Şimdi Ara

ASUS EeePC 1101HA KULÜBÜ.TASARIM HARİKASI 11.6 NETBOOK (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
27.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kartalkaya19

Bende aldım bendeeeeeeeeee
    Sonunda deniz kabuğumu aldım.1101HA yı.Şu anda şarj oluyor ve ben hemen size mesaj yazmak istedim.
    Şu anda İnternet Explorer da açtığım 6 internet sayfası açık durumda.Şunu söylemeliyimki,bu halde benim diğer ana bilgisayardan daha çabuk açıyor.Bunun ekranı iyi geldi.Şimdi bile yazıların ufaklığı ile , ekrana yakınlaşıyorum.10 inç temelli ufak gelirdi.
    Teknosadaki arkadaşlar hemen kurulumuda yaptılar.Yalnız , evdeki kablolu modemi bu bilgisayarada tanıtmam yüklemem gerektiğini , kablolu modem cd ile cihaza kurmazsam internete bağlanamayacağımı söylediler ama hiçte dedikleri gibi olmadı.Eve geldim,kablolu modemi açtım.Ethernet kablo ucunu benim emektar ana bilgisayardan çıkarıp bu deniz kabuğuna taktım ve hemen internete girip size MERHABA demek için bu yazıya başladım.Yav bunda yazı yazmak ta çok zevkli imiş.
    Bu arada bu yazı lar nasıl büyütülüyor acaba?

Dediğim gibi şu anda hiç hız aşırtma vs yapmadan,6 internet sayfası açık ve ben gayet akıcı bir biçimde bu yazıyı yazıyorum.

Sayın emco önerinizi düşüneceğim.Dediğiniz gibi en iyisi uzun bir ethernet kablosu ama bu seferde hanım,evi kablolar bastı deyip duracak.Yani ailecek hem kablosuz ağ istemiyoruz hemde uzun bir kablo durumu oldumu evi kablolar basacak,görüntü kirliliği olacak diyoruz.

Sayın jay jay justifed
    Bir süre daha her halde hız aşırtma olayına girmem ama gerekirse öncelikle 2 gb ram almaktansa hız aşırtma olaayını yaparım.

Herkes cihazını sağlıkla afiyetle problemsiz kullansız inşallah.
    Saygılar

Hayırlı olsun
    eğer harici mouse kullanıyorsanız,klavyenin ctrl tuşunu sasılı tutun ve farenin iki tuşu arasındaki topu ileri itin.sayfa büyüyecektir.

• Teşekkürler emko
  • Güle güle kullan kartalkaya19
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Güle güle kullan kartalkaya19

Teşekkür ediyorum jay jay justified
    Heimiz Sorunsuz kullanalım inşallah.
    1101HA beyaz ; Bursa Koruparktaki Teknosada çarşamba günü vardı.Cuma günü gittiğimde ise ellerinde sadece teşhir ürünü kalmıştı,almadım.Ordaki arkadaş başka bir alışveriş merkezindeki mağazalarında varmı acaba diye ekrandan baktı ve dün akşaki stoklara göre diğer mağazamızda 3 adet var gözüküyor ama yinede telefon edeyim dedi.Telefonda 2 sinin o gün içinde satıldığını ve sadece bir adet kaldığını söylediler.Ben de cumartesi sabah gittim aldım.Şu an için çok memnunum.Sizlerinde yardımı ile cihaz üzerindeki acemiliğimi kısa sürede atlatırım herhalde.Yazmaya meraklı bir insanım.Dün gece 2.30 a kadar deniz kabuğumda yazılar yazdım.Bu klavye ile yazı yazmakta çok zevkli.Şarj da o kadar iyiki.Koklayarak enerji harcıyor.Ayrıca gözü hahfiften bozuk biri olarak iyiki 10 inç almamışım diyorum.Çünki bu bile gözüme küçük geliyor.Ama inanın kolumun altında her yere götürüyorum.Şu anda bu mesajı yazarken altta 8 adet internet expçdan açtığım site var.Ben büyük bir ağırlaşma sezinlemedim.En azından benim ana bilgisayardan daha hızlı.
    Bu arada sizlere sormak istediğim bir şey var.
    Arada bir bilgisayarın ekranına şu şekilde bir mesaj çıkıyor : Yenilenmiş Live Uptade versiyonu mevcutturŞimdi güncellemek istiyormusunuz diye.Aba nedir bu yenilenmiş live uptade versiyonu?

