Şimdi Ara

ASUS EeePC 1101HA KULÜBÜ.TASARIM HARİKASI 11.6 NETBOOK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
27.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iluminada333

Arkadaşlar, geçen çarşamba akşamı, yani 4 gün önce teknosa'dan 1101ha'mı (siyah) aldım.

Aldığım ilk günden beri dinlediğim her şeyde ufak tefek takılmalar oluyordu; bir şey olmaz diye geçiştirdim, çünkü hem genelde mp4 çalarımdan dinliyordum, hem de bu netbook ile asıl işim derslerim ve web kullanımıydı. Lafı uzatmıyım memnundum.

Ama dün akşam mp4 çalarımı usb den taktığımda algılamadı, (Sony NWZ-S618f) sonra masaüstü bilgisayarıma taktım orda algıladı, başka bir masaüstüne daha taktım orda da algıladı. Acaba sorun asus'ta mı diye düşünüp ses kayıt cihazımı taktım ama netbook onu algıladı ve çalıştı. Ardından sorunu çözmek için bütün gece forumları gezdim, sürücüler indirdim, aygıt yöneticisinden yapılması gerekenleri yaptım.

Olay şu; bilgisayara usb den taktığım zaman Yeni Donanım Bulundu:"MTP Device" yazısı çıkıyor, ve kabloyu çıkarana kadar tekrar tekrar uyarı yazısı ufak bir "fok" sesiyle çıkmaya devam ediyor. Bu olurken aygıt yöneticisine girdiğim zaman da liste tekrar tekrar kapanıp açılıyor, yani en üstteki bilgisayar işareti bi yanında "+" olarak tek görünüyor, bir saniye sonra da "-" olarak alttaki birimleri gösteriyor.Ve o saniyede sağ tıklayamazsam sürücleri güncelle, kaldır vb. seçenekleri göremiyorum, bu yepyeni bir bilgisayarda olduğu için oldukca can sıkıcı. Bunun çözümü olan şeyi yani elle yüklemeyi seçip "usb mass storage device" tan yüklemeyi denediğimde ise bir saniyeliğine "connected" yazısı çıkıyor (ki normalde öyle olması lazım) ama sonra eski haline geri dönüyor ve Yeni Donanım bulundu: "mtp device" demeye devam ediyor. İkinci kez aynı şeyi yaptığımda ise bu sefer gerekli inf dosyası bulunamadı diyor. Eğer bunu çözemezsem hem şarj edemeyeceğim, bir de hafızasını kullanamayacağım (bütün ödevlerimi notlarımı vs ona yedekliyorum).

Onun yanında Parite virüsü bulaştı (parite A B ya da C demiyor sadece Win32/Parite yazıyor). Bir çok .exe dosyasında uyarı veriyor. Msn açılmıyor, ve dakka başı önüme geliyor uyarılar. İnternette herkes format öneriyor, ama dvd yi takabilmem için harici dvd okuyucum yok.

Teknosa'da ilk üç gün içinde ne olursa olsun getirebilirsiniz demişlerdi. Şansıma 4. günde hepsi birden meydana geldi Sizce format atmalı mıyım, geri götürsem değiştirirler mi, mp4 bağlantı sorununa ne diyorsunuz, ve ses olayı sizin de başınıza geldi mi?

Sorun meydana gelir gelmez buraya yazmadım; araştırma yaptım, çok şey denedim ama artık tükendim; yarın çok fazla dersim var ve bunlara bir an evvel çözüm bulmam lazım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İlk aldığımda bende HD ten fok diye sesler geliyordu aynen. Güç yönetimi ile alakalı olduğunu sanıyorum. internetten indirdiğim bir hd aracı ile ekonomik modu kapatınca ses kesiliyordu. Açıkçası şimdi dğeiştirip aldığımda da fazladan kasaya bir zınlama veriyor ama dışardan duyulmuyor diye çok önemsemedim. Muhtemelen samsung hd var içinde. Benim masaüstü bilgisayarımda da samsun sata hd var. aynı zınlama onda da var. Kasaya zınlamayı vermesin diye kasanında dibinde bir 4 numara çocuk bezinin üstüne koymak zorunda kaldım. :D. İlk alırken tavsiyem mutlaka almadan önce orada yükletip deneyin. Kulağınızı kasaya dayayın çalışırken, vınlama yada cıf* fok* tarzı sesler geliyorlsa almayın başka bi tane denetin. Bu seri uçakla gelirken heralde hava boşluğuna düştü hepsinde aynı sorun var anlaşılan :D. Umarım asus yetkilileri burayı okurlar.

