Şimdi Ara

Astra Classic 1.4i 16V Twinport veya Astra Classic 1.6i 16V Twinport

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Astra Classic 1.4i 16V Twinport Hb veya Astra Classic 1.6i 16V Twinport Hb

km de kaç ykr yakıyor bilgilendirirseniz sevinirim

• 1.6 Uzun yolda 5,4/100 lt. yakıyor.Şu ana kadar bütün uzun yol ortalaması asağı yukarı böyle.
    Şehir içinde 100 km de 7,5 'ten aşağı yakmıyor(mevsime -sıcaklığa göre değişiyor).
  • engin hocam. Eminmisiniz bu değerlerde yaktığına. Bu uzun yolda 170bin şehir içinde 235 bine falan tekabul ediyo.Benzinle mümkün değil. Zannedersem LPG değerlerini verdiniz.
  • Astra Classic 1.6i 16V Twinport

ş.dışı 6,2-6,5 lt/100 km.
    ş.içi 7,8-8,2 lt/100 km.
  • Benim de bu yakıtla ilgili bi sorum var. Uzun yolda en iyi ekonomi 5 nci viteste hangi devirdir. Mesela benim corsa 1.2 5 nci viteste 80 hıza ulaştığında 2600 devir filan oluyor. Dolayısıyla ideal hız denilen 90 a geldiğinde 3 bine yaklaşıyor. Bu durumda 3bin ekonomik mi yoksa 2500 devir mi ekonomik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: n a v y_35

Benim de bu yakıtla ilgili bi sorum var. Uzun yolda en iyi ekonomi 5 nci viteste hangi devirdir. Mesela benim corsa 1.2 5 nci viteste 80 hıza ulaştığında 2600 devir filan oluyor. Dolayısıyla ideal hız denilen 90 a geldiğinde 3 bine yaklaşıyor. Bu durumda 3bin ekonomik mi yoksa 2500 devir mi ekonomik.

düşük devir daha az yakıyor die biliyorum

astrada 5. viteste 3000 devirde hızı kaç oluyor

1,6 astra 280 ykr yakıyor

peki 1,4 ü kaç yakıyor deneyen war mı
  • 1,4 Astra 2001 model 105.000 km
    Şehir içi 10 litre şehir dışı 7 litre.
    Şehir içi dediğimizde şişli mecidiyeköy gibi çok yoğun trafik olan yerler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Corsa 1.4 16V Gls
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzanDogus

1,4 Astra 2001 model 105.000 km

Şehiriçi normal olabilir ama şehirlerarası bariz fazla bi değer. Tabii 120 hızın altına düşülmediği taktirde 7 lt yakabilir uzun yolda. Ancak ortalama 90-100 ile gidildiğinde 5,5-6 gibi bi değer yakması lazım.

Ben corsa ile sakin kullanımda şehiriçi 7,2 şehirlerarası 5,2 yakıyorum.
  • quote:

1,4 Astra 2001 model 105.000 km

çok yakıyor o zmn diesel seçeneğide yok classiclerde opel sevdasıda biter bu durumda ya abimi kandırıp focusu satıp yeni kasasını alıcaz yada 30 bine bi başka araç bulucaz
  • Şehirlerarası elde ettiğim en iyi değer 6,2 litre oldu , bu değerler bagaj full dolu ve aabada 4 kişi seyahat ederken elde edilen değerler , 6,2 lt 300 km yolu 80-90 gibi hızla giderek yakaladım , devamlı böyle kullanmayacağım için yazmadım , ama 7 lt rahatlıkla yakalanan değer...
    Şunuda unutmayın km yükseldikçe arcın yakıtıda artar , 1,4 2006-2007 classic astra lar daha az yakar bence...
    Bence 1,6 motor araç bak , yakıt olarak çok fark olmaz arasında , performansı epeyi farkeder , 30 000 ytl vereceksen ve yılda 20.000 km den aşağı düşmem diyosan dizel bak derim.
  • quote:

Şehirlerarası elde ettiğim en iyi değer 6,2 litre oldu , bu değerler bagaj full dolu ve aabada 4 kişi seyahat ederken elde edilen değerler , 6,2 lt 300 km yolu 80-90 gibi hızla giderek yakaladım , devamlı böyle kullanmayacağım için yazmadım , ama 7 lt rahatlıkla yakalanan değer...
    Şunuda unutmayın km yükseldikçe arcın yakıtıda artar , 1,4 2006-2007 classic astra lar daha az yakar bence...
    Bence 1,6 motor araç bak , yakıt olarak çok fark olmaz arasında , performansı epeyi farkeder , 30 000 ytl vereceksen ve yılda 20.000 km den aşağı düşmem diyosan dizel bak derim.

clasiclerin dizeli yok tek sorun o focus I de 30-35 kuruş yakıyor lpg ye cevircem ama artık 222 bini devirdi elimizde kalıcak yani bana patlıcak en sonunda zaten gecen gün araç gitmiyordu nedenini anlamadım

• Sumela61; kusura bakma geç oldu .
    Bu değerler bilgi ekranındaki değerler.Eğer sorun yoksa böyle. Eğer biraz basarsam yakıtı düşünmezsem 5,8-6,0 civarında yakıyor.Çok uzun yol deneyimim oldu ve kaç yaktığını da denerim ,sonuçlar hep bu civarda.(Bir de şu var fethiye-denizli-izmir arası yakıt acısından tutumlu bir güzergah.)
  • Focus dizel düşünülebilir
  • Arkadaşlar en ekonomik devir en yüksek viteste gidilebilen en düşük devirdir ki fazla gaza basmaya gerek olmadan daha düşük devirdede gidilebiliyorsa o hız her zaman daha az yakıt tüketimini sağlayacaktır ki astraların alt devirleri kuvvetli olduğundan motor kaldırıyorsa 70 km bile en üst viteste kullanılabilecek bir hızdırki vw nin dsg leritsi de en üst viteste 1400 devirde bile aracı defansif bir şekilde gaza basılırsa yola devam etmesine izin veriyor .
  • quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Arkadaşlar en ekonomik devir en yüksek viteste gidilebilen en düşük devirdir ki fazla gaza basmaya gerek olmadan daha düşük devirdede gidilebiliyorsa o hız her zaman daha az yakıt tüketimini sağlayacaktır ki astraların alt devirleri kuvvetli olduğundan motor kaldırıyorsa 70 km bile en üst viteste kullanılabilecek bir hızdırki vw nin dsg leritsi de en üst viteste 1400 devirde bile aracı defansif bir şekilde gaza basılırsa yola devam etmesine izin veriyor .

• erhaba arkadaşlar. 2006 model 1.4 astra g kullanicisiyim arabayı alalı 2 yıl oldu. Aldesa marka LPG var. Nerdeyse her yakıt aldığımda yakıtı hesaplarım uzun hesaplamalar sonucunda çıkan sonuç:
    Şehir dışı 90-100 km hız : 6.5 lt LPG
    Şehir dışı 110-120 hız: 7.5 lt LPG
    Şehir içi İst trafiği 11-12 lt LPG
    Şehir içi ankara Akyurt ilçesi trafiği 10-11 lt LPG
    Araçım 150 binde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.