arkadaşlar merhaba ben yeni pc topladım daha geçenlerde. Pc yi kullanmaya başlayalı 1 hafta felan oluyor. 1 haftadır hiç bi sıkıntı yaşamazken bugün anti-surge sorunuyla karşılaşmaya başladım. Gta 5'e girdikten 10-20 dk sonra bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve "Power supply surges detected during the previous power on." şeklinde bir hata alıyorum. Biraz araştırdım anti-surge olayı kapatılabiliyormuş bios ayarlarından fakat kapatasım pek yok başka bir donanıma zarar gelir diye. Şuan psu değiştirme şansım da yok fakat sistemim şu şekilde, Msi gtx 1070 i5 6500 asus h110-k anakart aerocool vx 750 watt power supply
bu power supply'ı daha önce kullanmış biri var mıdır böyle bir sorun yaşayan? 750W psu'nun bu sisteme yetmesi gerekiyor normalde. Dediğim gibi 1 haftadır hiç bi sıkıntı yokken niye bir anda böyle br sıkıntı oluşmuş olabilir ki? Power supply'ı değiştirmem gerekiyor mu?
durduk yere anti-surge vermeside garip power suppylede sıkıntı olabilirmi
dediğim gibi sistem daha yeni ve 1 haftadır sıkınıtısız oyunu saatlerce oynayabiliyordum. bugün böyle bi sıkıntı olmaya başladı ve psu nun zarar görmesine sebep olacak bir şeyde olmadı. pc ne aniden kapandı, ne elektrikler gitti ne fırtına vs çıktı. bugün oyuna girdiğimde durduk yere bilgisayar kapanmaya başladı. bilgisayarı tekrar başlatıp oyuna girdiğimde sorun devam ediyordu 2-3 kere tekrarladı bu sorunu ve artık denemeyi bıraktım. ama dediğim gibi psu'da sıkıntıya yol açacak ne olmuş olabilir ki?
şu şekilde bir sıkıntı var 3.3V kanalından 2.9 V geliyo galiba bu düzeltilebilir mi? Anti-Surge'ü kapasam zararı olur mu
up
bingot12B
kullanıcısına yanıt
Asus aı suiteyi kurduysan onu kaldır veya güncelle eskiden sorunun kaynağı o olabiliyordu
GÜç kaynağında da sıkıntı olabilir yeni olması kutudan bozuk gelmeyeceği anlamı taşımıyor malesef.
asus al suite kurulu değil. güç kaynağında sıkıntı olabilir evet ama bu sıkıntının ortaya çıkması 1 haftayı alır mı? yani bozuk gelse daha önceden bu sıkıntılarla karşılaşmam gerekmez miydi 1 hafta sorunsuz kullanabildim bilgisayarı daha iki gün önce başladı bu sıkıntı. durduk yere oyunun ortasında res attı bilgisayar bi daha ne zaman oyuna girmeye çalışsam yarım saat içinde tekrar res atar oldu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme