Şimdi Ara

Asus 23.6' VN247H mi Samsung 23'' S23B550V mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
8.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nekroses

Bende bunu almayı düşünüyorum hafta sonu. Gidip bakıcam vatanda görüntü kalitesi nasıl diye. Eğer siz iyi olduğunu söylerseniz internetten alıcam direk varmı öneriniz arkadaşlar?

Konu başlığında belirtmiş olduğum samsung monitör modelini vatan satmıyor artık. Uzun süre takip etmiştim ve gelmedi bir daha da stoklara. Sonra da kaldırdılar. Şimdi tekrar Asus'a yoğunlaştım ve ben konuyu açtığım zamanlarda Asus yeni bir monitördü. Pek rağbet görmüyordu. Şimdi alan sayısı çoğaldı ve monitörden memnunlar yorumlardan okuduğum kadarıyla. (Yabancı forumları da katıyorum). %30 indirim varken almayı düşündüm fakat monitörü nedense internetten sipariş vermekten çekiniyorum. Denkleştirirsem gidip bizzat mağazadan almayı düşünüyorum. Ne olur ne olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

quote:

Orijinalden alıntı: Nekroses

Bende bunu almayı düşünüyorum hafta sonu. Gidip bakıcam vatanda görüntü kalitesi nasıl diye. Eğer siz iyi olduğunu söylerseniz internetten alıcam direk varmı öneriniz arkadaşlar?

Konu başlığında belirtmiş olduğum samsung monitör modelini vatan satmıyor artık. Uzun süre takip etmiştim ve gelmedi bir daha da stoklara. Sonra da kaldırdılar. Şimdi tekrar Asus'a yoğunlaştım ve ben konuyu açtığım zamanlarda Asus yeni bir monitördü. Pek rağbet görmüyordu. Şimdi alan sayısı çoğaldı ve monitörden memnunlar yorumlardan okuduğum kadarıyla. (Yabancı forumları da katıyorum). %30 indirim varken almayı düşündüm fakat monitörü nedense internetten sipariş vermekten çekiniyorum. Denkleştirirsem gidip bizzat mağazadan almayı düşünüyorum. Ne olur ne olmaz.

O zaman bende hafta sonu Bostancı vatana bakıyım bari. Sağol bilgilendirme için.

• Sallanmasi biraz goze hos gelmiyor ama almamak icin bi sebep teskil etmiyor. Oyun modlari vs harika. Ben crysis 3 veya far cry 3 u teather mode unda oynuyorum ve goruntu mukemmel. Kim gorse kenar cizgileri cok begeniyor. Tek eksigi 60 hertz gibi duruyor. Ben de bi olu pixel oldu 5. Gunde ama olu pixel testinde bile zor belli oluyor. Kisacasi ben memnunum. Epeyi goturur. Ha su var alirken cok dusunmustum 1 ms tepkime suresini falan ama inanin kullanildigi yok. Farkedildigi bile yok. Yani 5 ms falan filan hikaye. Alacaksaniz cebinize uygun bisey alin. Ha bu hem 1 ms hem tasarim harikasi hem kocaman hem de
    Cebe en uygun olan. Sagdan soldan goruntu falan filan hic sorun teskil etmiyor. Gayet guzel goruntu acisi var. Tuslarinin arkada olusu bence sorun degil. Hatta hic yadirgamadim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: One~

http://uk.hardware.info/productinfo/142398/samsung-syncmaster-s23b550v#tab:testresults
    Response time (0%-100%): 3.4 ms
    Response time (100%-0%): 1.6 ms
    Response time (100%-0%-100%): 5 ms
    Response time (20%-80%): 4.6 ms
    Response time (80%-20%): 1.6 ms
    Response time (20%-80%-20%): 6.2 ms

test sonuçları mükemmel samsung olanın. ghosting sorunu yaşaman imkansız. Ama Asus test edilmemiş. Samsung alırsan işini sağlama almış olursun.

dostum konu ile alakası yok pek ama bu tepki süresi testlerine ait olan yüzdeler ne ifade ediyor mesela benim kendi monitörümün test değerleri şu şekildeymiş;

