Şimdi Ara

ASUS 27' VG278H 3D 120Hz LED MONİTÖR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
8.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

kardeş 3d vision 2 ile 1 arasında fark yok demişsin. peki sadece 3d vision 1 gözlüğü bulabileceğim bir adres site vs. verebilir misin? sen nerden kaça almıştın ?

hocam 3d visin 1 ve 2 gözlüklerden hangisi ucuzsa onu almak mantıklı ama 3d vision 2 gözlükler piyasada yok herhalde 3d vision 1 gözlükler ise halen pahalı
    ben acer gn245hqbmiid aldığımda monitörün hediyesiydi

özetle her iki gözlük her iki monitörle uyumlu
    tek fark lightboos olan monitörün daha parlak olması ve 3d vision 2 gözlüğün ergonomisi ve malzemesinin farklı olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemallica

quote:

Orijinalden alıntı: maxellsuperrd

hocam, gözlük şarj ışığı turuncu, açınca da ışığı yeşil.. Anladığım kadarıyla normal..
    Asıl sorun monitör vericisinde gibi, ama bir kere call of duty'de ışığı yandı.. Hakikaten de çalıştı o ara, 3boyut görüntüyü alabildim.. Yani o da kesin arızalı diyemiyorum o yüzden..

Aşağıdaki linkte benzer problemden bahsetmiş ,incelemek isteyebilirsin.

http://3dvision-blog.com/6456-problems-with-asus-vg278h-3d-monitor-and-the-integrated-ir-emitter/

İşin kötüsü bende o menüde 'Emitter Not Connected' (error) falan yazmıyor.. Görünüşte her şey son derece normal.. Ama çalıştıramadık işte şu mereti :)

• 3D Vision 2 Wireless Glasses Kit (Gözlük + Sinyal Verici) şeklinde almak isteyenler için;

Amazon.co.uk adresinde; kargo dahil fiyat düz hesap 114 sterlin (1 sterlin = 2.875 TL kur) = 327.75 TL (kargolayan amazon'un kendisi). Kargo hızlı şekilde (2-4 gün) (93.32 £ ürün + 20.38 £ kargo)

Yalnız 3D Vision 2 Gözlük almak isteyenler için; yine düz hesap 78 sterlin = 224,75 TL (kargolayan amazon'un kendisi değil, seçeneklerde çıkan Genuine Parts Direct isimli firma. Kargo da hızlı değil, standart şekilde. (69.95 £ ürün + 8.00 £ kargo)

Daha önce amazon'dan alışveriş yapmayan arkadaşlar için : Nasılsa aynı siteden alışveriş yapıyorum deyip, pahalı dükkanları seçerseniz zarar edersiniz. (Örneğin 3D Vision 2 Wireless Glasses Kit alırken alım seçeneklerinde ilk etapta amazon'dan daha ucuz görünen Gasteiner firmasını seçerseniz hem kargonuz hızlı yerine standart olur, hem de 327 lira yerine 379~380 lira ödersiniz.)

İyi alışverişler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxellsuperrd -- 12 Kasım 2012; 14:48:29 >

• bilgiler için teşekkürler
    nvidia sürücülerini Driver Sweeper ile silip sonra son sürücü 306.97'yi yüklemeyi denediniz mi?

http://www.guru3d.com/content_page/guru3d_driver_sweeper.html
  • hocam zaten temiz windows 7 ultimate üzerine kurulum yaptığım için, driver sweeper da işe yaramayacaktır ne yazık ki..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cemallica

quote:

hocam, gözlük şarj ışığı turuncu, açınca da ışığı yeşil.. Anladığım kadarıyla normal..
    Asıl sorun monitör vericisinde gibi, ama bir kere call of duty'de ışığı yandı.. Hakikaten de çalıştı o ara, 3boyut görüntüyü alabildim.. Yani o da kesin arızalı diyemiyorum o yüzden..

Aşağıdaki linkte benzer problemden bahsetmiş ,incelemek isteyebilirsin.

http://3dvision-blog.com/6456-problems-with-asus-vg278h-3d-monitor-and-the-integrated-ir-emitter/

İşin kötüsü bende o menüde 'Emitter Not Connected' (error) falan yazmıyor.. Görünüşte her şey son derece normal.. Ama çalıştıramadık işte şu mereti :)

Walla kardeşim dahili alıcıda mı yoksa sadece gözlükte mi onu çözmek lazım, tabi biraz da şans olması lazım elektronik eşya konusunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Agalar, sorun tahmin ettiğim gibi alıcıdaymış, usb'den harici alıcı takınca çalıştı çok şükür.
  • alıcı dediğin IR verici olsa gerek
    iade etmeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 15 Kasım 2012; 22:01:22 >
  • 2. gözlükle beraber set olarak aldığım için IR Emitter'ı, monitörü iade etmeme gerek kalmadı. (İade süresi geçti ne yazık ki, arızaya gönderirsem o bana çok daha sıkıntı verecek..)
  • IR vericiyi oynar başlıklı olması çok saçma ve gereksiz birşey
    içinde gizli kamera olmasından işkilleniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 15 Kasım 2012; 22:30:22 >
  • Arkadaşlar bende amazon.co.uk sitesinden 3d vision 1. nesil ekstra gözlük siparişi verdim. 2-3 gün önce sevkiyatını yaptılar. bakalım insallah gümrüge takılmaz ingilterenin resmi kargosu royal maille gelcekmiş. insallah uğraştırmazlar beni ürün gelirse sizinle durum hakkında bilgi veririm

edit: bu arada 20 pound + 9 pound kargo ücretiyle birlikte TL olarak yaklaşık 90 TL 'ye maliyeti oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elginbaylor -- 16 Kasım 2012; 11:52:47 >
  • çok ucuza mal olmuş
    gümrüğe takılacağını zannetmiyorum
    şekli ve malzemesi dışında 1. ve 2. nesil gözlüklar arasında zerre kadar 3d görüntü kalitesi farkı yok
  • Arkadaslar yarin ASUS 27" VG278HE monitoru siparis gecmeyi planliyorum. ASUS 27" VG278H bu monitoru kullanan arkadaslardan yorumlari alabilir miyim? Ben bunun ASUS 27" VG278HE olanini alacagim 144 hz fakat emin olmak istiyorum, arkadasim ASUS 27" VG278H denemis bulanti yapiyor dedi bana sonucta ASUS 27" VG278H neyse ASUS 27" VG278HE de onun sadece 144 hz olani o yuzden emin olmam lazim bosuna o kadar para vermeyelim. Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 17 Kasım 2012; 23:20:29 >
  • bulantı yapıyor diyenlere aldırmayın
    eğer sağlıklı gözleriniz varsa sorun olmaz
    ben saatlerce 3d oyun oynuyorum ve 2d oyun oynamaktan daha fazla rahat ediyor gözlerim

aklına takılan soruları cevaplayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

bulantı yapıyor diyenlere aldırmayın
    eğer sağlıklı gözleriniz varsa sorun olmaz
    ben saatlerce 3d oyun oynuyorum ve 2d oyun oynamaktan daha fazla rahat ediyor gözlerim

aklına takılan soruları cevaplayabilirim

Valla cok tesekkurler pazartesi almam icin yarin siparis vermem lazim en gec o yuzden emin olmam gerekiyordu. Benimde bilgidim kadariyla Nvidia 3D Vision 2 ile mide bulantisi sorunu cozulmustu. Allah'a sukur sorun yok gozlerde :) Peki 2D oyunlarda 120 hz aliyormusunuz aliyorsaniz nasil bir fark var ? Ayrica 3D Film de izleyebiliyor musunuz? Bende de 3D monitor var Turkiye'de ki evde fakat LG D2342P yani pasif olan o yuzden 120hz sadece 3D oldugu icin bilgim yok 2D 120 hz performansindan. Bunun yaninda parlaklik gecikme falan basarili mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen54
    Valla cok tesekkurler pazartesi almam icin yarin siparis vermem lazim en gec o yuzden emin olmam gerekiyordu. Benimde bilgidim kadariyla Nvidia 3D Vision 2 ile mide bulantisi sorunu cozulmustu. Allah'a sukur sorun yok gozlerde :) Peki 2D oyunlarda 120 hz aliyormusunuz aliyorsaniz nasil bir fark var ? Ayrica 3D Film de izleyebiliyor musunuz? Bende de 3D monitor var Turkiye'de ki evde fakat LG D2342P yani pasif olan o yuzden 120hz sadece 3D oldugu icin bilgim yok 2D 120 hz performansindan. Bunun yaninda parlaklik gecikme falan basarili mi ?

2d oyunları 120Hz oynabilirsin ve masaüstünde de 120Hz kullanabilirsin zor birşey değil
    parlaklık fazlasıyla yeterli, zaten lightboos adı üstünde
    tepkime süresi, bir oyun monitörü olarak yeterli, özellikle 120Hz açıkken tepkime süresi çok iyi
    eğer oyundaki fps 60 ise 120Hz'i hissediyorsunu
    güzel bir akıcılık var ve blur motion etkisi yok gibi
    ama pixel persistence analyzer ile tepkime süresini test ettiğimde biraz ghosting gördüm
    ama sanki benim eski acer gn245hqbmiid tepkime süresi olarak daha iyiydi gibi

parlaklık 60
    kontrast 80
    saturation 50
    sharpness 50
    R 100
    G 100
    B 95

olunca istediğim görüntüyü elde ettim

parlaklık abartılınca kontrast azalıyor gibi

3d film izlenebilir

• quote:

quote:

2d oyunları 120Hz oynabilirsin ve masaüstünde de 120Hz kullanabilirsin zor birşey değil
    parlaklık fazlasıyla yeterli, zaten lightboos adı üstünde
    tepkime süresi, bir oyun monitörü olarak yeterli, özellikle 120Hz açıkken tepkime süresi çok iyi
    eğer oyundaki fps 60 ise 120Hz'i hissediyorsunu
    güzel bir akıcılık var ve blur motion etkisi yok gibi
    ama pixel persistence analyzer ile tepkime süresini test ettiğimde biraz ghosting gördüm
    ama sanki benim eski acer gn245hqbmiid tepkime süresi olarak daha iyiydi gibi

parlaklık 60
    kontrast 80
    saturation 50
    sharpness 50
    R 100
    G 100
    B 95

olunca istediğim görüntüyü elde ettim

parlaklık abartılınca kontrast azalıyor gibi

3d film izlenebilir

3D filmiz izlemek icin yine Nvidia Gozlugumuzu takiyoruz ve hangi programla calistiyirouz? Himm umarim bu yeni modelinde ghosting yoktur ve oyunlarda falan gozle gorulur ghosting oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 18 Kasım 2012; 1:05:04 >

• oyunda dikkatimi çekecek ghosting olmadı yeterince akıcı
    yeterki oyundaki fps 60 üzeri olsun
    çünkü düşük fps titrek bir görüntüye sebep oluyor ki bunun monitörün tepkime süresiyle alakası yok
    3d film izlemek için yine nvidia gözlük yeterli
    3d film izlemek için gerekli program ise:

NVIDIA 3D Vision Video Player
    veya
    CyberLink PowerDVD 12
  • quote:

oyunda dikkatimi çekecek ghosting olmadı yeterince akıcı
    yeterki oyundaki fps 60 üzeri olsun
    çünkü düşük fps titrek bir görüntüye sebep oluyor ki bunun monitörün tepkime süresiyle alakası yok
    3d film izlemek için yine nvidia gözlük yeterli
    3d film izlemek için gerekli program ise:

NVIDIA 3D Vision Video Player
    veya
    CyberLink PowerDVD 12

Simdi bu oyunlarda mesela bizim bu normal monitorlerle fps izledigimizde 60 uzeri cikmiyor mesela belki daha hizli ama 60 uzeri gostermiyor bu monitoremi bagli ? Bu monitorde 70-80 artik sisteminin destekledigi kadar maks 120 olmak sartiyla yukari dogru cikiyor mu? Evdeki sistemde 60 altina duzmezde yaklasik 4 ay icin laptopda kullanacagim ama oyle cok lazim olmayacak. Bilhassa eve goturmak icin aliyorum ben. Film performansi nedir peki ?

• quote:

Simdi bu oyunlarda mesela bizim bu normal monitorlerle fps izledigimizde 60 uzeri cikmiyor mesela belki daha hizli ama 60 uzeri gostermiyor bu monitoremi bagli ? Bu monitorde 70-80 artik sisteminin destekledigi kadar maks 120 olmak sartiyla yukari dogru cikiyor mu? Evdeki sistemde 60 altina duzmezde yaklasik 4 ay icin laptopda kullanacagim ama oyle cok lazim olmayacak. Bilhassa eve goturmak icin aliyorum ben. Film performansi nedir peki ?

fps monitöre bağlı değil ama 60Hz bir monitörde 120fps alsan da gözlerin 60fps performansı alır ve görüntüde yırtılmalar olur
    bunun vga performansıyla uzaktan yakından alakası yoktur
    zaten insan gözünün 60Hz üstünü hissedebileceğini zannetmiyorum.
    film performansı tamamen filmle alakalı
    yani bluray 3d bir filmin kalitesi ekran kartınızı yeterliyse bu monitörden fazlasıyla verim alırsınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.