Şimdi Ara

Astra H Arıza Kodu ECN119103 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
0
Favori
61.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    umarım bizim servis olayı anlar, ya da ben gene sinirlenmeden önce anlatabilirim(opel atm-pendik)
    saygılar
  • yeni yazılımı yükletenlerden cevap bekliyoruz... Arıza giderildi mi?
  • evet arkadaşlar...

yazılım sonrası durum nedir?
    bilgi verebilir misiniz?
  • arkadaşlar ben henüz gidemedim servise...20 mayıstan sonra gitme durumum var..tabi bu yazılımı yükleten arkadaşlar varsa sorunun düzelip düzelmediğini anlamamız için bir süre kullanmalılar araçlarını..umarım çözüm olur yazılım..ben yükletince msj yazacağım size..yükleten arkadaşların yorumlarını bekliyoruzz..
  • Merhabalar

Bende yazılım yüklemeden sonra sorun düzeldi depoyu fulledikten sonrada test ettim sitop etmedi. bede sedan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerhasgul

Merhabalar

Bende yazılım yüklemeden sonra sorun düzeldi depoyu fulledikten sonrada test ettim sitop etmedi. bede sedan var.

işte beklenen hayırlı haber
    yeni yazılım yükleten diğer arkadaşlardan da teyit bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerhasgul

Merhabalar

benim anlamadığım nasıl test edebiliyorsunuz ki? çünkü bu hatayı her an verebiliyor, öyle belli bir durumda mutlaka bu hata çıkıyor diyemiyoruz ki? o yüzden birkaç hafta, hatta birkaç ay sonra "tamam artık olmuyor.." dememiz gerekmiyor mu?

yoksa bilmediğim bir yöntem mi var, hatanın hala var olduğunu anlamak için? Ben bu hatayı alınca servise gittim, hiç birşey yapmadılar. şu an itibariyle bir daha hata almadım. şimdi benim araba iyileşmiş mi oluyor?

Gerçekten, anlamak için soruyorum, polemik yaratmak için değil. saygılar...
  • yaklaşık bir ay önce enjektörler değişti. yazılım attılar.

maşallah bir sorun yaşamadım.inş da yaşamam.

ayrıca yakıt tüketimim düştü.boscha giden enjektörler tamir edildikten sonra düzelme olmamıştı.ort tüketim düşeceğine arttı.ama enjektör değişince sorun kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliihh23 -- 11 Mayıs 2011; 17:05:06 >
  • hala kesin bir sonuç yok gibi?
    ve @pitoro arkadaşımızın da dediği gibi bende de uzun süre sorun olmamıştı, şimdi yine var ama ben kaşınıp uzunca bir yoldan sonra bilerek denemiştim, hemen hiç çekinmeden arızayı verdi?
  • Merhabalar

Arızanın nasıl verdiğini bildiğinden test ede bildim.

araçla 10 km yakın gittikten sonra bir yere aracı çekiniz ve kapatın 10 sn sonra aracı çalıştırın ama gaz pedalına basmayın araç çalıştından sonra 2 veya 3 sn sonra sitop ediyor.

tabi her sefer yapmıyor ama 10 çalıştırmanın 7 sinde muakkak yapıyor. birde devir ipresini gözlemleyin ilk çalıştığında ipre yukarı çıkıyor sonra 9 altına iniyor eğer sitop etmez ise çok az yükseliyor. yükselmediğinde ise sitop ediyor. belki arıza alan vardır ama haberleri yoktur. kontağı ilk cevirdiğinizde yanan ışıklardan sönenler oluyor bunların içinde motor ışığıda sonmesi gerekiyor. eğer sönmüyor ise araçta arıza vardır. araç çalıştıktan sonra ışık sönüyor tabi arızasına göre değişiyor.
  • Merhabalar
    benim aracımda 2011 model 2000 km bu bahsettiniz arıza yok bende cok şükür
    ama motor ışığı araç çalıştıktan sonra sönüyor ayrıca gaz-fren pedalina basınca hiç hir arıza kodu cıkmıyor
    servisede sordum arac çalıştıktan sonra söner dedi
    YouTube ki videolarda baktım ordakilerde de araç çalıştıktan sonra sönüyor
    burda birkaç yorum var arac calıştırmadan sönecek yazıyor
    bunun doğrusu nedir???
  • quote:

