Şimdi Ara

ASUS 9a1 ALSAK MI ALMASAK MI ? PSU SUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bi arkadaşım yeni topladığı sistem için kasa alıcak ama sistemde 8800gts ve e6750 olduğu için kasalarla birlikte gelene psular genelde yetersiz kalıo.Bizde psu suz kasa yanında da 500watt bi fsp alalım dedik.Şimdi bu 9a1 inventusda fps 500watt la birlikte 125usd a satılıo sanırım.Centurion 534+ psu suz 70usd oldugu için onu alamayız.

Size sormak istediğim 9a1 alsak yanına ve önüne 8lik veya 12lik(o deliklerin büyüklünü bağlı) 2 tane fan taksak ısı sorunumuz olur mu.Arkadaş o/c flnda yapabilir o yüzden parçaların çok fazla ısınmaması lasım.Siz bu konuda ne düşünüyosunuz sizce 9a1 almalımıyız.

• benim bildigim kadarı ile inventus o fanları(glacial tech veya zalman farketmez)sistem alırken bedavaya takıyor.neyse mesele bu degil.hocam akıskanların mekanigi prensibine gore akıskanlar yuksek basınc merkezlerinden alcak basınc merkezlerine hareket ederler.simdi siz ideal bir sogutma istiyorsanız oncelikle kasa icinde bir alcak basınc merkezi olusturmanız gerekir ki hava sirkulasyonu(cevrimi)kasa sogutması icin verimli olsun.burda yapmanız gereken sey kasanın icini havaya bogmak degil.burda muhim olan sey egzos fanın performansı.egzos fan eger kalitesiz olur yada dusuk devirde calısırsa,sen istersen kasa icine hava alan(intake) 5 fan bagla yinede fayda etmez...once egzos fanın durumunu kontrol edin.giren hava ile cıkan havanın hacimleri birbirine yakın olmalı ki kasa ici ideal bir hava akımı olussun.bunu suna benzetebiliriz.siz acık havada otururken bi yeriniz tutulmaz ama evde bir iki cam kapı acıksa ceryandan basınız boynunuz agrımaya baslar...burdan sunu diyebilirim ki airduct cıkısına baglayacagınız intake(havayı iceri alan) fan sogutmayı olumsuz etkileyecek bir etki olusturabilir...arkaya 12 cm,one 9 cm airduct cıkısı bos iken kasa iyi bir sekilde sogutma yapacaktır...

gerci bu kadar fizik yeter:))biraz daha abartırsak muhendislik icin mekanik derslerine sarkacak:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalavun -- 18 Eylül 2007; 0:45:45 >

• hmm anladım.Bu kasayla birlikte gelen egzos fan zaten 12cm lik ve asusun kendi fanı yani kalitelidir heralde.Öndeki deliklerin boyutu 12cmlik fan takılcak kadar büyükse 12 lik takmak isterim ayrıca airduct kısmına içeri üfleyen değilde dışarı üfleyen bi 8cm lik fan taksam boş kalmasından iyi değilmidir ?
  • BEnce al güzel kasa..Ancak inventusta TA-9A1 modeli yok..TA-951 modeli var...İkisi arasında ne fark var dersen sadece ön panelin altkısmının sekli degişik...Dedigim gbi alabilirsin ben aileme TA-951 kasalı bir pc aldım gayet güzel...Sogutması filanda baya iyi..İnventustan 2 tane 12 lik fan takılı geliyo...Öndeki glacielin fanı arkadaski kasanın kendi fanı..Yanlız arkadaki biraz sesli gibi geldi bana..Bunun sesinide sppedfan ile ayarlayabilir yada sessiz baska 12 lik bir fan takabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgurgen -- 18 Eylül 2007; 1:01:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alaris

benim bildigim kadarı ile inventus o fanları(glacial tech veya zalman farketmez)sistem alırken bedavaya takıyor.neyse mesele bu degil.hocam akıskanların mekanigi prensibine gore akıskanlar yuksek basınc merkezlerinden alcak basınc merkezlerine hareket ederler.simdi siz ideal bir sogutma istiyorsanız oncelikle kasa icinde bir alcak basınc merkezi olusturmanız gerekir ki hava sirkulasyonu(cevrimi)kasa sogutması icin verimli olsun.burda yapmanız gereken sey kasanın icini havaya bogmak degil.burda muhim olan sey egzos fanın performansı.egzos fan eger kalitesiz olur yada dusuk devirde calısırsa,sen istersen kasa icine hava alan(intake) 5 fan bagla yinede fayda etmez...once egzos fanın durumunu kontrol edin.giren hava ile cıkan havanın hacimleri birbirine yakın olmalı ki kasa ici ideal bir hava akımı olussun.bunu suna benzetebiliriz.siz acık havada otururken bi yeriniz tutulmaz ama evde bir iki cam kapı acıksa ceryandan basınız boynunuz agrımaya baslar...burdan sunu diyebilirim ki airduct cıkısına baglayacagınız intake(havayı iceri alan) fan sogutmayı olumsuz etkileyecek bir etki olusturabilir...arkaya 12 cm,one 9 cm airduct cıkısı bos iken kasa iyi bir sekilde sogutma yapacaktır...

gerci bu kadar fizik yeter:))biraz daha abartırsak muhendislik icin mekanik derslerine sarkacak:)

• dediğim gibi sistemde 8800gts olacağı için ısı sorunu yaşayabiliriz o yüzden bende ek fanlarla bunu aşabilirmiyiz merak ettim.Bide arkadaki egzos fan sesli mi ? yani ben sessiz diye biliodum
  • hocam eger ise adam akıllı el atarsanız sorun cıkmaz.egzos fanın sesine takıldıysanız 10 dolara glacial tech o sesi giderebilir.burda bir baska baslıkta ise bu kasayı kullanan birisi var.onun incelemyi okyun gerekirse pm ile irtibat kurun.psu+kasa ya 170 dolar civarı bir para verebilecek olsaydınız ben size kendi kullandıgım kasayı tavsiye ederdim.aopen impression+fsp bs II 500 kullanıyorum.kasadan sadece havanın olusturdugu ses geliyor.sogutmasıda harika.gigatekten 88 dolar+kdv ye almıstım...
    sistem sıcaklıgım 45 ustunu gormedi daha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalavun -- 18 Eylül 2007; 1:13:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Vento Alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hmm evet ama dediğim gibi kasaya çok para wermek istemiyoruz yani sadece çok fazla ısınmasın yeter ama sizin dediğiniz modele bi göz atıcam
  • ben 8800 gts ile birlikte hiç fan takmadan kulanıyorum herhangi bir ısınma veya ses problemi yaşamadım 2 aydır
  • Asus Ta5a1 i kullanıorum 9a1 ile arasındaki fark 12cm lik fanlar şu an kullandıgım kasa olarak yorumlarım bu kasa tam bir çöplük sakın alma derim.
    Coolermaster lara bak bence 8800 serisi kart da kullnıcaksan big tower ,tower kasaları öneririm mid tower alma derim. En kısa zamanda değiştirmeyi düşünüorum kasamı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.