Birde cihazı açtığımda şöyle bir menu çıkıyor:
    Press F1 to Run SETUP
    Press F2 to load default values and continue
    Press ESC for BBS POPUP
    Press F9 for image recovery
    Press ALT+F2 to execute ASUS EZ Flash

Ben F1 e basıyorum.(Bilmeden tabi) sonra Discord configüration changes and exit now? sorusunada Okey diyorum.(Onuda bilmeden) . Ozaman windows açılıyor.
    Yanlış bir şeyler yapıyor olabilirim.Kusura bakmayın ben yabancı dil özürlüyüm.Bu mesajların ne anlama geldiği ve bu mesajlar çıktığında ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
    Saygılar,

• Mrb. arkadaslar bende aranıza donanim ailesine katıldım. Takip ediyordum gerci ama uye degildim..
    Benim de bir sorum olucak yardımcı olursanız sevirim; Asus 1101 netbook alıcam yarın ve teknosa fiyatı suan 876 TL canta vs. herhangi bir aksesuar da vermior sadece %0 Tl hediye ceki. Nyse sorum su Z520 işlemci varmıs 11.6 oldugu icin kurallar dahilinde. Arkdaslarnda yorumlarını okudum radikal cvplar var..
    Ben oyun oynayan biri degilim ve madem tasınabilir kucuk estetik birsey almak istiyorum. 1008 le 1101 arasında kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim gercekten de performans sorunu yasarmıyım ve pili sabitmis bunun dezavantajı ne olabilir vs. vs. tsklerr simdidenn..
  • 1008HA'nın pili sabit, evet. Bu senin için sakıncalı olur mu sen karar vereceksin.

İki ürün de Seashell serisinden ve gayet estetik tasarımları var. Ayrıca hafifler yeterince.

İşlemciyi de %32 oranında hız aşırtarak kullanabilirsin ve rahat olur. 2 GB bellek ile de birden fazla pencere ve uygulama açılışlarında duruma göre fark göreceksindir. Fakat bu ikisi aynı anda olmuyor ne yazık ki. Ya hız aşırtma ya da 2 GB bellek arasında karar vermek durumunda kalacaksın eğer performans artışı istiyorsan.

Bunları tekrar tekrar yazmak doğru değil ama son bir kez daha yazayım dedim.
  • jayjay Tskler yani tercihimi 1101 den yana mı kullanmalıyım ?
  • 1101HA'nın handikapını belirttim. Performans konusunda limitli seçenekler sunuyor. Onun dışında tercih senin. Donanımsal olarak fark çok az aralarında.
  • Arkadaslar bugun teknosa forum bornovadan asus 1101 seashell black aldım. gayet memnun kaldım gercekten cok estetik fazla bi bilgim yok pc hakkkında yardımcı olamıycam sayenizde burdan pc mi daha ii tanıma sansım olucak hatta suan yeni pcmden yazıyorum klavye muhatesem fazlasıyla akıcı alırken deneme yapmamı söylemislerdi fazlasıyla explorer actım programlar vs cabası takılma falana olmuyor . cok hafif bir yavaslama buda gayet normal diye düsünüyorum performans bklemiyordum isimi görmesi yeterliyi göreceginden süphem yok. Yardımcı olan arkdslara tekrar tskler.. bnide kaydedebilirsiniz fana :) saygılarrr
  • Güle güle kullan setbyhuso
  • quote:

