Şimdi Ara

Asus 8800GS mi Sapphire HD3870 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartı alıcam. Bu iki kart arasında kaldım. Tavsiye ve fikirlerinizi almak istiyorum....

• Burada size fikir verebilecek bir test var. Dilerseniz inceleyin kendiniz karar verin...
  • Sorduğunuz kartların fiyatları sanırım 120-130TL civarında, imkanınız varsa 160TLye Sapphire HD 4830 alırsanız çok daha iyi olur

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-hd4830-gddr3-512mb-256bit-hdmi-ati-dx10.1-ekran-karti-%2811147-06-20r%29/productdetails.aspx?I_ID=37164
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndryTR

Burada size fikir verebilecek bir test var. Dilerseniz inceleyin kendiniz karar verin...

Performansı olduğundan daha düşük gösterilmiş gibi geldi bana. x1900xtx ise çok dikkat çekici. Birçok yerde hd2900xt'yi geçmiş!

Sonuç olarak 8800gs en başarılı kart olarak gösterilmiş fakat testler biraz yanıltıcı gibi. F/P olarak şuan daha başarılı bence. HD3870 ise tavsiye edilecek bir yanı yok.

• techPowerUp genelde tarafsız test yapar diye biliyorum ki bu nedenle orasını gösterdim. En azından fikir verir diye. Belki HD 2900XT'nin sürücü sorunlarının çok olduğu bir sürücü sürümünde alınmış olabilir. Ama yine de HD 3870'e kıyasla iyi bir kart. Sanırım testte bu belli oluyordur...
  • Hd3870 in ve 8800gt nin olduğu zamanlarda genelde bu iki kart karsılastırıldı.Tabi 8800gt daha üstündü . daha sonra 9600gt cıktı, hd3870 ,9600gt ye yakın performans sunan bir kart.8800gs burada önermek biraz ayıp kacar.Testleri tek bir oyundan incelemeyin tüm oyunlara bakın.Sadece bir siteylede yetinmeyin.
  • quote:

techPowerUp genelde tarafsız test yapar diye biliyorum ki bu nedenle orasını gösterdim.

Bazen de yapmıyor demek ki 4770'in güç tüketimini gördükten sonra tarafsızlığı biraz tartışılır. Genelde bu sitede nvidia kartlar biraz hoş gösteriliyor bana göre de.
  • @sindorei

Sistem bileşenlerin neler ?

İşlemci
    Monitör
    Kasa powerı

Bunları yazarsan daha iyi olur, belki daha güzel bir ürün önerilir.
  • @LEON-X monitörü neden soruyursun onu anlamadım
  • Kart belleğini ona göre seçicekte ondan
  • sisteminin diğer özelliklerini de yazarsan(monitör dahil) daha rahat bilgi verebiliriz
  • BUNKARI GEÇ BİRAZ DAHA EKLE HD4770 AL..
  • quote:

techPowerUp genelde tarafsız test yapar diye biliyorum ki bu nedenle orasını gösterdim. En azından fikir verir diye. Belki HD 2900XT'nin sürücü sorunlarının çok olduğu bir sürücü sürümünde alınmış olabilir. Ama yine de HD 3870'e kıyasla iyi bir kart. Sanırım testte bu belli oluyordur...

TechPowerUp'ı ben de beğenirim, ancak şuan 8800gs kullanıyorum ve performansı o testlerde gördüğümüzden (1280x1024'te) daha. Belki sürücü etkisi olabilir. Ancak x1900xtx ve hd2900xt gerçekten ilginç. Yine de ayrıntılı ve aydınlatıcı bir test.

@Hökela

Güç tüketimi konusu 8800gs konusunda da karmaşık. Çünkü kart hd3850 ile neredeyse aynı gücü tüketiyor. Oysa g92'den bozma bu gpu 8800gt ile çok yakın değerlerde güç tüketir ki bu da hd3850 ile 25-30w fark demek oluyor. İlginç bir test. Sonuç olarak başarılı olduğu gösterilmiş olsa da ayrıntılar kafa karıştırıcı.

Konuyu açan arkadaşa daha da belirleyici olması açısından PCLabs ve DH'nin testlerini gösterelim.

http://www.pclabs.com.tr/2008/05/28/geforce-9600-gso-ve-toplu-ekran-karti-testi/

http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=270

(Bu iki testte de 9600gso/8800gs bellekleri iyi oc olmadığı için olması gerektiği kadar bir fark oluşturmamış. Oysa kartın bellek bant genişliği düşük olduğu için en önemlisi kartın belleklerinin iyi oc olmasıdır. Yine de oc'nin işe yaradığı görülüyor.)

Açıkcası PcLabs ve DH'de yapılan testler daha inandırıcı. Bizzat ulaştığım sonuçlar burada yapılanlara daha yakın sonuçlar oluyor.

@HiqhWoltage

8800gs iyi oc olduğunda 1280x1024 çözünürlükte düz 9600gt'yi geride bırakabilecek bir performans veriyor. Bizzat kullandığım için bu kadar emin konuşuyorum. 9600gt=hd3870 (AA+AF durumlarında 9600gt üstündür) olduğunu düşünürsek 8800gs ile karşılaştırmak çok da abes olmaycaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.