Şimdi Ara

Astra tiptronik kullanımı !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bayramdan önce Opel bayiisnde Astra sedan otomatik vites aracı incelemiştim vitesi biraz ilginç geldi aynı joystick gibi duruyo. kullananlar deneyimlerini, nasıl kullanıldığını anlatabilirlermi. yakın zamanda araç almayı düşünüyorum ve astra' da adaylardan birisi

teşekkürler

• Ben 2008 astra sedan easytronic sahibiyim, vitesin kullanımı normal otomatik vitesten çok farklı değil ama istersen o joystikle manuel olarakta kullanabilirsin ayrıca yakıtı tüketimide oldukca güsel şehir içinde 7.7 litre yakıyor , ben tavsiye ederim
  • Şahsım adına güzel vitestir derim. İncelemekten çok denemenizi öneririm.

Az yakar, vites geçişleri kişiye göre değişir. Kimisine iğrenç gelir kimisine göre düzden iyi der. Geçişler sarsıntılıdır. Ayağını gazdan çekersen sarsmaz. Tabi gazı döşemeye yağıştırmadıysan.

@sert23: Hocam çok yakıyor senin sedan yav.
  • ya açıkcası bence kullanılacak bişey değil,düz vitesin hamallığına katlanıyım genede onu çekmem şahsen..dizel easytronik kullandım çok kötü berbat hatta
  • http://forum.donanimhaber.com/m_26669361/mpage_1/key_/tm.htm

Birhayli bilgi var bu linkte, bi bak istersen. Ben dizel easytronic kullanıyorum, 16000 km oldu 02.05.2008 trafik çıkışlı.

Ortalama yakıt 5.7lt/100km. Sarsıntılar: alıştıktan sonra manuel vitesten az. Ben memnunum. Eşim de çok rahat bir şekilde kullanabiliyor. Dene ve gör derim. Bulabiliyorsan 1-2 gün için kirala. nihayetinde 100 ytl ye mal olur.

Saygılarımla
  • illagazi senin aracın vites geçişleri kaç sn civarıdır? ve bu mt ile mta arasında nası bi fark var acaba
  • Sn. ye tutmadım, ancak sakin kullanımda rahatsız etmiyor. Zaten yakıtın % 5.4 civarında gezindiği zaman basasınız da gelmiyor.

Sport modu açtığımda ise eğlenceli bile oluyor. Normalde 1 sn den de az bir sürede değiştiriyor. İsterseniz süre tutarım.

MT-5 = 5-ileri manuel şanzıman MT-6 = 6-ileri manuel şanzıman MTA-5 = 5-ileri Easytronic® şanzıman

Ben sanırım 6 yı eksik yazmışım.

Saygılarımla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel corsa otomatik vites?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam nası makbule geçer biliyormusun.ben ocak sonu alıcam nasipse.rüyamda hep vites değiştirirken tokatlıyorlar beni.moralimö bozuluyor.bi ölçsen : )benzinliler MT yani 5 ileri demi.
  • MT-Manuel, MTA- Easytronic,

Öncelikle hepinizin bildiği gibi Easy lerde classic otomatik vitesten farklı olarak bildiğimiz joystic e benzer bir kol var,

Eğer uygun hızda iseniz, manuel olarak kolu hafifçe ileri ittiğinizde anında vites artıyor veya düşüyor,

A modunda yani otomatikte, mesela 70 ile gidiyorsunuz ve ivmelenmeye devam etmek istiyorsunuz, devir 3500 civarına gelene kadar A5 e atmıyor,

Diyelim ki 70 le gidiyorsunuz ancak ivmeli bir hızlanma istemiyorsunuz hafifçe gazdan ayağınızı çekin yine anında A5 e atılır.

İlkinden farklı olarak burda sarsıntı hissetmezssiniz.

Ancak yokuşlarda durum biraz daha farklı.

Yokuş çıkarken, eğimine bağlı olarak gazdan ayağınızı çekseniz dahi vites yükseltmiyor, bi şekilde yokuşu algılıyor.

Ben vites geçişleri konusunda sıkıntı çekmiyorum, belki de abartı sıkışık trafikte kullanmadığımdandır.

İvmeli dur-kalk ihtiyacımı ise sport modu karşılıyor. Vites geçişleri için teknik bilgiye sahip değilim, dolayısıyla ahkam kesmek istemiyorum,

ancak düz yolda giderken ilgili vieste yeterince hızlandığımı düşündüğüm anda gazdan ayağımı çekiyorum, 1 sn. den daha az bir sürede bir üst vitese

geçiyor. sıkıntı yok yani,

16500 km oldu slogan değişmedi, İyi Ki OPEL, İyi Ki ASTRA, İyi Ki Cosmo, İyi Ki MTA6

Saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: ilgazi

16500 km oldu slogan değişmedi, İyi Ki OPEL, İyi Ki ASTRA, İyi Ki Cosmo, İyi Ki MTA6

işte hocam aradığımız adam sensin : )
    bana böyle yorum lazım.Teşekkürler
  • Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

Saygılarımla
  • Kar modu hiç bir işe yaramıyor :( malum kış geldi hele oturduğunuz yer şehrin yüksek yeriyse kayıp durur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: haluksengul

Kar modu hiç bir işe yaramıyor :( malum kış geldi hele oturduğunuz yer şehrin yüksek yeriyse kayıp durur.

Kar modu işe yarıyor ama işte dik yerlerde kralı gelse tanımaz. Düz yolda, hafif eğimde işe yarıyor. 2'de kalkıyo abi yav. Olmadı mı? 3'te dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: haluksengul

Kar modu hiç bir işe yaramıyor :( malum kış geldi hele oturduğunuz yer şehrin yüksek yeriyse kayıp durur.

Nasıl işe yaramıyor? Süs olsun diye koymuşlar sanırım,

Düğmeye basınca standart lastikler kar lastiğine dönüşmüyor doğrudur, çok denedim ama birtürlü olmadı

Saygılar
  • Abi kar modunu esp sağlamıyormu zaten?
  • bugün sabah ankarada hava aracıma göre -12c idi.ilk marşta biraz zorlansada araba çalıştı ama araç komple buz tutmuştu içindeki ıslak medile varana kadar.baya karlı buzlu yollarda gittim,kar modu benim beklentilerimi karşıladı.

lastiklerim continantal premiumcontact 2 .bildiğin yaz lastiği yani.3-4cmlik kalın kar-buz tabakasında bile patinajsız çıktı.daha ne isterimki:)
  • kar modundan kastınız asr yada tc midir arkadaşlar?
    quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz

Abi kar modunu esp sağlamıyormu zaten?
  • nasıl sport modu varsa, yakıt tüketimini artırıp devri yükselten, sürekli 4000' de tutan,
    bir de vites kolunun hemen sağ alt köşesinde kış modu var. genel olarak devrin yükselmesini önleyip düşük devirde tutuyor aracı, gazı kökleseniz bile birşey değişmiyor; ayrıca kalkışlar 2. viteste oluyor.. limitleri belirliyor, güvenliği arttırıyor.
    afedersiniz ama işe yaramıyor diyenler acaba ne bekliyorlar, basınca zincilerin takılıp lastikelrin kış lastiğine dönüşmesini mi? onları da siz halledeceksiniz bi zahmet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 31 Aralık 2008; 15:33:54 >
  • Teşşekkürler hocam.Bence tabiki faydalı bi sistem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.