Orijinalden alıntı: setbyhuso

Arkadaslar bugun teknosa forum bornovadan asus 1101 seashell black aldım. gayet memnun kaldım gercekten cok estetik fazla bi bilgim yok pc hakkkında yardımcı olamıycam sayenizde burdan pc mi daha ii tanıma sansım olucak hatta suan yeni pcmden yazıyorum klavye muhatesem fazlasıyla akıcı alırken deneme yapmamı söylemislerdi fazlasıyla explorer actım programlar vs cabası takılma falana olmuyor . cok hafif bir yavaslama buda gayet normal diye düsünüyorum performans bklemiyordum isimi görmesi yeterliyi göreceginden süphem yok. Yardımcı olan arkdslara tekrar tskler.. bnide kaydedebilirsiniz fana :) saygılarrr

Merhaba
    Asus 1101HA 'nın hayırlı olsun.Sorunsuz kullanmanızı dilerim.Bende aynı modelin beyaz renklisini 1 hafta önce aldım ve gerçekten memnunum.
    Gerçekten bu klavye ile yazı yazmak çok zevkli.Ayrıca internet içinde cihaz bana fazlası ile yetiyor.
    Tekrar Güle Güle kullanın.

• arkadaşlar bende bu bilgisayarı kullanıyorum. Elimde kullanma kulavuzu mevcut değil, acaba bu hız artırma işlmemi nasıl yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim.
  • Burada ekran görüntüsü mevcut. BIOS ayarlarına nasıl girileceğini arkadaşlar göstereceklerdir.

http://www.liliputing.com/2009/06/asus-eee-pc-user-manual-shows-overclocking-option-in-bios.html
  • Herkese merhaba.Yaklaşık 1 aydır bu cihazı kullanıyorum.Hiçbir şikayetim yok;ve forumdaki performans ve takılma sorunlarını okudukça çok şaşırdım.Makinamda windows xp yüklü.Browser olarak google chrome,müzikler için winamp,filmler için sadece K lite mega codec pack ve içindeki media player classic'i kullanıyorum.Forumu okuduktan sonra denemeler yaptım.Overclock %5 yani en düşük değerde iken avi uzantılı (yani divx) filmleri çok rahatlıkla takılma olmadan seyrediyorum (super performance mod da ).Power save modunda bile winampla müzikleri çok rahat dinleyebiliyorum,fotoğraflarıma bakıyor,internette rahat bir şekilde sörf yapabiliyorum.Super performance modda operayı açıp 6 adet sekme açtım,chrome açıp 6 adet sekme de onda açtım,winamp ı açıp müzik dinleyip word de de yazı yazmaya başladım.Uzun bir süre denememe rağmen hiçbir takılma yavaşlama duraklama olmadı.Ayrıca makina taktığım her türlü donanımı tanıyor bu konuda hiç ama hiç problem yaşamadım.Bir sürü flash disk,eksternal usb harddiskler,fotoğraf makinem ,optik mouse lar hepsini sorunsuz tanıdı.Hatta evdeki ev telefonu ve internet hattını iptal ettirdim vodafone dan 3g paket aldım,daha önceden de iphone'um vardı.Bilgisayarım iphone'uda çok rahat tanıyor ve hatta artık (1 haftadır) internete iphone 3Gs'i netbook'a bağlayıp bağlanıyorum,hem surf hızı hem download hızı mükemmel.İphone'umu netbooka bazen usb kabloyla bazende bluetooth'la bağlıyorum,her ikiside mükemmel çalışıyor.(ilgilenenler için söyleyeyim:Vodafone'lu iphone 3Gs imi bluetoothla netbooka bağlayıp kullandığımda dosya download ederken download hızım ortalama 200 kB/s oluyor.Bu hızı 1 mbit ADSL imde hiç görmemiştim.Kısacası netbook gayet güzel.Benim tek hoşlanmadığım yanı boyutları.10 inch olsaydı daha taşınabilir olurdu,çünkü bu bir notebook değil,11,6 inch e ne gerek vardı?Netbooklar 10 inchte standartlaştı artık.10 inchlik bir makineyi elinize aldığınızda (mesela hp compaq et 701) taşınabilirlik farkını anlıyorsunuz hemen.Ama yine de makine çok iyi.Bence buna tek rakip nokia booklet olacaktır.Onda 12 saat pil ömrü,Z 530 1,6 Ghz işlemci var ve 10 inch.Herkese teşekkürler.Teknoloji güzel şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Burada ekran görüntüsü mevcut. BIOS ayarlarına nasıl girileceğini arkadaşlar göstereceklerdir.