Response time (0%-100%) 6.9 ms
    Response time (100%-0%) 7.4 ms
    Response time (100%-0%-100%) 15.3 ms
    Response time (20%-80%) 12.6 ms
    Response time (80%-20%) 10.1 ms
    Response time (20%-80%-20%) 22.7 ms

ne anlama geliyor tam olarak bu tepki sürelerinin yüzde değerleri ?

bu arada monitörüm ips panel aoc i2367fh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agnestico -- 28 Mayıs 2013; 9:29:42 >

• Az cok birseyler anlayabiliyoruz. Mantik yurutursen sen de yorum yapabilirsin. Belirli goruntu yuzdelerini belirli tepkime surelerine gore olcumleyen kisaca monitorun gercek zamanli performansini olcen bi yazilim sanirim. Denemedim bilmiykrum. Ama evde olcup isterseniz buraya atarim. Fakat yazilimin adi sani mumkunse linkini atarsaniz yazarim. Bu sayede kiyaslama imkani dogar o samsung veya elinizdekilerle

• VN247H HDMI sorunu var mı ?
    Kullananlar cevaplarsa sevinirim.
  • O dedigin doger benzer modelde var hocam. Gerci ben hdmi ini daha test etmedim ama bunlarda oyle bir sorun yok. Bahsettigin sorunlu model
    Digeri

• Bende alıcam VN247H'yi 14 haziran karne günü %30 indirim olursa vatanda inşallah olur sistem alıcam ve monitör VN247H mağazadan alımda 7 gün içerisinde iade yok arkadaşlar belirteyim...ama eğer ayıplı-sorunlu çıkarsa tabi gidin değiştirin
  • Ben de olu pixel oldu. Ama 1 taneye degisim yok. 3 tame olursa direkt yenisini veriyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

Ben de olu pixel oldu. Ama 1 taneye degisim yok. 3 tame olursa direkt yenisini veriyolar

gözle görülüyormu peki 1 ölü piksel ? neden 3 tanede ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErsLy

VN247H HDMI sorunu var mı ?

Bende içinden çıkan hdmi-dvi ile bağlı sorun yok, ne gibi bi sorun oluyor muş acaba? Bilelim yaşarsak ileride , ne oldu ne oldu demeyiz.
  • Sirketlerin kurali. Gozle cok cok zor. Hatta olu pixel testinde bile zor gozukuyor. Sonradan oldu. Basta yoktu. Rahatsiz etmiyor.

• peki 3 piksel olunca kesin yenisini veriyorlarmı ?
  • Kesin hocam. 3 olu pixel e degisim var direkt

• quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Orijinalden alıntı: ErsLy

VN247H HDMI sorunu var mı ?

Bende içinden çıkan hdmi-dvi ile bağlı sorun yok, ne gibi bi sorun oluyor muş acaba? Bilelim yaşarsak ileride , ne oldu ne oldu demeyiz.

Okuduğum kadarıyla titreme sorunu falan, bende net olarak bilmiyorum.
    Satın almaya karar verdimde nasıl bir ürün diye araştırma yapıyorum
  • teşekkürler oyun modu nasıl ?
  • Oyun modu degil de teather modu var harika. Bem doger modlari kullanmiyorum bile.bir standart mod var bir de tearher modu var. Resmen oyun canlaniyor bu modda. Yalniz o mod acikken yazilar ve kontrast cok kotu oluyor. Hemen oyundan sonra standart moda geciyorum yoksa yazi okuyunca gozleri agritiyor o modda. Yani benim gozlerim hassas. Ve yazi cok okurum. Ondan dolayi benim ki

• Sadece teather ve standart mod mu var ? neden öyle oyun modu neden yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanlızkurt007

teşekkürler oyun modu nasıl ?

Oyun modunda klasik şeyler , siyahları aydınlatmaya çalışılıyor o yüzden sevmiyorum ben, ben manzara modunda oynuyorum, renklerde , koyular koyu, açıklar açık, harika oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Orijinalden alıntı: yanlızkurt007

teşekkürler oyun modu nasıl ?

Oyun modunda klasik şeyler , siyahları aydınlatmaya çalışılıyor o yüzden sevmiyorum ben, ben manzara modunda oynuyorum, renklerde , koyular koyu, açıklar açık, harika oluyor.

bende denerim hepsini tek tek bakarım hangisi iyiyse onu oynarım...Oyun modu var yani ama demi ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.