Şimdi Ara

Asus A3000N serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

--------------------------------------------------------------------------------

selamlar
    Elimde asus A3000 N serisi Notebook var, işlemcim 1.6 GHZ fakat sadece şarj kablosu takılıyken 1.6 GHZde çalışıyor, pil modunda en fazla 600MHZ oluyor! hatta bazan 300 MHZ ye düşüyor . Konuyo biraz araştırdıktan sonra pili daha uzun süre kullanabilmesi işin işlemci hızını kendi ayarlayan bi özellik olduğunu öğrendim Speed Step teknolojisiymiş ben gerçek hızında kullanmak istiyorum-ama pil modunda-... biosta speed step diye bişe wardı maximum performance yaptım fakat yine aynı 600MHZ de çalışıyo sora disable yaptım yine durum aynı yani ben bu aleti pilde iken 1.6 Ghz de çalıştıramayacakmıyım... asusun sitesine baktım yeni bir bios güncelleme dosyası var onu deneyeyim dedim fakat o da ***.a3n uzantılı bi dosya yani benim bildiim bios dosyaları **.rom uzantılı olurlar neyse lafı çok uzattım ..
    bu aleti pildeyken nasıl kendi orjinal hızında yani 1.6 GHZ de çalıştırabilirim..

bios bilgileri:
    Program: eSupport.com BIOS Detect v1.2 July 21, 2003
    BIOS Date: 03/08/05
    BIOS Type: American Megatrends
    BIOS ID: 63-0100-000002-00101111-030805-MONTARA-0ABBD001
    OEM Sign-On:

BIOS Date: 03/08/05 Ver: 0218
    Superio: NSC 332 rev 8 found at port 2Eh
    CPU Type: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz N
    CPU Speed: 1600 Mhz
    CPU Max: 1600 Mhz
    BIOS ROM In Socket: Yes
    BIOS ROM Size: 512K
    Memory Installed: 512 MB
    Memory Maximum: 3072 MB

eSupport.com, Inc.
    1-800-800-BIOS (2467)
    www.esupport.com

• dostum power gear ile pildeyken "high performance" seçeneğinde kullanabilirsin. aynı modelden benimde vardı. ama speed step ile düşse düşse 600mhz'ye düşüyordu. 300 olduğunu hiç görmedim. bu şekilde halledemezsen "notebook hardware control" isimli programla bunu gerçekleştirebilirsin. aşağıdaki linkten bulabilirsin programı...

http://www.pbus-167.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 4 Haziran 2007; 9:10:31 >
  • teşekkürler fakat bu sorunumu çözmedi speedstep i disable yaptığımda yada maximum performance yaptığımda bişey değişmiyor ve nihayetinde bios güncellemeye karar verdim fakat hem disket sürücüsü yok hem de asusun kendi sitesinde bu modele ait 0220a.a3n adında bir bios dosyası var uzantısının *.rom olması gerekmiyor mu yadA bu dosyayı nAsıl güncelleyeceğim lütfen yardım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.