Şimdi Ara

ASUS A6V??? Tavsiye edilir mi??? (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.695
Cevap
2
Favori
157.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: cekmece

KLAVYENİZ BOZULURSA EBAYDAN İNGİLİZCE KLAVYESİNİ ALABİLİRSİNİZ:

Bir şişe kola döküldükten sonra o klavyenin çalışması imkansız, üzerine bir kaşık su döküldüğünde dahi klavye anında çalışamaz duruma geliyor, benimde başıma geldi. Ne zamandan beri bu klavyelerin üretildiği çinden TÜRKÇE klavye araştırıyordum, malum türkiyede asus a6-a6000 için TÜRKÇE klavyesi 90-110 ytl arasında değişiyor.

dostum o klavye hala bende duruyor ve çalışır vaziyette sadece tuşlara basıldığında içindeki şekerden ve sıvıdan dolayı kuruduğu için yapış yapış oluyor ben zaten yeni klavyesini almıştım hiç öyle 90ytl falan vermedim 40ytl değişti 2007 yılında kasasındada uzun süreli kullanımdan dolayı elleri koyduğum yerde renk değişmesi oluşmuştu kasayı garantili değiştirdiler şuan 2gb ram takviyesi yaptırmak istiyorum kaça patlar toplam ?

• o kadar kola dökülüpte çalışması ilginç çoğu zaman bir kaşık sudan bile bozuluyor kendimden biliyorum... 2007 yılında 40 ytl ye turkçe klavye aldım diyorsun ama iki yıl geçmiş aradan hala kırk ytl midir? asus teknik serviste yine bu forumdan okuduğum kadarıyla şuan 110 ytl imiş ayrıca bir ithalat firmasından bakmıştım oda doksan ytl ye yakındı... bulamayan olursa veya boşuna fazla para vermek istemeyenler olursa diye yukarıda alternatif olarak linkleri verdim...

ram takviyesi yapacaksan 1gb almanı tavsiye ederim çünkü fazla rem pek bir performans artışı yaratmıyormuş forumda birçok kez bahsedildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 17 Ocak 2009; 23:01:24 >
  • qurqose

arkadaşım bu cihazda mavidiş yok, ben alırken dikkat etmemiştim yani pek önemsememiştim, o zamanlar 15 dolara asus dongle almıştım ve halşa kullanmaktayım.

bu arada asus ile ilgili bir sorunumuz daha cıktı, kardeşime aldığım makina bir anda sustu(tamamen). bunun ısınmadan kaynaklandığını sanıyorum. az önce teknilk servisle konustum, bir yerlerde okumuş olduğum ama kaynağını hatırlayamadığım bir yazıya göre asus teknik servisi yer değiştirmiş artık iyi çalışmıyor gibi yorumlar okumuştum. bu gun servis ile yaptığım telefon görüşmesinde; her hanghi bir organizasyonel değişikliklerinin olmadığını ve senelerdir aynı şekil ve şartlar altında çalıştıklarını ifade ettiler. kendilerine yeniden teşekkür eder ve diğer firmalarında aynı yaklaşım tarzını sergilemelerini umduğumuzu belirtmek istiyorum. (sadece telefonlara ilk cıkan arkadaş biraz asabi )

şu an sorunu ve çözüm sürecini detaylı anlatamıyorum. ama kendi makinamın geçtiği sürecte olduğu gibi bu konu ya da daha uygun b,ir başlık altında bu süreci dakika dakika anlatacağım. bu servise olan guvenimizin hep tam kalması dileği ile..

• quote:

Orjinalden alıntı: cekmece

o kadar kola dökülüpte çalışması ilginç çoğu zaman bir kaşık sudan bile bozuluyor kendimden biliyorum... 2007 yılında 40 ytl ye turkçe klavye aldım diyorsun ama iki yıl geçmiş aradan hala kırk ytl midir? asus teknik serviste yine bu forumdan okuduğum kadarıyla şuan 110 ytl imiş ayrıca bir ithalat firmasından bakmıştım oda doksan ytl ye yakındı... bulamayan olursa veya boşuna fazla para vermek istemeyenler olursa diye yukarıda alternatif olarak linkleri verdim...

ram takviyesi yapacaksan 1gb almanı tavsiye ederim çünkü fazla rem pek bir performans artışı yaratmıyormuş forumda birçok kez bahsedildi.

