Ben HB bir araç almak istiyorum. Uzun zamandır da araştırıyorum. Astra ve Leon arasında kaldım. İkisi arasında çok büyük bir fark yok gibi. Leon'un iç tasarımı pek güzel değil bilindiği gibi, fakat dış görünüşü bu hatayı affettiriyor Astra ise hem iç hem dış tasarımda oldukça güzel. Astra alırsam 1.6 115 hp, Leon alırsam 1.4 125 hp almayı düşünüyorum. Ama en büyük problemim ikisi arasındaki maddi fark. Para babamın cebinden çıkacağı için fazla yük olmak istemiyorum 2009 modellerde arada neredeyse 10 milyarlık fark var. Okuyanların bir çoğu Leon'a vereceğin parayla git Golf al diyebilir ama onu istemiyorum. Sizce hangisini almak daha mantıklı olur? Her türlü fikre açığım çünkü kafam epey karışmış durumda. Şimdiden teşekkürler
LEON 1.4 lt TSI 125 hp Stylance 41.600
bence
Şu an Astra 1.6 Cosmolar 38.000 civarında.
leonun iç görüntüsü bencede hoş değil ama motorları gayet başarılı.2.0 tfsı ikinci elde 38 bin falan.genede astra alırdım
Astra Cosmo al
Astradan şaşma arkadaşım bence.. sonradan astra almadım dıye pişman olursun
Kesinlikle içini hiç begenmiyorum Leonun 1.3 CDTI 90 hp Hb astra 39.444.00 YTL
quote:
Orjinalden alıntı: rocky_m5
leonun iç görüntüsü bencede hoş değil ama motorları gayet başarılı.2.0 tfsı ikinci elde 38 bin falan.genede astra alırdım
1.4 tsı ilk çıktıgında 36.ooo ytl ye satılmadımı arkadaşlar bence çok leon için
Leonun içi çok sıkıcı, o arabanın dışına bu kadar gayret edip şekil verdikten sonra bu kadar iç bayıcı bir ön konsol ve oturma biçimi vermek çok büyük kayıp olmuş. Stylance donanımı astranın yitirdiği birçok donanımı üstünde barındırıyor ( işte katlanabilir aynalar , lastik hava ölçümü, çift kilitlemeli kapı kilidi, kemer takma uyarısı) ancak eksileri de mevcut örneğin torpido gözü ışıksız, kol dayama yok, doğru düzgün bir yol bilgisayarı yok, Aracın yolda gidiş konforu sert süspansiyonu nedeniyle astradan daha düşük seviyelerde , direksiyonu sistemi çok iyi, çok net , rahat kullanımlı, yüksek hızda biraz fazla yumuşak kalıyor gibi geliyor bana ama sadece leon kullanan birisi duruma adapte olacaktır. Gelelim en büyük artısına , golften transfer ettiği 1.4 125 beygir motor çok başarılı aracı almadan önce bu kadar başarılı olacağını düşünmezdim. Çok rahat sürüşlere olanak veriyor, vites değiştirme olayı torkun çok çabuk yükselmesiyle asgariye inmiş . Bu nedenle araçları biraz daha inceleyip, çoklu deneme sürüşlerine çıkmanız sonra karar vermeniz daha doğru olur, bir sürü bayi var bunlarda farklı farklı deneme sürüşü yapılabilir. Mantıktan çok zevkiniz sizi yönlendirirse daha iyi bir seçim olur.Çünkü 2 aracın biribirine net bir üstünlüğü yok , ne beklediğinize göre olayın seyri değişir.
Leon bir çok kişiye göre çok sportif bir araç olabiliir fakat bence Leon'un çok basık bir iç mekanı var. Camlar çok küçük kalıyor. Ön görüş açısı çok dar ve arabanın önünü görmek neredeyse imkansız. Arabanın koltuğuna oturduğunda sanki çukura oturuyorsun hissi uyandırıyor. Oysa Astra hem spor olmasının yanı sıra belli bir ağırlığı da var. İçi çok rahat ve ferah. Dış görünüş desen bence piyasadaki bu segmentteki araçlar içinde en güzeli(Golf dahil) Bana göre araçta kullanılabilirlik çok önemli. Astra sana istediğin konforu, sürüş keyfini ve her türlü görselliği sağlar. Astra al. Enjoy veya da Cosmo.