Orijinalden alıntı: syhgül

Merhabalar
    ama motor ışığı araç çalıştıktan sonra sönüyor ayrıca gaz-fren pedalina basınca hiç hir arıza kodu cıkmıyor
    bunun doğrusu nedir???

motor calistiktan sonra sonmesi uyari veriyor demek, normalde kontagi cevirip beklediginizde diger isiklarla beraber sonmesi lazim. eger motor calisirken de sonmuyorsa o zaman ciddi bir ariza var demek oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syhgül

Merhabalar
    bunun doğrusu nedir???

araba resmi ve üzerinde ingiliz anahtarı şeklinde olan simge kontağı açtıktan sonra diğer lambalarla birlikte sönmesi gerekir .eğer sönmüyorsa sistem bir arıza kaydetmiş demektir . sönmeyen lambalar yağ lambası,akü şarj lambası ,sağ tarafta motor elektroniği lambası,elfreni çekik ise elfreni lambası bunların haricinde tüm lambaların kontağı açtıktan 5-10 saniye sonra sönmesi gerekir.

• benim arabaya yeni yazılım atılmamış.
    bu yazılım sonradan çıkmış

bugün arıza verince servis yeni yazılımı yükledi bakalım.
  • son mesaj 14 mayıs 7 gün geçmiş kimse birşey yazmamış arkadaşlar yeni yazılım attıranların durumu nedir şuana kadar sorun yaşayan varmı?
  • bende bekliyorum,
    o şekilde geziyorum sanırım 1 ay oldu,
    inşallah en kısa sürede olumlu bir cevap alırız
    saygılar
  • Arkadaşlar,

ben bu yazıları okumadan önce hafta içerisinde UŞAK - USAŞ tan astra sedan siprarişi vermiştim.
    aracım bir hafta on gün içerisinde gelecek. aracı sıfır alacagım fakat içerisindeki yazılımın hata veren yazılım olma ihtimali var.
    servisi arayıp son yazılımı güncellettikten sonra mı alayım yoksa arza cıkar mı cıkmaz mı diye bekleyeyim mi?

selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakanGurol

Arkadaşlar,

ben bu yazıları okumadan önce hafta içerisinde UŞAK - USAŞ tan astra sedan siprarişi vermiştim.
    aracım bir hafta on gün içerisinde gelecek. aracı sıfır alacagım fakat içerisindeki yazılımın hata veren yazılım olma ihtimali var.
    servisi arayıp son yazılımı güncellettikten sonra mı alayım yoksa arza cıkar mı cıkmaz mı diye bekleyeyim mi?

selamlar

Arkadaşlar tavsiyesi olan yok mu?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar,

selamlar

Arkadaşlar tavsiyesi olan yok mu?

Aracınız 2 yıl garanti kapsamında olacak. Yeni yazılım çıkınca zaten ücretsiz olarak yetkili serviste yükelyecekler. Bence beklemeyin, aracınızın keyfini çıkartın.

• arkadaşlar bende 2011 opel astra classic dizel düz vites siparişi verdim fakat sitede araçla ilgili bu sorunu okuıduktan sonra açıkçası pişman oldum.Aramış olduğum servislerde(bilgi almak için) bu hatayı inkar etmiyorlar fakat son çözümlerden sonra düzelmeler olduğu söylendi.Servise giden arkadaşlar sorunlarının devam edip etmediklerini yazarlarsa bizim gibi yeni araç alanlar için önemli bir paylaşım olacaktır.Şimdiden teşekkürler.İnşallah bu sorun kısa sürede çözülür.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.