Bu arada cihaızn son bisounu internetten yükledim. işlemci hızı 1ghz i geçmiyor ilginç. Bir iki ayar çekecem biostan bakalım. ben %30 oc yapayım derken %30 başarımı düşürük. Heralde ters ayar ben yanlış anladım.

• Bu cihazı teknosa'dan alan arkadaşlar, kutusundan kılıf çıktı mı acaba?
  • 2010 da Windows XP ye desteğini tamamen cekecek.Eeeeee o zaman ne olacak???? Windows 7 mi yüklemek zorunda kalınacak???????? Yada 2010'dan sonra satılacak olanlar neyle gelecek XP ilemi Windows 7 lemi ???? 2010'u beklemek akıllıca sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkiller004

Bu cihazı teknosa'dan alan arkadaşlar, kutusundan kılıf çıktı mı acaba?

Kılıf derken beyaz kumaşımsı koruyucunun içinden çıkıyor. Onun haricinde çanta benzeri bir hediyesi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrep69

2010 da Windows XP ye desteğini tamamen cekecek.Eeeeee o zaman ne olacak???? Windows 7 mi yüklemek zorunda kalınacak???????? Yada 2010'dan sonra satılacak olanlar neyle gelecek XP ilemi Windows 7 lemi ???? 2010'u beklemek akıllıca sanırım

Windows netbook pazarında olmak istiyorsa XP veya benzeri bir işletim sistemi ile devam etmeli. Yoksa netbooklar gibi 3B oyun için olmayan makinelerde üreticilerin kendi miniOS ları hatta bu pazarda çok daha iddialı olacağını düşündüğüm ChromeOS ve açık kaynak işletim sistemlerinin daha iyi iş göreceğini düşünüyorum. O yüzden ne beklemeye nede telaşa gerek var. NetPC pazarı giderek büyüyecektir hatta zamanla Dizüstülerin kullanım alanı çokça da daralacak diye düşünüyorum. O yüzden windowsa bel bağlamamak lazım. Ben şahsen windowsu sürücü uyumları ve DX destekli oyunlar için tercih ediyorum. Yoksa neyime benim windows. 2 Dakka fazla uğraşırım sürücleri elle yükleme pahasına Pardus yükleriz olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazbut -- 12 Ekim 2009; 23:50:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boylum

Format atmayın.Yeniden başlatırken f9 tuşuna basarak recevory modunda windows u yeniden yükleyebilirsin.Böylece bilgisayar ilk haline gelmiş olur.

Çok teşekkür ederim sorun çözüldü moralim düzeldi, hatta gribim bile biraz geçti :)

quote:

Orijinalden alıntı: hk55

İlk aldığımda bende HD ten fok diye sesler geliyordu aynen. Güç yönetimi ile alakalı olduğunu sanıyorum. internetten indirdiğim bir hd aracı ile ekonomik modu kapatınca ses kesiliyordu. Açıkçası şimdi dğeiştirip aldığımda da fazladan kasaya bir zınlama veriyor ama dışardan duyulmuyor diye çok önemsemedim. Muhtemelen samsung hd var içinde. Benim masaüstü bilgisayarımda da samsun sata hd var. aynı zınlama onda da var. Kasaya zınlamayı vermesin diye kasanında dibinde bir 4 numara çocuk bezinin üstüne koymak zorunda kaldım. :D. İlk alırken tavsiyem mutlaka almadan önce orada yükletip deneyin. Kulağınızı kasaya dayayın çalışırken, vınlama yada cıf* fok* tarzı sesler geliyorlsa almayın başka bi tane denetin. Bu seri uçakla gelirken heralde hava boşluğuna düştü hepsinde aynı sorun var anlaşılan :D. Umarım asus yetkilileri burayı okurlar.

Bu arada cihaızn son bisounu internetten yükledim. işlemci hızı 1ghz i geçmiyor ilginç. Bir iki ayar çekecem biostan bakalım. ben %30 oc yapayım derken %30 başarımı düşürük. Heralde ters ayar ben yanlış anladım.

Benim bahsettiğim "fok" sesi windows'un uyarı seslerinden Balon adlı sesti(miş, sonradan baktım kapatmak için:)). Hani bir aygıt bağladığında onu algılayınca çıkan ses var ya, o.
    netbookumu seviyorum

• naptınız yok mu netbookumuz için yeni bişiler felan???
  • Herkes beklemede 22 ekim için ION , 12' falan derken bir sessizlik hakim oldu buralara. Bakalım büyük güne az kaldı ne olacak.
  • Merhaba
    1101HA Beyaz modeli ile bende aranıza katılacağım ama bu seferde,cihazın sıfırını bulamıyorum.Bursa Vatanda ASUS 1008HA hariç başka ASUS modeli yok.Media Market te ASUS Netbook hiç yok.Elektro World te de Asus Netbook yok.Hepsiburda ve Hızlıal stoklarındada Beyaz 1101HA yok.Her ikisininde müşteri ilişkilerine bu sabah bir mesaj yazdım.Stoklarınıza 15 gün içinde 1101HA girermi diye ama henüz bir cevap gelmedi. Yani hakikaten Asus Netbook Türk piyasasında özellikle 11 inç te büyük bir sessizlik hakim.Sizce de 15 gün içinde 11 inç yeni ürünler Türk pazarına girermi acaba.Bu sessizlik konusunda fikri olan varmıdır.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalkaya19

Merhaba
    1101HA Beyaz modeli ile bende aranıza katılacağım ama bu seferde,cihazın sıfırını bulamıyorum.Bursa Vatanda ASUS 1008HA hariç başka ASUS modeli yok.Media Market te ASUS Netbook hiç yok.Elektro World te de Asus Netbook yok.Hepsiburda ve Hızlıal stoklarındada Beyaz 1101HA yok.Her ikisininde müşteri ilişkilerine bu sabah bir mesaj yazdım.Stoklarınıza 15 gün içinde 1101HA girermi diye ama henüz bir cevap gelmedi. Yani hakikaten Asus Netbook Türk piyasasında özellikle 11 inç te büyük bir sessizlik hakim.Sizce de 15 gün içinde 11 inç yeni ürünler Türk pazarına girermi acaba.Bu sessizlik konusunda fikri olan varmıdır.?

http://www.hiperucuz.com/?urun-detay_20443_ASUS_EEPC_1005HA_WHITE_1_66_1_160GB_10_BT_CAM_XP.html

• Sayın propet
    Verdiğiniz linkte 1005HA modeli var.1101HA modeli yok.Yinede teşekkür ederim.

Sayın emco
    Teknosa'ya geçenlerde baktığımda yoktu.Demekki yeniden stoklardan çıkartıp,satışa sunmuşlar.Bilgi için teşekkür ediyorum.

Netbooku genelde internet için kullanacağım,arada bir de ofice proğramları ile çalışacağım.Bu konularda fazla bilgim yoktu ama sağolsunlar bu forumdaki dostlar beni ASUS 1101 ha ya yöneltti.İnternet için 11 inç ekranın daha iyi olduğunu belirttiler.Çözünürlüğün ve şarj süresinin 10 inçlere göre daha fazla olmasının artısı olduğu belirtildi.Cihazda z520 işlemci olsada bununda ASUS sağladığı bios tan hız yükseltme olanağı ile N280 seviyelerine ulaştırılabildiğini öğrendim.Bu durumda sadece ortalama 10 saat olan şarj süresi 9 saate iniyormuş.Cihaz ile birlikte 16 GB Kingston USB bellek alacağım.( Bursa Media Market kampaya yapmış 55-TL)Dosyalar.fotolar vesaire bu bellekte olur böylece bilgisayarı fazla şişirmeyiz düşüncesi ile.Birde Kingston 2 gb ram alıp , yine burda anlatıldığı gibi takacağım.

Bu arada bir şey sormak istiyorum.Ben bu 1101ha ile , power pointte hazırladığım bir sunumu , işyerinde projektöre bağlayıp sunabilirim değilmi.?