mavibilgisayarda buldum ben 1gb ramlerden bir ara gider alırım 45-50milyon bişey zaten 1 tane alır takarım o zaman

• herkese merhaba,

ben bu laptop için anakart arıyorum.
    Satmak isteyen yada yardımcı olabilecek arkadaşlar mesaj atarsanız sevinirim.

iyi günler dilerim.
  • arkadaşlar asus notebookum sağ tarafttaki shit tuşu birden basmamaya başladı. şuan baıyorum sert. sanki altındaki yayında bi sorun var. bunu nasıl düzeltebilirim. kendim yapabilirmiyim. bu modelin tuşları tek tek çıkıyormu. yoksa komple mi çıkarıp düzeltmek gerek.
    bilgisi olan varsa yanıtlarsa sevinirim.
  • shift tuşunun altına birşeyler girmiş mi bir bak istersen... çakı gibi birşeyle yukarı kaldırttıp tuşu çıkartabilirsinde... tuşlar çıkabiliyor ama tuşu çıkartırken tuşun köküne sokma sadece plastik kısmından yukarıya doğru çektirt takarkende kertiklerini göreceksin takması kolay... ama altına birşey kaçtığını sanmıyorum bozulmuş olabilir... ister türkiyeden türkçe klavye alabilirsin istersen benim yaptığım gibi daha ucuza ebaydan ingilizce klavye alıp türkçe olarak kullanabilirsin.. klavyenin sökülüp takılması çok kolay... arkadaki K harfli olan yerdeki 2 vidayı çözerek kolayca takılabiliyor... eğer klavye almayı düşünürsen sökülüp takılmasını ayrıntılı bir şekilde anlatabilirim...
    quote:

Orjinalden alıntı: yohoyo

arkadaşlar asus notebookum sağ tarafttaki shit tuşu birden basmamaya başladı. şuan baıyorum sert. sanki altındaki yayında bi sorun var. bunu nasıl düzeltebilirim. kendim yapabilirmiyim. bu modelin tuşları tek tek çıkıyormu. yoksa komple mi çıkarıp düzeltmek gerek.
    bilgisi olan varsa yanıtlarsa sevinirim.

• valla alet taş gibi hala çalışıyor... maşallahı var... yanlız bu aralar işlemciye takık durumdayım yükseltmek istiyorum...

ayrıca a6v için harici ektran kartı takabilirmiyim?
  • mutlaka konu içinde geçmiştir ama ben bakamadım bu kadar sayfaya kusura bakmayın.

a6b00vc modeline win 7 yükledim usb 2.0 camera ve ses driver sorunu yaşıyorum.kamera için driver bulamadım ama ses için driver yüklendigi

halde çalışmıyor.yardımcı olabilirseniz sevinirim.teşekkürler...

ses işini realtek in sitesinden hd audio driver ı çekip kurarak çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 3 Ekim 2009; 1:42:25 >
  • Ne zamandır foruma girmiyordum. Şimdi yeni gelen arkadaşlara ve eski kullanıcılara referans olması açısından bu notebook hakkındaki görüşlerimi yaşadıklarımı bildirmek istiyorum.
    Öncelikle bu makine tam bir harika. 4 sene içerisinde yaptığım 2 upgrade (160 GB IDE HDD ve +1 GB RAM [toplamda 1.5 GB Ram var]) sayesinde makine güncelliğini yitirmedi. İşlemcisi server uygulamalarında (Apache+PHP+MySQL) biraz yavaş kalsa da ihtiyacımı gayet iyi görüyor. Cihazın sorun verdiği tek nokta DVD yazıcısı oldu. Artık hiçbir DVD'ye yazamıyor. Malesef böyle bir sorun yaşadım ve bunu da Harici HDD ile hallettim. DVD'ye yazdırmak istediğim birşey olursa diğer makineye Harici HDD ile taşıyorum ve yazdırıyorum. Ancak dışarda bir kafede arkadaşım birşey istediğinde, sistem kurtarma DVD'leri imalatında elinizin altında DVD yazıcının olması şart. İleride okuma sorunu da olursa kurulum yapamayacağım için çok ciddi bir sorun oluşturabilir.
    Bunun dışında cihazda hiçbir sorun yaşamadım. Pilden kullanmıyorum. Güç kaynağına takılı uzatma ile adaptör sürekli takılı şekilde kullanıyorum. 15 günde bir pili %10'a kadar deşarj edip tam şarj yapıyorum. Şu anda pili optimum kullanımda 1 buçuk saatten fazla gidiyor.
    Durum böyle.
    Herkese sevgiler.

