Dua edin kar modu var aracınızda Corolla'da o bile yok. Manuel olarak 2. viteste kalkmaları gerekiyor.
Allah-hallaa benim araçta mı bir sorun var kar moduna aldığımda yaptığı tek şey 2. vitesten başlaması diğer herşey aynı(vites geçiş hızı-motor deviri-hızlanması vs..) bence hiçbir farklılık yok hatta benim mesajı yazmamdan bu güne aksi yonde birçok yorum okudum ancak hergün deniyorum sonuç aynı; dediğim gibi yaptığı tekşey arabayı 2. viteste kaldırması. Zaten bu fonksiyon olmasaydı herkes M2'ye alıp aracı kaldıracaktı..
Kaygan (çok kaygan) zeminde daha kolay kalkabilmek için aracı 2. viteste kaldırmak en mantıklı yoldur. Motor çekişi düşük olduğundan tekerlekler patinaja düşmez. (Patinaja düşen araç çok çok zor hareket eder. Meselenin özü; durağan haldeki sürtüme katsayısının, hareketli haldeki sürtünme katsayısından daha yüksek olmasıdır. [tekerlek ile yol arasındaki sürtünme]).
Otomatik vitesli araçlarda bunu sağlamak için kış şeçeneği konulmaktadır. Kış konumunda getirilirse araç öncekile 2. viteste kalkmaya çalışır. (Eğer kalkamazsa 1'e atar). Kış konumunda araç daha düşük devirlerde vites büyütür.
Özellikle dizel araçlarda (yüksek tork nedeniyle) patinaja düşmemek için kış konumu çok gereklidir.
Hiç bir işe yaramıyor diyenlerin ya çok fazla beklentileri var ya da algılamalarında bir yetersizlik var. Kış konumunun kalkışta tek yaptığı 2. viteste kalkmanıza olanak tanımak. Ki bu aşırı kaygan zeminde arabanın patinaja düşmesini engelliyor. Sürüş esnasında ise mümün olan en yüksek viteste kalarak yine patinajı engellemeye çalışıyor.
NOT: Kış konumuna geçmek yerine Araba duruyorken (frene basıyorken) vitesi ileri iterek M2 konumuna geçebilir ve 2. viteste kalklabilirsiniz.
ucanhorozU
kullanıcısına yanıt
İYİ AKŞAMLAR İLGAZİ VE UÇANHOROZ BANA YARDIMCI OLUN YOKSA KAFAYI YİYECEM :) ULAŞABİLİRSENİZ SEVİNİRİM. 0535 342 90 62
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme