Şimdi Ara

ASUS 27' VG278H 3D 120Hz LED MONİTÖR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
8.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: svstrgmr

quote:

Orijinalden alıntı: egemen54

Simdi bu oyunlarda mesela bizim bu normal monitorlerle fps izledigimizde 60 uzeri cikmiyor mesela belki daha hizli ama 60 uzeri gostermiyor bu monitoremi bagli ? Bu monitorde 70-80 artik sisteminin destekledigi kadar maks 120 olmak sartiyla yukari dogru cikiyor mu? Evdeki sistemde 60 altina duzmezde yaklasik 4 ay icin laptopda kullanacagim ama oyle cok lazim olmayacak. Bilhassa eve goturmak icin aliyorum ben. Film performansi nedir peki ?

fps monitöre bağlı değil ama 60Hz bir monitörde 120fps alsan da gözlerin 60fps performansı alır ve görüntüde yırtılmalar olur
    bunun vga performansıyla uzaktan yakından alakası yoktur
    zaten insan gözünün 60Hz üstünü hissedebileceğini zannetmiyorum.
    film performansı tamamen filmle alakalı
    yani bluray 3d bir filmin kalitesi ekran kartınızı yeterliyse bu monitörden fazlasıyla verim alırsınız

Tam anlatamadim demek istedigimi ama internetten arastirdigima gore gormus oldum aynen dusundugum gibiymis. Demek istedigim su simdi biz fraps programinla oyuna girersek ekran kartimiz ne kadar iyi olursa olsun sag ustte 60 fps yi gecmez bu oran ama bu monitorde 144 e kadar cikabiliyor.

Siparisi gectim cok tesekkur ederim yardiminiz icin icimde suphe kalmadan satin aldim yarin deneyecegim bakalim ama yaninda 3D gozluk yok onu ayrica almam gerekiyor ilerleyen vakitlerde onuda alirim.

• Urunu dun actim kurdum fakat laptopda HDMI ve VGA cikisi var ve 144hz DVI'da destek veriyor gittim cevirici aldim ama bosuna para vermis oldum sadece laptopdan DVI cikisi alamadigim surece kablo DVI'da olsa desteklemiyor yani Turkiye'ye gidene kadar uzun bir sure bu sekilde kullanmaya devam neyse bakalim yapacak bir sey yok.
  • quote:

Şu cümleye göre 120 hz monitör almak gereksiz mi oluyor? (3B ayrı konu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

O cumleyi aldirma dostum oyle bir sey yok. Kim yazmis Goz bilgilerinin kac hz oldugunuda boyle bir sey olacak. Ayrica 60hz monitorle 120hz monitoru yanyana koyup baktiginda aradaki farki anlayabiliyorsun degil mi? En bastan boyle bir sey olmasaydi ureticilerin gozude bizim gozumuzden degilmi daha ustunu gormeyen goz daha ustunu nasil yapsin.

• quote:

quote:

kesinlikle gereksiz omuyor
    60hz ile 120hz yanyana konulduğunda aynı hareketli görüntüyü izlediğimizde
    60hz olanda görüntü daha titrektir
    120hz de ise daha akıcıdır
    tepkime süresi daha iyi görünüyor ve blur motion etkisi yok sayılır (ama ghosting olabiliyor)
    aynı şekilde 120hz bir monitörü 60hz de çalıştırınca da aynı etkiyi görürsünüz
    yanlış bilgi vermiş olmayayım
    yanlış bilgilendirme için özür dilerim

• quote:

Urunu dun actim kurdum fakat laptopda HDMI ve VGA cikisi var ve 144hz DVI'da destek veriyor gittim cevirici aldim ama bosuna para vermis oldum sadece laptopdan DVI cikisi alamadigim surece kablo DVI'da olsa desteklemiyor yani Turkiye'ye gidene kadar uzun bir sure bu sekilde kullanmaya devam neyse bakalim yapacak bir sey yok.

hayırlı olsun
    merak ettiğim birşey var:
    siyah kalitesi yani kontrast iyi mi?
  • quote:

tepkime süresi daha iyi görünüyor ve blur motion etkisi yok sayılır (ama ghosting olabiliyor)

1- 120 hz monitörlerin hepsinde var mı bu ghosting?
    2- 120hz bir monitörü 60hz de çalıştırınca, normal 60 hz monitörden daha mı güzel görüntü veriyor yani? Yanlış mı anladım?

Özür dileyecek ne var dostum? Âyet söylemiyorsun ki meâlini yanlış vermiş olasın...

• quote:

quote:

1- 120 hz monitörlerin hepsinde var mı bu ghosting?
    2- 120hz bir monitörü 60hz de çalıştırınca, normal 60 hz monitörden daha mı güzel görüntü veriyor yani? Yanlış mı anladım?

Özür dileyecek ne var dostum? Âyet söylemiyorsun ki meâlini yanlış vermiş olasın...

görüntünün güzelliği hareketli görüntülerde akıcı olmasında farkediyor
    ghosting aynı monitörde farklı modlarda farklı sonuç veriyor

mesela ben acer monitörde hiç ghosting görmediydim
    ama asusta var ne yazık ki ama pek rahatsız etmiyor

• quote:

quote:

Urunu dun actim kurdum fakat laptopda HDMI ve VGA cikisi var ve 144hz DVI'da destek veriyor gittim cevirici aldim ama bosuna para vermis oldum sadece laptopdan DVI cikisi alamadigim surece kablo DVI'da olsa desteklemiyor yani Turkiye'ye gidene kadar uzun bir sure bu sekilde kullanmaya devam neyse bakalim yapacak bir sey yok.

hayırlı olsun
    merak ettiğim birşey var:
    siyah kalitesi yani kontrast iyi mi?

Tesekkur ettim de iste 144 hz kullanamayacagiz uzun sure o kotu oldu ya.

Valla iyi kotu neye gore olculur bilmiyorum ama aksi birsey olsaydi anlardim laptopumda oldugu gibi :) Yani gayet guzel.

• Arkadaslar lutfen yanlis bilgi vermiyelim.

120 hz monitorde 60 hz kullanirken bile daha iyi goruntu vermez. Normal 60 hz monitorler nasil kalitede veriyorsa ayni verir. Tamamen bu hz farki olunca ozaman kaliteyi farkediyorsunuz. Birisi 60 hz uzerini goz farketmez demis, bence o hemen bir goz doktoruna gitsin kesin hz yetersizliginden ilac vericeklerdir :D. 120 hz de goruntu su gibi akiyor birkere alistinizmi 60 hz ye bakamiyorsunuz bile. Ben 120 hz yi kesfedene kadar devamli FPS icin kasayi upgrade ediyordum ama 120 hz yi kesfedince ekran kartini bile erteleyip ilk once bu monitoru aldim. Iyi almisim diyorum, fakat bu monitorle ilgili tek sikintim nvidia 3d vision2 gozlugu oldu.. Aldiktan 10 gun sonra bozuldu. Ve yenisi verilmesi gerekirken tamir edilmis verildi (pil degismis sadece) ama dun gozlugum yine bozuldu ve sorunu bu sefer asus ankara yetkili servste anladik, pili tamamen bitince cihaz susuyor ve birdaha yesil isik yanmiyor. Fakat sarj oluyor ama kesinlikle bir daha acilmiyor. Acilmasi icin tekrar pilinin cikartili takilmasi gerekiyor. Bende garantisi bozulmasin diye hic icini acmadan birdaha garantiye verdim. Ve bu sefer kesinlikle degisimini istedim. Aksi taktirde tuketici haklarina basvurup monitorle beraber iade edicem.. Ama su var ki gonlum hic vermek istemiyor bu monitorden cok memnununm, ve versem bile dha iyisini alacak monitor yok 3d vsion2 gozluk ile..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kimse 120Hz monitör 60Hz çalışırken daha iyi görüntü verir yazmadı burada
    nereden çıkardın anlamadım
    yukarıda kesinlikle öyle birşey yazılmadı
    ama 60hz üzerini göz algılamaz derken yanlış yazdım 60fps yazacaktım
    göz doktoruna ihtiyacım yok
    ukalalık için teşekkürler
    dediğin gibi 120hz alışınca 60hz kesmiyor

bu arada
    acer gn245hqbmiid ile asus vg278h' test ettim
    acerda ghosting diye birşey yok ama asusta var
    asusta ghosting olma sebebi parlaklık ve kontrast fazlalığından olabilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 22 Kasım 2012; 21:17:48 >
  • arkadaşlar 3d vision birinci nesil ekstra gözlüğüm dün geldi. arkadaşın dediği gibi kalite olarak hiç bir fark yok ikinci nesille. Hatta malzeme kalitesi bence ikinci nesilden daha iyi. size de tavsiye ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: elginbaylor

arkadaşlar 3d vision birinci nesil ekstra gözlüğüm dün geldi. arkadaşın dediği gibi kalite olarak hiç bir fark yok ikinci nesille. Hatta malzeme kalitesi bence ikinci nesilden daha iyi. size de tavsiye ediyorum

hayırlı olsun
    fakat kalite farkı yok derken 3d görüntü kalitesi açısından fark yok demiştim
    ama 2. nesli gözlükler malzeme kalitesi olarak daha iyi diyebilirim
    en azından daha sağlam duruyor
    fakat gözlük sapının kulağın üst kısmını rahatsız etmesi sorunu önceki kadar olmasa da ikinci nesil gözlükte de devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 27 Kasım 2012; 13:38:18 >
  • Evet bende goruntu kalitesini kastettim zaten. Sen malzeme kalitesi farkli demistin onu ayrıca vurguladim. bana gore 1.nesil daha saglam duruyor tabi bu benim fikrim .:) bu arada tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elginbaylor -- 28 Kasım 2012; 17:49:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce monitörün IR Vericisinin çalışmadığını söylemiştim.
    İlerleyen zamanlarda gördüm ki çalışmıyor değilmiş, kafasına göre çalışıyormuş.
    Crysis 2 ve Assassin's Creed Revelations oyunlarını oynadığımda kendiliğinden çalıştı.
    Bence bu monitörde vericiyi açma kapatma düğmesinin olmaması bir handikap.

Ezcümle bence harici usb ir verici kullanmak biraz daha pratik. Şahsen ben memnun kaldım, filmlerde de gözlük kullanabiliyorum bu sayede.
  • Bende bugün bu monitörden aldım arkadaşlar.
    ilerleyen günlerde sizlere sorularım olabilir.
    şu an test aşsamasındayım.
    2d de 120 hz bf3 multi oynayacağım.
    sonrada 3d olarak denıyeceğım bir kaç oyunda.
    ayrıca 3d filmde sanırım yarın izlerim.
    ek görüşlerimi yazarım ku konu altında.

ama şunu diyebilirimki şu ana kadarki izlenimlerim olumlu.
    23 inchden 27 ye geçince bayağı büyük geldi monitörün boyutu. alışacam İşallah.
    renk kalitesi, malzeme, fiyat olarak benden olumlu not aldı.

ASUS 27' VG278H 3D 120Hz LED MONİTÖR -  ASUS 27' VG278H 3D 120Hz LED MONİTÖR

• hayırlı olsun
    bf3 multi için iyi bir ekran kartı lazım
    ve bf3'te 3d modunda uzaktaki görüntüler 2d
    bu da hiç hoş olmuyor
    ama pek çok oyunu özellikle assassin's creed sersini 3d olarak zevkle oynadım
    şimdi skyrim oynuyorum
  • Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

Bende bugün bu monitörden aldım arkadaşlar.
    ilerleyen günlerde sizlere sorularım olabilir.
    şu an test aşsamasındayım.
    2d de 120 hz bf3 multi oynayacağım.
    sonrada 3d olarak denıyeceğım bir kaç oyunda.
    ayrıca 3d filmde sanırım yarın izlerim.
    ek görüşlerimi yazarım ku konu altında.

ama şunu diyebilirimki şu ana kadarki izlenimlerim olumlu.
    23 inchden 27 ye geçince bayağı büyük geldi monitörün boyutu. alışacam İşallah.
    renk kalitesi, malzeme, fiyat olarak benden olumlu not aldı.

ASUS 27' VG278H 3D 120Hz LED MONİTÖR -  ASUS 27' VG278H 3D 120Hz LED MONİTÖR

hayırlı olsun..

2d 120hz bf3 multi de özellikle magnum gibi tek ve seri atışlarda çok faydası olacaktır..

bf3 te farkını rahat görürsün..

3d olayı ayrı bir dunya, özellikle iyi hazırlanmış oyunlarda gerçekten güzel oluyor..

derinlik default olarak %30 olarak gelir, bence direk %50 den başla..

bf3 te derinlik algısı sadece yakın objelerde kendini belli ediyor ama bazı oyunlarda gerçekten ilginç oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 22 Temmuz 2013; 20:42:08 >

• Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

hayırlı olsun..

2d 120hz bf3 multi de özellikle magnum gibi tek ve seri atışlarda çok faydası olacaktır..

bf3 te farkını rahat görürsün..

3d olayı ayrı bir dunya, özellikle iyi hazırlanmış oyunlarda gerçekten güzel oluyor..

derinlik default olarak %30 olarak gelir, bence direk %50 den başla..

bf3 te derinlik algısı sadece yakın objelerde kendini belli ediyor ama bazı oyunlarda gerçekten ilginç oluyor..

teşekkirler arkadaşlar.
    2D de monitörün başarımı süper. beklediğimdende iyi diyebilirim.

derinlik standart olarak varsayılan yüzde 15 de idi. 50 ye aldım manyak güzel oldu.

ama 3d olayı gerçekten gtx 770 şi yerlerde süründürdü. min 28 max 45 fps genelde 30-35 fps arası.
    heleki böyle sureklı 90-115 fps ye alışkın bır bf3 multi oyuncusu için, katlanılacak değerler değil.
    bf3 ve multi oyunlarda 3d gözlük olayını ben unutayım en iyisi.
    çünkü işin işine bu girince(nvidia 3d vision2 glasses) resmen 2 yol Titan sli yapmak gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.