http://www.liliputing.com/2009/06/asus-eee-pc-user-manual-shows-overclocking-option-in-bios.html

teşekkürler bir sorum daha olacak burdaki değerler neyi ifade ediyor örneğin %30 da %10 a göre daha mı hızlı oluyor hangi kriterlere göre bu değeri belirlemeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ots038 -- 1 Kasım 2009; 11:04:31 >

• slm arkadaşlar
    ben de 1101ha kullanıcısıyım (1 haftadır) ancak hevesim kursağımda kaldı. ilk iki gün pili normal olarak şarj ettim ve kullandım ancak üçüncü günden itibaren pil göstergesi % 17'yi geçmiyor ve batarya tamamen boş. makinayı fişten çektiğimde güç tamamen kesiliyor ve makina kapanıyor. seçeneklerim nelerdir? acaba ben mi yanlış bişi yaptım ya da hepten bozuk muydu? hemen geri götüreyim mi? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ots038

teşekkürler bir sorum daha olacak burdaki değerler neyi ifade ediyor örneğin %30 da %10 a göre daha mı hızlı oluyor hangi kriterlere göre bu değeri belirlemeliyim?

Cihaz bildiğim kadarıyla maksimum %32 oranında hız aşırtılabilme özelliğine sahip. Yüzde ne kadar büyürse hız aşırtmanın oranı da o kadar büyür ve performans artar. Tabi sürekli hız aşırtılmış biçimde kullanmanın da cihazın ömrünü kısaltacağını unutmamak gerekir.

alama;

Cihazı servise götürmende fayda var. Benim aklıma mantıklı bir açıklama gelmiyor.
  • arkadaşlar, bu laptoptan almayı düşünüyorum ama tuş dizilimi baa biraz farklı geldi
    mesela Z ile Y nin yerleri değişik ve masaüstü pc klavyesinden alışkın olduğumuz ünlü harfleri de göremedim
  • herkese selam.bende 1101 ha kullanıcısıyım.bir hafta önce teknosa dan aldım.genel anlamda memnunum.benim için en önemli olan pil ömrünün uzun oluşu,ekran boyutu gibi özellikler çok iyi.bütün mesajları okudum.olumsuzlukları olabilir ancak bir netbook olduğunu unutmamak lazım sonuçta.video oynatımı ile ilgili ise ben kmp playeri kurdum ve sorunsuz çalışıyor.dvd ripli divix leri gayet güzel seyrediyorum.pil 11 saati rahat görüyor.hız aşırtmada ise yüzde 25 yaptım.şimdilik böyle hoşçakalın
  • arkadaşlar bende asus eeepc 1101 ha var,fonksiyon tuşu artı f1,f2,f3....kullanarak yaptığım işlemleri şu an yapamıyorum,mesela wirelessi açıp kapatamıyorum,sesi açıp kapatamıyorum,yanlışlıkla bir driveri sildim galiba,aramalarıma karşılık keyboard driveri falan bulamadım.Bu konuda yardımcı olabilecek var mı??yada bu işlemi düzeltecek bir işlem varmı ??
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.