• sayın kartalkaya19

powerpointte hazırladığınız sunumu projektöre vga kablosu ile bağlayıp sunumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Teşekkürler br@yn

Bende aranıza katılıyorum.

Cumartesi Bursa Teknosadan 1101ha beyazını alıyorum.Bu arada hepsiburda dan cevap geldi.yakın zamanda ürün stoklarına girmeyecekmiş.Yani sadece Teknosa'da var.Cihazı bir süre kablolu modem ile kullanacağım.En az 2 portlu Kablolu modem tavsiyesi olan varmı ?
    Saygılar
  • Airties kablolu modelleri güzel ben 4 portlu kablolu kullanıyorum masaüstünde rt-111 model numarası da. Oldukça memnunum ayrıca kullandığım ürün ve airties modelleri beyaz olanları netbook ile uyum sağlayacaktır eğer beyaz almayı düşünüyorsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalkaya19

Sayın propet
    Verdiğiniz linkte 1005HA modeli var.1101HA modeli yok.Yinede teşekkür ederim.

Sayın emco
    Teknosa'ya geçenlerde baktığımda yoktu.Demekki yeniden stoklardan çıkartıp,satışa sunmuşlar.Bilgi için teşekkür ediyorum.

Netbooku genelde internet için kullanacağım,arada bir de ofice proğramları ile çalışacağım.Bu konularda fazla bilgim yoktu ama sağolsunlar bu forumdaki dostlar beni ASUS 1101 ha ya yöneltti.İnternet için 11 inç ekranın daha iyi olduğunu belirttiler.Çözünürlüğün ve şarj süresinin 10 inçlere göre daha fazla olmasının artısı olduğu belirtildi.Cihazda z520 işlemci olsada bununda ASUS sağladığı bios tan hız yükseltme olanağı ile N280 seviyelerine ulaştırılabildiğini öğrendim.Bu durumda sadece ortalama 10 saat olan şarj süresi 9 saate iniyormuş.Cihaz ile birlikte 16 GB Kingston USB bellek alacağım.( Bursa Media Market kampaya yapmış 55-TL)Dosyalar.fotolar vesaire bu bellekte olur böylece bilgisayarı fazla şişirmeyiz düşüncesi ile.Birde Kingston 2 gb ram alıp , yine burda anlatıldığı gibi takacağım.

Bu arada bir şey sormak istiyorum.Ben bu 1101ha ile , power pointte hazırladığım bir sunumu , işyerinde projektöre bağlayıp sunabilirim değilmi.?

Bilmen gereken çok önemli bir şey var; 2 GB bellek ile hız aşırtma aynı anda mümkün olmuyor ne yazık ki. Birinden birini seçmek zorundasın. Asus Tayvan da bizzat bunun mümkün olmadığını belirtmiş kullanıcılarına.

Kolay gelsin.

• Cevap için Teşekkürler br@yn

Oğlumun odasındaki bilgisayarda Zyxel Prestige P660RU-T1 Combo Modem bağlı.Bende kısmetse bu akşam 1101HA yı aldığımda , bir süre bu modemi kullanacağım,ama asıl senin bahsettiğim kablolu modemi alıp netbookumu kendi çalışma odamda kurmak istiyorum.Odalar arasında mesafe olduğu için,tek modeme 2 bilgisayar bağlayıp,kablolarla uzatmak istemiyoruz,o yüzden daha sonra senin bahsettiğin modemi alıp , netbooka kuracağım.Bu arada TTNET yetkilileri ile görüştüm.Bir hat üzerinden 2 ayrı modemle internete bağlanmak istediğinizde,sinyal seviyesinde azalma olabilir dedi.Kesin olur demiyor olabilir diyor.Bakalım göreceğiz.Kablosuz Modemde ev içinde kullanmak istemiyorum.
    1101HA modelini bu akşam Teknosadan almaya gideceğim.Orda cihazı açtıklarında özellikle kontrol etmem gereken bir şey varmı acaba.? Örneğin orda kutu üzerinde pilin 63 wh olduğu yazarmı?
    veya ethernet portu çalışıyormu çalışmıyormu bunlar orda kontrol edilebilimi?Kusura bakmayın belki başınızı ağrıtıyorum ama , eve gidince cihaz ile ilgili kötü bir sürpriz ile karşılaşmak istemiyorum.

Sizede Teşekkürler jay jay justified

Acaba cihazın performansını artırmak için ; 2 GB bellek alıp cihaza takmayımı , yoksa hız aşırtma işlemini yapmayımı tercih etmeli.? Madem ikisinide birlikte yapamıyoruz, o zaman performans açısından hangisi seçilmeli ?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalkaya19 -- 23 Ekim 2009; 10:14:03 >

• Sayın kartalkaya19
    Bahsettiğiniz gibi bir olayı bende yaşadım.
    şöyle;
    Odamda 1 laptop bir tanede masaüstü pc ve kablolu modem vardı.Ben masaüstü bilgisayarı oturma odasına kurdum ve bir tane daha kablolu modem bulup,aynı telefon hattı üzerinden iki modem bağlayarak oturma odasına ayrı modem-kendi odamda ayrı modem kullanmayı amaçlamıştım.
    ancak olmadı.aynı anda iki modem bağlıyken yanlızca bir tanesine hat geliyor.diğerinde ise hat bağlı olduğu halde hat görünmüyor ve bağlanmıyor.
    ben sorunu aşağıda verdiğim linkteki ürünü edinerek çözdüm.
    iki modemle boşuna uğraşmayın.
    Saygı ile..

http://urun.gittigidiyor.com/20mt-Fabrikasyon-Ethernet-ADSL-KABLO-KARGO_W0QQidZZ21347496

• Benim tavsiyem öncelikle hız aşırtma yönünde olacaktır. Ne de olsa para vermeyeceksin buna :) Sonra da imkanın olduğunda 2 GB bellek ile kullanan birisiyle karşılaştırma yaparsın. Sık kullanılan programların performans karşılaştırması hususunda biraz kafa yorulur ve sonuca da zahmetsizce ulaşılır bence. Kullanmadığım için "şunu tercih et" diyemiyorum. Aranızda halletmek durumundasınız ;)
  • Bende aldım bendeeeeeeeeee
    Sonunda deniz kabuğumu aldım.1101HA yı.Şu anda şarj oluyor ve ben hemen size mesaj yazmak istedim.
    Şu anda İnternet Explorer da açtığım 6 internet sayfası açık durumda.Şunu söylemeliyimki,bu halde benim diğer ana bilgisayardan daha çabuk açıyor.Bunun ekranı iyi geldi.Şimdi bile yazıların ufaklığı ile , ekrana yakınlaşıyorum.10 inç temelli ufak gelirdi.
    Teknosadaki arkadaşlar hemen kurulumuda yaptılar.Yalnız , evdeki kablolu modemi bu bilgisayarada tanıtmam yüklemem gerektiğini , kablolu modem cd ile cihaza kurmazsam internete bağlanamayacağımı söylediler ama hiçte dedikleri gibi olmadı.Eve geldim,kablolu modemi açtım.Ethernet kablo ucunu benim emektar ana bilgisayardan çıkarıp bu deniz kabuğuna taktım ve hemen internete girip size MERHABA demek için bu yazıya başladım.Yav bunda yazı yazmak ta çok zevkli imiş.
    Bu arada bu yazı lar nasıl büyütülüyor acaba?

Dediğim gibi şu anda hiç hız aşırtma vs yapmadan,6 internet sayfası açık ve ben gayet akıcı bir biçimde bu yazıyı yazıyorum.

Sayın emco önerinizi düşüneceğim.Dediğiniz gibi en iyisi uzun bir ethernet kablosu ama bu seferde hanım,evi kablolar bastı deyip duracak.Yani ailecek hem kablosuz ağ istemiyoruz hemde uzun bir kablo durumu oldumu evi kablolar basacak,görüntü kirliliği olacak diyoruz.

Sayın jay jay justifed
    Bir süre daha her halde hız aşırtma olayına girmem ama gerekirse öncelikle 2 gb ram almaktansa hız aşırtma olaayını yaparım.

Herkes cihazını sağlıkla afiyetle problemsiz kullansız inşallah.
    Saygılar

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.