Şimdi Ara

asus anakart için ekran kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus M2V-MX anakartlı bilgisayarım var .İki sene önce aldığımda donanımdan pek anlamadığımı için Kötü bir ekran kartı takmış satıcı.Bende Photoshop kullandığım için sık sık yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla çalışıyorum ve üzerlerinde işlem yaparken ps çok uzun sürede işlemi tamamlıyor.

Bu anakartın desteklediği daha iyi bir ekran kartı almak istiyorum.Dediğim gibi donanım konusunda çok cahilim.Sizlerden tercih yapmam için yol göstermenizi bekliyorum.

Ek olarak bir sorum daha var.Sistemimde 2gb ram var.Daha fazla ram'in ps için nekadar etkisi olur.Sadece ekran kartını yükseltmem kafimi?!

Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.....

• tüm sistem bileşenlerinizi yazarsanız ona göre önerebiliriz
    işlemci-ram- vede güçkaynağı (psu)
    birde şuanki ekran kartınız ne?onboardmı?
    ayrıca bu ekran kartına ayırdığınız bütçe ne kadar?
  • yanlış hatırlamıyorsam on board ekran kartlı olması lazım. ama emin değilim. bu yüzden yapacaklarınız sınırlı malesef bu board için.
  • mantıklı yorum yapabilmek için bu bilgiler gerekli kardeşim
    quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

tüm sistem bileşenlerinizi yazarsanız ona göre önerebiliriz
    işlemci-ram- vede güçkaynağı (psu)
    birde şuanki ekran kartınız ne?onboardmı?
    ayrıca bu ekran kartına ayırdığınız bütçe ne kadar?

• afedersiniz eklemeyi unutmuşum.
    İşlemci:Amd Athlon 64x2 3600+
    memory:2048(1x2)ddr2
    Psu:350w
    Anakartta o/b ekran kartı var ama Nvida geforce 7300gs ekran kartıda takılı onu kullanıyorum.
  • sisteminize yaklaşık 100 lira fiyatı olan HD4650 veya yaklaşık fiyatı 120 lira olan HD4670 ekran kartları çok rahat yetecektir.Fazlasına bu sisteme gerek yok.
  • Nvida geforce 7300gs ekran kartına oranla daha iyi performans alabilirmiyim hd4670'le.Birde ramleri 4gb'a yükseltmem grafik işlerimde etkili olurmu sizce.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otozen

Nvida geforce 7300gs ekran kartına oranla daha iyi performans alabilirmiyim hd4670'le.Birde ramleri 4gb'a yükseltmem grafik işlerimde etkili olurmu sizce.?

7300gs'ten daha fazla performans alacağın kesin.Ramlerin de boyutu yerine frekansı daha yüksek olan ramlere bakabilirsin.Tabi ramlerin 667 mhz filansa.2 gb 800 mhz yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otozen

Nvida geforce 7300gs ekran kartına oranla daha iyi performans alabilirmiyim hd4670'le.Birde ramleri 4gb'a yükseltmem grafik işlerimde etkili olurmu sizce.?

7300 e oranla epey farkedecektir..
    ram meselesi kullanımınıza bağlı..ram eklemek hızı artırmaz..
    ama yoğun kullanım sırasında görev yöneticisinden bellek kullanımına bakın
    eğer 2gb ı geçtiği oluyorsa ram ekleyin..
    geçmiyorsa eklemenize gerek yok
    zaten 32 bit işletim sistemi kullanıyorsanız 4gb yapsanız bile sistem bunun 3gb ını kullanabilir..
    fazlasını kullanamaz..
  • quote:

eğer 2gb ı geçtiği oluyorsa ram ekleyin..

Ps'yi açıp makinayı fazla kasan filtrelerden birini denedim ve görev yöneticisinden kontrol ettim.İşlemciyi %100 kullanıyor.Ram'i 385 civarında yanii ram yükseltmesi yapmama gerek yok dediğiniz gibi.Yalnız işlemciyi bukadar zorluyorsa acaba daha hızlı bir cpu alsam mı diye düşünmeye başladım.
    Sizlerinde fikirlerinizi almak isterim.
    Buarada yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler
  • o sisteme işlemci takviyesine değmez..
    eğer ekran kartı alacaksanız alın.. bir süre daha kullanın..
    güçlü bir grafik pc isterseniz sıfırdan sistem toplamayı düşünün..

bu rada şunuda blirteyim eğer yaptığınız grafik işlemleri ekran kartına değilde
    sadece işlemciye yüklenen uygulamalar ise ekran kartı değiştirmek beklediğiniz performans artışını vermeyebilir..
    yinede o sisteme 4650 veya 4670 sefiyesinde bir kart eklemek boşa verilmiş para sayılmaz..
    bir çok işlemde sistemi rahatlatacaktır..
    hatta oynamak isterseniz çoğu oyunu da düşük ayarlarda da olsa oynamanızı sağlayacaktır..
    o nedenle bence sadece ekran kartını değiştirin..
    bu sisteme başka yatırım yapmayın..
    işinizi görmediği zaman yeni sistem almayı düşünün..
    http://www.exa.com.tr/his/ekran_kartlari/his_hd4650-334-6694.html
    http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari/sapphire_hd4670-334-7568.html

ama size şunuda önerebilirim..
    sadece grafik programları ile uğraşıyorsanız kullandığınız programların Quaddro ekran kartlarına uyumluluğu varsa giriş seviyesi bir profesyonel ekran kartı alın..
    size çok fazla faydası olacaktır..
    http://www.hepsiburada.com/pny-nvidia-quadro-fx380-256mb-gddr3-pci-e-x16-profesyonel-ekran-karti/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd53079

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 5 Eylül 2009; 20:59:16 >

• @ooppss çok teşekkürler.Yararlı oldu bu bilgiler benim için.Şöyle yapmaya karar verdim.Sıfırdan bir sistem toplayıp onda da Quaddro ekran kartı kullanıcam.Dediğiniz gibi 3yıllık makina artık emekliye ayrılma vakti geldi.
    Ve evet sadece grafik programları kullanıyorum işim gereği.Tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.