• arkadaşlar herkese selam. benim bir sorum olacaktı. asus A6Q00VC model laptop kullanıyorum. win7 yükledim ve sorunsuz şekilde kullanıyorum fakat kamera driver ını bulamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
  • CuCuk seninde benimle aynı sorunu yaşadığını okudum. sen bi çözüm buldunmu acaba kamera driverı olayına.
  • benim a6vm( a6000 ) sorun yarattı. power butonuna basıyorum 2-3 saniye açılır gibi oluyor ama sonra kapanıyor bu arada lcd ye görüntü gitmiyor bios ekranı dahi çıkmıyor. bu iki üç saniyede ledler her açılıştaki gibi yanıp sönüyor harddiskin çalışma sesi geliyor açılacak gibi ama kendini kapıyor, içini açıp dışarıda çalıştırdım power butonuna bastığımda fan ın çalışmadığını farkettim. yabancı forumlarda dört beş kişininde aynı ve kardeş modellerde aynı sorunu yaşadığını gördüm, yine bu forumda bir arkadaşında başına gelmiş ama sonucun ne olduğuyla ilgili bir haber yazmamış...

başına bu tip birşey gelen oldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekmece

benim a6vm( a6000 ) sorun yarattı. power butonuna basıyorum 2-3 saniye açılır gibi oluyor ama sonra kapanıyor bu arada lcd ye görüntü gitmiyor bios ekranı dahi çıkmıyor. bu iki üç saniyede ledler her açılıştaki gibi yanıp sönüyor harddiskin çalışma sesi geliyor açılacak gibi ama kendini kapıyor, içini açıp dışarıda çalıştırdım power butonuna bastığımda fan ın çalışmadığını farkettim. yabancı forumlarda dört beş kişininde aynı ve kardeş modellerde aynı sorunu yaşadığını gördüm, yine bu forumda bir arkadaşında başına gelmiş ama sonucun ne olduğuyla ilgili bir haber yazmamış...

başına bu tip birşey gelen oldumu?

sorunu çözdüm...

sorun işlemci üzerindeki termal macunun işlevini yitirmesi (taşlaşmış, tırnakla dokununca kırıntı şeklinde ufalanan bir haldeydi)

anladığım kadarıyla termal macun işlevini yitirdiğinde işlemci anında yüksek ısılara ulaşabiliyor ve asusta kendini otomatik korumaya alıp sistemi kendi kendine kapatıyor... bu arada termal macunu değiştirmek için kasayı tamamen sökmenize gerek yok alttan sadece işlemci ile ilgili kısmın kapağını sökerek oradan halledilebilirsiniz... kapağı açtığınızda aklınız karışmasın fan ve soğutucu iki ayrı parça yaldızlı yapışkan sağlam bir bantla birbirine yapıştırılmış o yaldızı kaldırıp işlemci soğtucusunun vidalarını söküp çıkarabilirsiniz macunladıktan ve soğtucuyu yerleştirdikten sonra tekrar o yaldızlı kağıdı ikisinin arasına yapıştırınki hava sirkülasyonu sağlanabilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 13 Ağustos 2010; 23:13:58 >

• Herkese selamlar, yıllardır buraya bakmamıştım. Bende de ASUS A6000 Serisinden A6Q00VC Modeli var. 2006 şubat'tan bu yana kullanıyorum. Bir yaşında iken makina gümledi ve Kısıklı serviste, toplam 5 gün bir servis süresi ile, anakart, ve ramler değişti ücretsiz.

Şu anda ise, ekranı çevreleyen plastik çerçeve (bezel) de ve menteşe başlıklarında çatlama sorunum var. Bu bezel i, ebay vb den gören, alan varsa konuşalım. Bahsrttiğim parça şu ilandaki 2. fotoda görülebilir:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-yedek-parca-asus-a6000-ekran-kasasi/detay/

• 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.