bitmiş olabilir. Elinde yedeği varsa değiştirmeyi deneyebilirsin ama öncelikle bilgisayarı fişinden sök ve BIOS pilini çıkar ve power butonuna 3-5 kere tıkla cihazın üzerindeki statik elektriği al. Sonrasında pili takıp yeniden çalıştırmayı dene.

dipnot: bilgisayarın USB portlarına bağlı farklı bir cihaz olmadığına emin ol. Sadece klavye&mouse bağlı kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: punkerland

o 5 dk bekleme işlemi BIOS'u resetlemek için söylenmiş. Eski bir PC ise BIOS pili bitmiş olabilir. Elinde yedeği varsa değiştirmeyi deneyebilirsin ama öncelikle bilgisayarı fişinden sök ve BIOS pilini çıkar ve power butonuna 3-5 kere tıkla cihazın üzerindeki statik elektriği al. Sonrasında pili takıp yeniden çalıştırmayı dene.

dipnot: bilgisayarın USB portlarına bağlı farklı bir cihaz olmadığına emin ol. Sadece klavye&mouse bağlı kalsın.

Aynen eski bilgisayar malesef elimde yedek pil yok ya. Nerelerden bulabilirim ? Ekran kartı modeli fark ediyormu pil almak istediğimizde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brales -- 26 Mart 2015; 18:11:31 >
  • brales kullanıcısına yanıt
    yok kardeşim BIOS pili standart 2 lira birşeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

yok kardeşim BIOS pili standart 2 lira birşeydir.

Hocam bios pilini çıkarttıktan sonra hem bios a giriyor hem de pc daha hızlı açılıyor. Fakat HDD yi sata 1 e takıyorum sata 2 de gösteriyor biosta. Sata 2 ye takıyorum sata 1 de gösteriyor. Pilsiz kullanılır mı anakart ? Ne gibi bir işlevi var bu pilin anakartta ? Bios pili olmadan format atabilir miyim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Olmaz hocam pilsiz olur mu hiç, basit bilgiler için google' a yaz bios pili ne işe yarar diye.

Satayı istediği gibi göstersin sıkıntı olmaz.
  • quote:

Olmaz hocam pilsiz olur mu hiç, basit bilgiler için google' a yaz bios pili ne işe yarar diye.

Satayı istediği gibi göstersin sıkıntı olmaz.

Hocam pille girmiyor pc açılmıyor bile fakat pilsiz bios a giriyor. Sıkıntı şimdi ney tam olarak ? Ne yapmam lazım benim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS P7H55M-LX RAM Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    pili yeni mi aldın ?

anakart eskidir kesin, bios update deneyebilirsin kardeş.
  • quote:

pili yeni mi aldın ?

anakart eskidir kesin, bios update deneyebilirsin kardeş.

Hocam anakart değişeli 1 yıl olmadı. Pil de yeni değil sanırım bilmiyorum anakart değişirken değiştirdiler mi. Biosu nasıl update edebilirim ? Bilgisayar açılmıyor donup kalıyor masaüstüne gelmiyor. Biosun kendisinden mi update ediyoruz ? ( Pille bios a girmediği için pilsiz update edebilirmiyiz pc açılmadan bios update ediliyorsa eğer ? )
    Çok saçma bir vaka ilk defa görüyorum, bios update ' i araştır kendi anakartına göre buradan anlatmam mümkün değil hem birşey anlaşılmaz boşa yorarız kendimizi.

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Anladım PC açılsa güncelleyecem de bios u açılmıyor. USB takıp bios pili olmadan format atmayı deneyecem. Bios pili olmadan PC açılmaz mı ? HDD takılır sata 1 de görüyorda HDD yi fakat pc açıtıgımda An operating system wasn't found bunu yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brales

Anladım PC açılsa güncelleyecem de bios u açılmıyor. USB takıp bios pili olmadan format atmayı deneyecem. Bios pili olmadan PC açılmaz mı ? HDD takılır sata 1 de görüyorda HDD yi fakat pc açıtıgımda An operating system wasn't found bunu yazıyor.

Tamam işte içinde windows bulamıyor , yüklemeyi dene.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brales

Tamam işte içinde windows bulamıyor , yüklemeyi dene.

Şuan pilsiz atıyorum formatı hocam. Format ekranında suan. Formattan sonra sonucu söylerim yardımların için teşekkür ederim.
    Rica ederim kardeşim takipteyim konunu.
  • quote:

Rica ederim kardeşim takipteyim konunu.

Tamamdır hocam attım formatı win 8.1 i de kurdum :D Bios pili takılınca herşey kitleniyor fakat o olmadan gayet hızlı ve stabil çalışıyor suan update 3 e güncelliyorum masaüstü pc yi. Herşey için teşekkürler ÇÖZÜMÜ YAZIYOM BİOS PİLİNİ ÇIKARTIN :D Yan etkileri sadece 1 tane. Oda bios da yaptıgınız ayarları kaydetmiyor. Benim de öyle bir işim olmadığı için rahatlıkla pilsiz format atabildim. Ama tavsiyem bir pil alıp takıp öyle devam edin. ( Şahsen ben korkuyorum alıp takmaya tekrardan kitlenecek diye :D )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.